Problém
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack
Problém
Zdravím včera jsem byl poprvé projet můj nový Slash 4x4 ultimate. Problém je že jsem vyjezdil dvě baterky 1. (8,4V 4200mAh NiMH) 2. (8,4V 500mAh NiMH) bohužel u druhé se během jízdy nějak začal rozpínat článek na druhém konci od konektoru. Popraskal na něm obal a nepatrně se zvětšil. Baterii jsem odstavil a dál nenabíjel. Potom co jsem nabyl první baterii jsem chtěl jít zase jezdit ale auto prostě nejede. Motor se začně točit po opravdu dlouhém stisknutí plynu a jakoby se hrozně přemlouvá a zpátečka ani nefunguje. Při přidání plynu se z regulátoru jen ozývá divné šramocení a problikne dioda na něm ale servo ovládající přední kola funguje bez jakéhokoliv problému. Nesetkal jsem s tím někdo? Je možné že regulátor odvařila ta špatná baterie? Auto mám doma 3 dny takže záruka je v pohodě jen jestli jsem neudělal někde kravinu já
Děkuji za jakékoliv odpovědi 
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém
Pokud se jeden článek u 2hý aku nafouknul,nebude to svědčit o jeho dobré provozuschopnosti.
Přeměř články v aku,jestli neodešel i další.
Pokud je potřeba dlouho držet plyn s 1ní aku,je možný,že něco v reglu odešlo,takže nejspíš reklamace.
Kolik Ampér jsi aku nabíjel?
Aby případně neodešel spíše motor na uhlíky.
Přeměř články v aku,jestli neodešel i další.
Pokud je potřeba dlouho držet plyn s 1ní aku,je možný,že něco v reglu odešlo,takže nejspíš reklamace.
Kolik Ampér jsi aku nabíjel?
Aby případně neodešel spíše motor na uhlíky.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Druhá baterie byla úplně nová takže tam musí být už nějaký problém z výroby. Je pravda že se nabíjela podezdřele dlouho ale na lístku u ní psali že to je normální že při prvním nabíjení to trvá déle. Nabíjel jsem obě nabíječkou s 1Ah. Nabíječka si sama hlídá kdy je baterie nabitá tak jsem čas moc nesledoval ale myslím že to bylo cca nějakých 12 hodin což mi přijde prostě moc. Nevím jestli to dělá motor nebo regulátor ale než se motor roztočí tak někde tam jakoby chrastí a potom se motor rozeběhne ale jen na malé otáčky. Asi mi nezbude nic jiného než to poslat na tu reklamaci 
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Koukni do sekce Elektro a aku nebo něco jinýho o nabíjení aku.
Hlavně Nimh.
1A je MOOOOC málo.Vždy nabíjet 1C,tedy kapacita aku.U 4200mAh tedy 4.2A a u 5000vky 5A.
Nebo kolik umí nabíječka maximálně.
Občas neuškodí nabíjet i 2C,tedy kapacita x 2.Takže 8.4A a 10A.Nebo podle nabíječky.
Vybíjíš aku jak?Ne jen tim,že ji vyjezdíš i pak tam ještě zbývá dost energie.
Kolik dáváš Deltapeak?Omezení na článek.Nastauje se na článek,NE na aku.
A na závěr.
Jakou nabíječku máš?
Pokud nějaký automat,je to úplně špatně.
Hlavně Nimh.
1A je MOOOOC málo.Vždy nabíjet 1C,tedy kapacita aku.U 4200mAh tedy 4.2A a u 5000vky 5A.
Nebo kolik umí nabíječka maximálně.
Občas neuškodí nabíjet i 2C,tedy kapacita x 2.Takže 8.4A a 10A.Nebo podle nabíječky.
Vybíjíš aku jak?Ne jen tim,že ji vyjezdíš i pak tam ještě zbývá dost energie.
Kolik dáváš Deltapeak?Omezení na článek.Nastauje se na článek,NE na aku.
A na závěr.
Jakou nabíječku máš?
Pokud nějaký automat,je to úplně špatně.
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora
K modelu je nabíječka 0,5A pro baterii 8,4v 4200mAh. Baterie by se ale tímto poškodit neměla ne? Jenom to bude trvat déle pokud se nepletu. Na nabiječce kterou jsem teď nabíjel je i vybíjecí mod takže jsem to vybíjel přes ni. Nastavení mám na počet článků baterie což je 7. Jinak jsem nabíjel přes tuto nabíječku: http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... ductId=569
-
tjjack
- Finanční podpora fóra

I Tahle nabíječka ti baterku poškodí a to vlivem malých proudů. Baterka ti změkne. Ještě k tomu to je universál, což taky neni dobrý. NiMh a NiCd mají jinej deltepeak. Mrkni po nabíječce Accucell-6, je to jedna z nejlevnějších použitelnejch nabíječek

:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
Děkuji za tip na nabíječku!
No ale po jednom nabití by to snad baterii nemělo poškodit ne? Kdyby jo tak bych byl asi docela v prdeli s reklamací :/ Jinak v autě je tenhle motor a regulátor: http://www.rcking.eu/cs/auta-lode-elekt ... xl-3s.html
Píšou tam že by měl regulátor ochránit motor tak snad bude v háji jen ten regulátor. Ještě jsem to zkoušel dnes nějak řešit ale bez výsledku. Auto se při postrčení sice rozjede ale jede tak na 25%. Nenapadá vás ještě něco jím by to mohlo být?
Píšou tam že by měl regulátor ochránit motor tak snad bude v háji jen ten regulátor. Ještě jsem to zkoušel dnes nějak řešit ale bez výsledku. Auto se při postrčení sice rozjede ale jede tak na 25%. Nenapadá vás ještě něco jím by to mohlo být?
Já bych neotálel a reklamoval to. Traxxas je poměrně blbuvzdorné auto (nechci se tě dotknout
) a tohle by se nemělo odehrávat. Chyba může být kdekoliv, ale jestli chceš hledat, začni u baterií. Ale jestli bude problém v regulátoru, můžeš odpravit i tu druhou baterii....
Hoď sem nějakou fotku té baterie, možná nám napoví, kde je chybka.
Hoď sem nějakou fotku té baterie, možná nám napoví, kde je chybka.
Radši už to nechám. Teď jen čekám ještě až mi z obchodu pošlou nějaký lejstro kde vyplním co je špatně aby to mohli líp řešit. Fotky baterie jsou zde: http://jendaaaaa.rajce.idnes.cz/Baterie_traxxas
Ještě mě napadlo jestli nemůže být problém v RC soupravě? Jak se to dělá spárování ovladače a soupravy? Je to můj první lepší model tak se mnou mějte prosím trpělivost 
Vůbec neotravuješ, každý jednou začínal
jen poznámka, používej editování, psát dva příspěvky za sebou je proti pravidlům
RC souprava v tom bude nevinně, ale můžeš to překontrolovat. Předpokládám, že ti dodavatel dal český manuál, kde je vše popsáno. Ale myslím, že regulátor od Traxxas bude automat, po zapnutí auta se sám nastaví (kluci jestli kecám, opravte mne).
Ta baterie nedopadla moc dobře, chybu bych viděl v přetížení (zkrat, studený spoj) a ne v nabíjení.
RC souprava v tom bude nevinně, ale můžeš to překontrolovat. Předpokládám, že ti dodavatel dal český manuál, kde je vše popsáno. Ale myslím, že regulátor od Traxxas bude automat, po zapnutí auta se sám nastaví (kluci jestli kecám, opravte mne).
Ta baterie nedopadla moc dobře, chybu bych viděl v přetížení (zkrat, studený spoj) a ne v nabíjení.
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

Příčin a řešení tvého problému může být hodně.
Vyplň si bydliště ať tě můžem případně nasměrovat na ty správná místa a lidi, kteří ti poradí.
Pokud můžeš dej i pár fotek z toho už dost věcí poznáme a můžem poradit.
Jinak k nabíječce. Tu co máš a co si dostal k autu tak tu zahoď to je jedno z největších kurvítek baterek a investuj do pořádný nabíječky, jeden tip ti dal ttjack a já přidám další. Koukni se po Raytroniku C12. Velice kvalitní nabíječka která umí nabíjet i lipolky až by si časem přešel a je i za rozumný peníz.
Co se týče porušení pravidel za dva příspěvky po sobě tak pro tentokrát budu dělat že jsem nic neviděl. 8)
Vyplň si bydliště ať tě můžem případně nasměrovat na ty správná místa a lidi, kteří ti poradí.
Pokud můžeš dej i pár fotek z toho už dost věcí poznáme a můžem poradit.
Jinak k nabíječce. Tu co máš a co si dostal k autu tak tu zahoď to je jedno z největších kurvítek baterek a investuj do pořádný nabíječky, jeden tip ti dal ttjack a já přidám další. Koukni se po Raytroniku C12. Velice kvalitní nabíječka která umí nabíjet i lipolky až by si časem přešel a je i za rozumný peníz.
Co se týče porušení pravidel za dva příspěvky po sobě tak pro tentokrát budu dělat že jsem nic neviděl. 8)
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Jendaa : Určitě lepší nabíječku a rovnou Lipo aku.
S aku Nimh i když správně nabitý,to auto prostě nejede.
Jednomu v okolí jsem vloni se Slashem pomáhal,ale s Nimh to nebylo ono ani na plný výkon na reglu.
Regl automat neni,nechá se programovat.
Problém v RC nebude,spíše v měkkých Ni** aku.
Nějaký čas jim trvá,než se umravní a i tak je potřeba to hlídat.
A jak píše Loupák,dopln bydliště nebo si někoho v okolí sám najdi podle mapy http://maps.google.cz/maps/ms?msid=2024 ... 3,8.453979 nebo podle Adresáře.
Možná by ještě nebylo špatný zkusit připojit 2článek Lipo,aspon 40C a vidělo by se,co to udělá.
S aku Nimh i když správně nabitý,to auto prostě nejede.
Jednomu v okolí jsem vloni se Slashem pomáhal,ale s Nimh to nebylo ono ani na plný výkon na reglu.
Regl automat neni,nechá se programovat.
Problém v RC nebude,spíše v měkkých Ni** aku.
Nějaký čas jim trvá,než se umravní a i tak je potřeba to hlídat.
A jak píše Loupák,dopln bydliště nebo si někoho v okolí sám najdi podle mapy http://maps.google.cz/maps/ms?msid=2024 ... 3,8.453979 nebo podle Adresáře.
Možná by ještě nebylo špatný zkusit připojit 2článek Lipo,aspon 40C a vidělo by se,co to udělá.
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora