můžeš sem hodit odkaz na ten seriál závodů?
F 103 GT
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack
-
Pajik_CZ
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
Re: F 103 GT
kam se to cpeš?
jestli je tam neomezený motor, tak tam ani nelez, pokud nejsi zázračné dítě a nemáš model perfektně v ruce
s plechovkou jim stačit nebudeš a nic silnějšího zatím neuřídíš...
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros
Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
http://vysledky.rcteamrychvald.cz/ZAVOD ... C-Dp93.pdf viz. bod 2.5 . Jde mi o to si zazávodit, zkusit to za co nejmenší náklady, což by mi tento podvozek splňoval. Vím že bych žádnou díru do světa neudělal, nebo je tady druhá strana mince a to jít do dle mého názoru dražší kategorie 4WD TC Hobby, tam je vše pevně dáno, alespoň co se týká převodu a motoru.
Trochu odbočím, prosím tě co už máš připraveno na ty závody a jaký finanční limit máš.
Pominu-li motor a regulátor budeš potřebovat náhradní ložiska, mazání na mechovky a na první závod jedny zadní (soft) a dvoje přední (hard) mechovky.
Dobře udělaný diferenciál, jinak se budeš trápit.
Problém u F103GT jako i u formulí F103 (f104W), je nemožnost nastavit světlou výšku předku (jde vyrobit posouvání +/- 2mm).
Pominu-li motor a regulátor budeš potřebovat náhradní ložiska, mazání na mechovky a na první závod jedny zadní (soft) a dvoje přední (hard) mechovky.
Dobře udělaný diferenciál, jinak se budeš trápit.
Problém u F103GT jako i u formulí F103 (f104W), je nemožnost nastavit světlou výšku předku (jde vyrobit posouvání +/- 2mm).
potřebuji poradit zda toto servo Savox SC-1257TG Digital mi bude do F103GT stačit, popř. které doporučujete?
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

tohle ti bude stačit bohatě možná že je až zbytečně silné
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
Tak jsem ještě dál hledal a ptal se, kdy je mi jako dostačujicí doporučováno Savox SC-1257MG. Co vy na to, nebo radši toto Savox SC-1251MG? Jedno z těchto vezmu, ale nevím ještě které, můžete mi poradit? Myslím si, že opravdu to první co jsem uváděl SC-1257TG, je opravdu zbytečně silné.
Více méně je to na tobě, jestli to potřebuješ do F103GT, je lepší mít servo standardní (šířku 20mm).
A protože se tam servo lepí, je v zásadě jedno které použiješ, ale pragmaticky bude lepší silnější servo.
A protože se tam servo lepí, je v zásadě jedno které použiješ, ale pragmaticky bude lepší silnější servo.
Na mém podvozku mám tento držák serva http://os.3racing.hk/products.php?products_key=345 , který tam je od předchozího majitele, nikoliv ten originál od Tamiye. Tudíž nic lepit nebudu.
Osobně bych si vybral Savox SC-1251MG, s ohledem na hmotnost a další využitelnost. Čím je nižší hmotnost na předku, tím lépe. Potřebuješ, aby předek moc nedržel, ale to poznáš po první jízdě, jaké to je, když se předek zahryzne 
Jaké máte zkušenosti s jinými tvrdostmi třecích kroužků na třecím tlumiči? Tamiya dělá i měkčí, než origo, má cenu si jej pořizovat (na jaký typ povrchu se který kroužek používá, toto jsem nikde nevyčetl), popř. postačuje laborovat s hustotou vazelíny, kterou se třecí kroužek podmazává, našel jsem, že Tamiya dělá soft, medium a hard.
- 06D
- Finanční podpora fóra

- Kontaktovat uživatele:
možná to opět někoho popudí že bych tady neměl psát, ale píšu jen osobní zkušenost ze soboty
F103GT, povrch koberec, karoserie AUDI A4 Avant (combi) :--) . Nastavení
Manager servisního týmu (od kterého jsem měl tenhle stroj zapůjčen na můj první závod na okruhu a koberci vůbec) tak nějak utáhl diferák a nasadil baterky. Nasadil zadní pneu Sorex20 a na předek vybral z mých rally zásob Ansmanny V (začátky s RC) a poslal mne na trať
. Docela se to přetáčelo jak při nájezdu tak i při výjezdu ze zatáček. Tak opět zašmátral a vytáhl (4790) Pneu X-Pattern Radial od HPI a auto se nádherně zklidnilo
. Při servisní pauze jsem mu položil dotaz jak je to s tím třecím kroužkem a nastavením tlumiče. Evidentně sucho a takové nějaké volné
. Odpověď : to neřeš jelikož to při motorizaci 10z a omezení na 80% nemáš šanci poznat. Asi to bude znít blbě ale nejdůležitější je poměr v přilnavosti mezi předními a zadními pneumatikama. A trošku myslet na to že je to zadokolka. A nádherně se svezeš a neřešíš jaké vazelíny, oleje, nastavení tlumičů poměry diffu a podobné věci.
Prostě závěrem: 2 roky si tak nějak hraju s RCčky a vždy na závodech to bylo špatné. V sobotu poprvé jsem neřešil auto ale opravdu ruce a soustředění se na jízdu. Prostě PARÁDA A KLID, tak si to nekaž šílenostma s nastavováním věcí které zatím nepoznáš.
tady jsou výsledky : Holešov TC STart a nediv se
Testovala se kategorie FS ( FšeStock) proto jme jeli mezi 4WD podvozkama i s GTčkama a Yokomo GT 1:12
ale to už zde k tématu nepatří
F103GT, povrch koberec, karoserie AUDI A4 Avant (combi) :--) . Nastavení
Prostě závěrem: 2 roky si tak nějak hraju s RCčky a vždy na závodech to bylo špatné. V sobotu poprvé jsem neřešil auto ale opravdu ruce a soustředění se na jízdu. Prostě PARÁDA A KLID, tak si to nekaž šílenostma s nastavováním věcí které zatím nepoznáš.
tady jsou výsledky : Holešov TC STart a nediv se
Olin Bětík....MOVO Racing
Ještě jaká velikost pastorku je nejvhodnější na začátek. Bylo mi sděleno, že při spuru 63z, který tam je, mám mít pastorek max. 24z, jinak by to prý pro rychlost nebylo řiditelné. Zatím v železných zásobách mám 17z a 19z. Jakou velikost ještě tedy doporučujete přikoupit?
Ještě připomeň co tam máš za motor 
Já bych začal na 63/19 a pak uvidíš. Bude záležet na tvaru tratě a na tom, jak budeš mít sjeté mechy :--)