Problém s přijímačem

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Odpovědět
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Problém s přijímačem

Příspěvek od Lukas1981 »

Dobrý den, jsem začátečník a mam problém. koupil jsem si jetou tamiyu (TT01E) a včera jsem měnil kluzná ložiska na kuličková. nejsem si vědom žádného pochybení ale po poskládání a zapnutí mi servo nenatočilo kola rovně ale napul do prava a donkonce mi nešla ani zpatečka na motoru přitom jsem na elektriku nesahal. na regulatoru motoru jsem znova nastavil plyn a zpatečku a to běží ale servo se nedalo doštelovat ani na vysílači
(vysilač a příjímač jsou LRP A3-STX DELUXE). skusil jsem jiné servo od kamaráda a to se taky natočilo na pul do prava takže servem to neni. zároveň mi přestalo fungovat abs na motoru postě celkově mam pocit že si to dělá co chce. takže otázka zní čím to je? a co stím? a jak se to mohlo stát? nemohl se nějak pokazit přijímač? baterie jsem zkoušel měnit takže těma to taky není. hledal jsem tady na foru a nikde jsem nenašel podobný problém.
předem díky za jakýkoliv nápad. nemužu jezdit a stoho jsem mírně rozladěný.
Heršpitz
Píšu hodně
Píšu hodně

Re: Problém s přijímačem

Příspěvek od Heršpitz »

Možností je víc, buď sis přehodil na jiný model na vysílači s rozdílným trimem řízení, nebo je o pár zoubků přehozená páka na servu.
Nejdřív zkus tu páku, pokud byla sundaná, pokud ne, vynuluj nastavení vysílače a znova spáruj a nastav.
Himoto Z-3 OnRoad; XRay T3 12´; XRay T4; Ansmann X4 Pro, TeamC T4 Competition
http://rcautaliberec.webnode.cz/
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Lukas1981 »

přeskočený to neni. sundane to nebylo a to druhy servo je taky ok. to mě napadlo to znovu sparovat ale absolutně netušim jak na to. našel jsem na netu manual akorad anglicky a podle toho mi to nešlo. ani nevim jak to cele vynulovat.
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

A jaký regulátor ?
Spárování by mělo být asi takhle.
Držet čudlík na přijímači,zapnout auto,držet a zapnout i na rádiu.Dát plný plyn,počkat 5s,plná zpátečka,5s a neutrál.
Vypnout oboje a po zapnutí by to mělo zas fungovat.
Doufám,že první před jízdou zapínáš rádio a pak auto.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Lukas1981 »

regulátor je Tazer 15T. samozřejmě napřed vysilač a pak auto. ted jsem to "spároval" podle vašeho návodu a je to pořád stejný. ted jsem si ještě všimnul že se vše otočilo. standartně jsem měl revers řízení a ted je to obráceně a když zapnu abs na vysílači tak auto začne samo popojíždět dopředu, i přidáváni plynu je divný takový trhaný. prostě plynule pomalu se stim jet nedá. celé to na mě jeví dojem že zmagořel přijímač ale nechápu z jakého duvodu. předpokládám že se to nedá nijak vyskoušet? když na autíčko dam přijímač s vysílačem od kamaráda tak funguje perfektně. jde mi o to jestli je teda špatnej přijímač nebo vysílač protože by bylo fakt hloupy koupit za 600kc přijímač abych zjistil že je ko vysílač.
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

A zkusit přehodit reverzy ?
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Lukas1981 »

myslíš na vysílačce? to nepomohlo. :(
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Lukas1981 »

hlavně nechápu jak se to mohlo stát když jsem stím nic nedělal. přece věci neodcházej jen tak. i když s mojí smulou je možný vše
Heršpitz
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Heršpitz »

Vyzkoušet funkci vysílače můžeš jedině jiným funkčním přijímačem. Tedy pokud nemá funkci zobrazení výstupního signálu na jednotlivých kanálech.
Přijímač se vyzkoušet dá s funkčním vysílačem pomocí některých testerů serv, který mají funkci zobrazení šířky impulzů z přijímače.
Pro tebe bude asi nejschůdnější najít někoho se stejným rádiem a na chvilku to prohodit. Nedostal se ti náhodou do přijímače bordel nebo voda?
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Lukas1981 »

voda ani bordel se tam dostat nemohla. vyzkoušet bohužel nemam s kým. neznám nikoho kdo by měl něco podobného.
Heršpitz
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Heršpitz »

Ješte bych zkusil změřit napětí BEC obvodu. Zapoj regl do baterky, zapni ho a změř kolik je napětí na kablíku co jde do přijímače (černý a rudý kabel). Mělo by tam být minimálně 5V.
Taky si můžeš nouzově pomoct, že přesadíš páku serva tak, aby byla ve středový poloze právě při tý výchylce serva, co má v neutrálu volantu. možná ale nepůjde zatáčet na obě strany stejně...
Jinak nezbyde než koupit novej přijímač. Pokud to tím nebude, můžeš ho jako novej zase prodat a budeš mít jistotu, že je to rádiem...
tjjack
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Příspěvek od tjjack »

Zapnutý ABS a trhanej rozjezd, to je přehozenej revers na 2. kanálu. Regl s přijímačem jsi kalibroval bez zapnutýho ABS? Jestli ne, tak ABS vypni a udělej to. S tím řízením, nepostavil jsi ho zpátky (řízení ne servo) nějak jinak než je v manuálu? Stačí něco otočit a pak ti to může dělat takovejhle bordel ;-)....
:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
Lukas1981
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Lukas1981 »

tak jsem po prubnutí všech vašich rad (za které moc děkuji) nakonec sehnal od kamaráda stejnou vysílačku a po přihlášení na tu jeho vše fungovalo normálně tak jsem zpět přihlásil tu mojí a taky je to už ok. tak nevím možná jsem dělal něco blbě ale hlavní je že to už funguje. Ještě jednou díky za zájem a rady.
Odpovědět

Zpět na „PŘIJÍMAČE“