zvládne combo Velineon 3500kV 12V ? případně jakou baterii.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Odpovědět
Goolfista
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

zvládne combo Velineon 3500kV 12V ? případně jakou baterii.

Příspěvek od Goolfista »

Pánové potřebuji se poradit.

Rozjel jsem projekt čelního nakladače s maximálním využitím toho co je doma, ale teď jsem se dostal do fáze, kterou cestou se vydat, model osazen střídavým combem Velineon 3500kV, přes dvojrychlostní převodovku, výkon dostatečný baterie 2s lipo čili 7,4V, na zatáčení a zvedání lopaty budou motorky s převodovkou na 12V žádné servo, zvedání a sklápění (lineární pohony), otázka zní, při stávající konfiguraci budou výkonově pod dimenzovány lineární pohony, když vyměním baterii za 3S lipo což budu mít napětí 11,2V tak to bude dobré pro pohony, nakladač se trošku zrychli to by zase tak nevadilo, co mě ale dělá starosti je kapacita, teď stávající 2S 6000mah vydrží tak 15min (vysoká váha a taky něco už zažily), jestli by nebylo lepší využít olověný akumulátor 12V, vyšší váha mě nevadí, sloužil by jako proti závaží, druhá otazká je taková, zvládl by regulátor ten rozdíl mezi 11,2 a 12V tedy 0,8V bez úhony? A třetí otázka by tim pádem byla, sehnat obousměrné regulátory na 12V a hlavně s vypínatelnou brzdou, už jsem se poních ohlížel, ale zatím nanic nenarazil. Nechce se mě kupovat 3s lipo, a ještě třeba 2ks abych mohl chvíli jezdit, pb baterie by mohla vydžet víc, podle kapacity samozřejmě, nemáte někdo zkušenosti?

Díky za přínosné odpovědi.
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Re: zvládne combo Velineon 3500kV 12V ? případně jakou bate

Příspěvek od Jirkacbx »

Podle tady tohohle http://www.savage.cz/rc-obchod/nahradni ... lator.html
by motor měl snést i to vyšší napětí.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Citelis
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Citelis »

Motoru je to v zásadě jedno. U reguátoru píšou
Input voltage: 4.8 - 11.1V (4 - 9 cells NiMH or 2S - 3S LiPo)
Ale plně nabitá NiMH má 1,4V což je 12,6V pro 9 článků. Napětí Pb šestičlánku je 12,6-12,8V ... určitě tam mají nějakou rezervu, tak by to zvládnout měl - teoreticky, ale už je to dost hraniční a otázka jak dlouho to vydrží.
Jen nevím jestli je vysokootáčkový stříďák nejlepší volba pro pohon nakladače :binkybaby:
Čerpáno zde: https://traxxas.com/sites/default/files ... nual_1.pdf

EDIT: Dsys jdou nastavit tak aby nebrzdili. Ale nemám ověřeno, jen jsem pročítal manuály, když jsem vybíral regl do kamionu, ale nakonec jsem skončil u servonauta
HPI Sprint2 StageD - toho času - Nissan Silvia S15 Drift
HPI Baja 5b SS - Anděl s ďáblem v duši :twisted:
Losi Micro-T - Andělíček s ďáblíkem v dušičce :twisted:
Goolfista
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Goolfista »

Tak tak s tím napětím na vstup do regulátoru je to dost nahraně, a nějak se mě ho nechce odpálit jen tak na zkoušku, stříďák asi není to pravé ořechové, ale jak jsem psal výše pracuju momentálně stím co je doma, zkoušel jsem místo něj obyč motor nějáký stejnosměrný 540, ale bylo to pomalejší a slabší. Koukal jsem i na toho servonauta, letmo víc typů, přímo určené pro kamiony, maji spostu vychytávek, ale i ceny jsou poměrně vysoké, na ovládání motorků s převodovkou na pohon ramene a zatáčení by stačilo dle mě, něco banálního už jsem o tom dávno někde četljen nevím kde zkusím hledat, nejsem si jist jestli to dokonce nebyl český výrobce.
Odpovědět

Zpět na „REGULÁTORY“