Sada závitníků M1-M2.5

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Odpovědět
Losob
Nováček
Nováček

Sada závitníků M1-M2.5

Příspěvek od Losob »

Ahoj, poradíte někdo, kde koupit sadu metrických závitníků M1-M2.5?
Nečekám zázraky, řezat se bude max hliník, proto do toho nechci investovat závratné částky, cena tak kolem 15 stovek . Nijak nutně je zatím nepotřebuju, jen si takhle po kouskách jak zbývají peníze dovybavuji dílnu.
Zatím jsem jen všude narazill na jeden typ, ale zároven jsem na ně našel nehezkou recenzi viz http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=449657

Neporadíte někdo jinou za nějaký rozumný peníze? Je mi jasný, že levný a kvalitní se v tomto případě víc než jindy vylučuje, ale nějakej střed by stačil :D
Díky
Loupák83
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Re: Sada závitníků M1-M2.5

Příspěvek od Loupák83 »

co zkusit železářství v okolí nebo OBI, Bauhaus nebo poptat se strejdy googla takhle ti tady moc nepomůžem
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Jak říká u nás majitel železářství,a že ví o čem je řeč, "levný nevydrží"
Osobně bych se držel Narexu a pokud od nich bere v tvým okolí i nějaký malý železářství,pokud není majitel či prodavač tydýt,objedná ti rozměry závitníků co potřebuješ.
Jelikož M1 a ti další prckové se moc v obyčejných sadách neprodávají.
Taky jsem M1.5 a 2ku kupoval extra.
I když pak bude cena vyšší než zamýšlená,podle prodejce,budeš mít zaručeno,že závity budou závity a ne Okroužky nebo nepoužitelný díry.
Na tomhle se šetřit nevyplatí.
OBI a podobně se vyhni,bud to bude předražený nebo nekvalitní.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Michal Boček
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Boček »

A potřebuješ opravdu celý rozsah 1-2,5 ? Já si vystačím s M3, M2 a navíc sem kupoval jen M1,6 v speciální prodejně v Brně na Cejlu kvůli maketovým šroubům a matkám. Ale ta sestava pro M1,6 stála přes sedm stovek a pak práce s ní není ani tak fyzický, ale spíš psychologický problém :-D .
bocektransport.cz
Losob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Losob »

Díky za vaše postřehy.
Loupák83: Věř mi, že v místním železářství jsem se ptal a tam mi řekli na objednání a cca 800kč jedna sada na jeden typ závitu. To se mi dávat nechtělo, protože jsem ještě neměl porovnání a vůbec jsem netušil, že je to téměř běžná cena.. No a strýček google jak jsem už psal...Jediné, co jsem po víc jak hodine hledání našel za pro mne přijatelný peníze, byla pro mne nepřijatelná nekvalitní srágora. Nikdo není dokonalý, tak jsem mohl někde něco přehlédnout, proto mě napadlo zeptat se ještě tu, co vlastně používají místní zkušenější borci, nebo co by doporučili :wink:

Jirkacbx: Jak píšeš, v některých věcech se prostě šetřit nevyplatí. Na větší závity mám doma M1 i M2 sadu od narexu a než jsem začal shánět tyhle menší, tak jsem si tak nějak naivně myslel, že narex dělá něco podobného i do závitu M3, aby to navazovalo na sadu M1, která je od závitu M3 jako většina těchto sad od různých výrobců, ale ani na stránkách narexu nic takového není. Nakonec mi teda nezbude nic jinýho, než zainvestovat a koupit to po jednotlivých velikostech závitů.

Michal Boček: Co ti budu povídat, ted momentálně to úplně nutně nepotřebuju i když už bych je párkrát využil, ale jsem bohužel takovej ten typ ujetýho člověka, kterej když chce něco dělat, tak to dělat jde a nechce u toho přemýšlet, jestli mu náhodou nebude chybět nějakej vercajk :D Samozřejmě vrámci možností. Třeba soustruh doma mám, ale frézku neplánuju, protože by už manželka musela parkovat vedle mě na ulici :--)
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Ještě můžeš kouknout sem a poptat se http://tools-bu.cz/
Jen na shopu nemají ceny,ale do jsem zkusil přes googla vyhledávat ceny od nich a od Narexu,sada tří závitníků v jednom rozměru se většinou vešla do 200 Kč.
Pokud jsem něco nenašel na netu,zašel jsem do kamenýho krámu v okolí a prodavač to ochotně objednal.
I když mi pořád říká,že "vercajk pro hračky si mam kupovat v hračkárně" :-D
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
prtkin
Nováček
Nováček

Příspěvek od prtkin »

a co kutil.eu?
Odpovědět