jox píše:neodpali sa nahodou regulator pri jazde vpred????
to jsem jeste nevidel aby se odpalil regl pri jizde vpred
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
A neni to to samy nahodou?? Akorat v jiny forme??tomik píše: I=U/R ne??? já se to ted učím, zítra z toho píšem napíšu i slovní pokud chcete
Ja souhlasimKamikaze píše:Já myslim že diodu bys spálit neměl pokud ji přepoluješ, přece jen je propustná jen v jednom směru
s tím OT je to na me??? ja jsem momentálne na základce, ale uz plánuju odchodDugles píše:OT co děláš za školu?
no jinak u LED diod je fakt jedno jak ňou de proud v jednom pripade sviti a v druhym ne ale odlait ju? to ne, to je ozkoušený ony sou mršky docela odolný
My sme ji dali ve skole pekne pokourit. Dali sme ji natvrdo na zdroj a zvysovali a zvysovali a zvysovali, az se nam holka roztekla pod rukamaDugles píše: ale odlait ju? to ne, to je ozkoušený ony sou mršky docela odolný
som mal na mysli zapojenie zo shottkyho diodou, tiez sa ti odpali obojsmerny regulator ak tu shottkyho diodu pouzijes. no a kedze led dioda je tiez dioda, len som tak nahlas uvazoval ci to nespravy to iste...WINFRESH píše:
to jsem jeste nevidel aby se odpalil regl pri jizde vpred
no jo ale víš co já sem počítal s tím že prostě pomocí odporů to strhnete napeti na jeji max... jinak my pálili rezistory, taky srandaFlozik píše: My sme ji dali ve skole pekne pokourit. Dali sme ji natvrdo na zdroj a zvysovali a zvysovali a zvysovali, az se nam holka roztekla pod rukama
Jenze stejne ti to porad bude svitit jak prdel svetlusky dyz s tim pojedes na 1/3 plnu. To by spis chtelo nejaky rele, ktery by spinalo treba uz pri napeti 1V, ale soucasne vydrzelo treba 15V (pro jistotu rezerva). A LEDku samotnou napajet z nezavislejch baterek, coz je asi nejlepsi a nejdostupnejsi zpusob.Dugles píše: no jo ale víš co já sem počítal s tím že prostě pomocí odporů to strhnete napeti na jeji max... jinak my pálili rezistory, taky sranda
Nevim jesi sem ten prizpevek pochopil spravne... Ale psal sem, ze bych pouzil rele, ktery by spinalo obvod pripojenej na externi, treba 9V baterku. A to by pak na otackach vubec nebylo zavisly. A pokud vim tak o brzdovejch svetlech tu nikdo nemluvil, to by pak byl uz vetsi problem nejak to dat dohromady...Kamikaze píše:Bejt váma se na to prdnu.... protože i kdyby se použilo rele, tak to bude svítit pořád jak brzdový tak zpátečkový LED ... všechno co se týče tohoto je závislí spíš na otáčkách motoru.