výměna podvozku?

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Odpovědět
villik
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

výměna podvozku?

Příspěvek od villik »

Zdravím!

Před vánoci jsem si udělal radost a koupil jeté Yokomo BD-5. Mám k tomu šestnáctinku e-revo, tak to byl kategorický skok :D
vyměnil jsem přední pevnou osu za planetovy diff ( ktery tam stejně nějak šířkově nesedí - je krapet menší, ale sedí počet zubů ) a konečně se s tím začlo dát i jezdit. Jenomže jeden nechtěný výlet do pole znamená odstávku a čištění ložisek a všehomožnýho ( nezvyknutý z reva ), tak přemýšlím, že si z toho udělám zvýšenou a zadeklovanou verzi. ALE

Stojí to za to? Nebo raději koupit jiný podvozek? Od začátku jsem se díval na XV-01 od tamiye, ale spousta z vás tu používá na rally xraye a jiné řemínkáče. Zas je mi líto do toho plata říznout pro zvýšení propadu. Jinak onroad je to skvělý.

takže pro shrnutí, koupili by jste raději druhý podvozek a yokomo poslali do světa nebo si jej nechali a předělali?

OT: sorry za zdlouhavý úvod :D
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna podvozku?

Příspěvek od Pajik_CZ »

je to otázka ceny, priorit, chutě předělávat.... Někdo preferuje hotový auto z krabice, jinej se v tom rád šťourá a předělává... Chceš se šťourat, nebo jezdit?
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Jezdit s Yokomo něco jako rally,rallycros či na špinavým asfaltu?
Vcelku odvážná myšlenka.
Yokomo je dělaný spíš na drift či onroad a čistý povrch.Jak koberec,tak asfalt.
Takže bych ho do bordelu moc netahal.
Co s BD5 chceš jezdit?
Pevná osa tam byla jistě pro drift.Pokud jsi dal menší planeták,brzo ohobluješ bud zuby nebo uložení diferáku.Ale spíš zuby.
A jak píše Pájík,záleží na tom,jestli se ti chce v podvozku štourat nebo jezdit.
Pokud se chceš štourat,NESMÍ TI být líto do podvozku říznout či jinak trochu brutálně zasáhnout.
ALE.Bude pak vše fungovat,jak si myslíš a seženeš na to ND?
Pokud chceš podvozek na rally,ASI bych radši kouknul na osvědčený Tamiya TA02 a upravil ho o dost levněji,než mi přijde cena úprav u BD5.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
villik
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od villik »

Šťourání jen pokud je to nutné - úpravy podstatné a údržba :D

Ten planeťák mám vymezený podložkama, to by zas takovej problém nebyl.

No, podívám se, jestli tu někdo v okolí jezdí silničky (třeba mě to chytne) a pokud ne, asi bych koupil jiný podvozek, který by zvládl i nějaký ten bordel :) .. hlavně si teda ujasnit, co chci jezdit ( od ženy mam povoleny pouze 2ks modelů :D )

Děkuji pánové
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Za prvé, není universální podvozek
za druhé, asi každý krom GT a F1 jde předělat na rallye :--) :--) :--)

Ale jinak co psal Pajik, jak to budeš přestavovat nebude nakonec fungovat nic

PS: napiš si do profilu bydliště, třeba si tě někdo vezme pod křídlo
Motto: Auto musí řvát a vypadat nasraně
http://3p0.rajce.idnes.cz/
Obrázek
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik_CZ »

hehe :D prej 2 modely... to jsem slysel taky, a mam jich doma aktualne 6 :D buggy 1/8 , traxxas slash, F1, land rover 1/14, a rozestavenou copteru a paraglidove kridlo... :D

pokud planujes jen udrzbu a nejnutnejsi predelavky, tak yokomo nepredelavej, zaplakal by jsi
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

villik
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od villik »

Tak teď vím, že yokomo prostě není do bordelu ( čištěním jsem strávil asi 3h :D ) a je velmi nízký..

myslím, že bude snažší napsat moji představu, že.
Chci si udělat kastličku imprezky, světylka, blbůstky, co nejvíc to přiblížit reálu. Nemám v plánu s tím jezdit závody nebo něco takovýho, takže závodní podvozek je na to celkem zbytečný, uznávám, ale studovat jsem to začal až pak :D říkal jsem si, že je jedno na čem to bude stát.. jenže bd5 pomalu nevyjede ani z asfaltu na chodník, takže proto se s vámi radím, jestli upravovat nebo raději shánět něco víc .. bordelu-odolného a vyšího a hlavně dostupnějšího. Nepotřebuji tam stříďák, spíš něco víc pomaluběžnýho. 12T stejnosměr mam na revu a lítá to na ty účely až dost.
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik_CZ »

tak 12T stejnosmer je celkem zihadlo. neni to srovnatelny s 12T stridavkou :)
za me s klidem doporucim himoto nascada - odolne diferencialy, levny, dostupne ND na kazdem rohu za hubicku...
nebo potom nejakou tamiyi...

villik
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od villik »

na yokomu mam 12T střídu, když jsem to dal na revika, tak mi to odprasilo hlavni ozubený kolo :D
na nascadu jsem se díval před yoko, vcelku se mi zamlouval, nebo ještě ten od LRP, ale moc ND jsem na to neviděl.. par shopů max.
jen nevím, co do sbíhavosti zadní nápravy, nevypadá to moc pěkně :D ideal by byl seřizovací, ale ten jsem nikde nepotkal. Na těch okruhovych se myslím vyměňují držáky zadních ramen pro změnu sbíhavosti, pokud se nepletu

edit.: na tu nascadu sedi tamiyacky kastle? Oněch 190mm šíře?
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“