zkušenosti CROSS Tiger

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Maerek
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně
Kontaktovat uživatele:

Re: zkušenosti CROSS Tiger

Příspěvek od Maerek »

ja sem prave taky jich par zkousel a nakonec sem se vratil k puvodnimu, tak doufam ze mi dlouho vydrzi a diky za rady :)
TT-01 - Golf IV
DT-01, Traxxas Summit 1/16
Nějaká ta loďka, stříďáky a lipo :obesenec:
http://www.rcceskebudejovice.wgz.cz/
PeLi
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeLi »

tak znova origo! tady se fakt nevyplatí experimentovat, na rcauta.net je celé téměř 100 stránkové vlákno o tomhle monstru a lidi zkoušeli všelijaké motory, ale nakonec se vždy vrátili k původní variantě.

Máš pravdu ;) Já zkoušel MIG 500 - celkem silný ale hřeje se a nakonec shořel, Mig 600 Velmi se hřeje a velmi rychle shořel, nakonec jsem zpátky koupil 550 základní motor :)
mamlas
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od mamlas »

Já mam s cross tigerem velmi dobré zkušenosti,ale chci(no spíš musim :lol: )experimentovat.Takže mam díly ze kterých to stavim a řekl bych,že se mi docela vede. :D
PS:Pro zvědavce možná dodam foto. :D
PeLi CZE
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od PeLi CZE »

Zdravim, pokud chcete nějaké bližší zkušenosti atd... jukněte sem http://www.cars-rc.estranky.cz/clanky/u ... -auta.html teprve to všechno začínám sepisovat. Doufám že vám budou trochu užitečné :)
HPI Bullet 3.0

Minulost: TL-01 B, TL-01 B II, TT-01, Himoto Emxt-1, Losi XXX-S, CC-01, TT-01, Xray T2Rpro, HPI Bullet 3.0
Bezmozek
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Bezmozek »

Jen pár poznámek k tomu webu:
PeLi CZE na webu píše:Aby nedošlo ke spojení koster ..
Kostry se můžou spojovat jak chtěj, zkrat to bude až se spojí s +
PeLi CZE na webu píše:...tak zformátovat baterku
Formátuje se disk, baterka se formuje :wink:
PeLi CZE na webu píše:..Plastové části vezmu do vany, osprchuju a vysučim.
což je u mastnejch převodů docela pakárna, takže třeba benzin, petrolej s trochou oleje apod.
PeLi CZE na webu píše:..akumulátor skladujte vždy nabitý a odpojený od auta !!!!
Tohle je věda sama o sobě. Správný zacházení s baterkou je alchymie, obecně se doporučuje skladovat NiCd vybitý a NiMH kvůli samovybájení nabitý,ale pak zase měknou, takže i tady se toho dozvíš dost.
Ale jinak web fajn, dodal bych tam hlavně něco o tuningu a výběru motoru :twisted:
TL-01D - Dveřma napřed
TL-01E - Expedice
TL-01R - Rally kchár
TL-01B 6x6 - in progress ......
ľavá růžová, sto cez dinosaura, dve ryšavé veveričky a fuj fuj, bude ľavá, čierná, chlpatá, zubatá...
PeLi CZE
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od PeLi CZE »

děkuju, chybky opravím...

jj, pracuju na tom, pokusím se dát vše co je v mích silách.
HPI Bullet 3.0

Minulost: TL-01 B, TL-01 B II, TT-01, Himoto Emxt-1, Losi XXX-S, CC-01, TT-01, Xray T2Rpro, HPI Bullet 3.0
RadekL
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od RadekL »

Nevi nekdo jakej maj převody modul?
E-maxx brushless
Budu stavět 6x6 auto ..
rotruck
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od rotruck »

Vychází z Tamiya TL01 a to včetně převodů a ty jsou modul 0,6 , jediné čím si nejsem jistej je modul šikmejch zubu při použití sady rychlejch kol, tam by mohl být jiný.
W1zzar3
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od W1zzar3 »

Koukám že už je to tady docela dlouho mrtvý, ale potřeboval bych poradit.
Doporučil by někdo nějaký servo na Bonzera, moje obyčejný základní odešlo a já už se v tom nějak moc nepohybuju, tak bych potřeboval poradit co tam dát. Kovový převody asi nejsou podmínkou, spíš něco obyč za pár korun. Nebo jestli by bylo lepší koupit jenom převodový kola ?
velký Volvo C70 T5 a malej HBX Monster
rotruck
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od rotruck »

Určitě bych do toho asi nekupoval ten originál, nebo nové převody.
Pro takový to domácí ježdění a otloukání bych tam s přehledem použil nějaký 10-12kg MG v kovu , dá se pořídit do 300kč.
Tyhle serva jsou sice pomalejší , některé můžou i trošku jevit neklid ve středové poloze-to je kus od kusu ale pokud s tím nejezdíš závody , tak jsou ideální co do poměru cena/užitnost. Nepíšeš jakej máš regl , tyhle serva samozřejmě budou mít v plném záběru při opření a přetlačování větší odběr než to 4-6kg ze setu , ale měl jsem MG servo se standartním reglem ze setu Reely/HBX 2roky v autě Dakar/Trial a nebyl problém.
tjjack
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Příspěvek od tjjack »

Buď to Tower Pro jak píše rotruck, nebo bys mohl zkusit Futabu S3003, je to takový základní servo, ale já osobně bych řekl, že je spolehlivý a dostačuhící....
:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
W1zzar3
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od W1zzar3 »

Kluci děkuju!

Jak říkám, to co píšete (cena/výkon) je pro mě naprosto ideální. Je to jen na domácí blbnutí, takže pomalejší se taky nezblázní. Regulátor mám ten originál co tam dávali. (cca 2-3 roky starej model bez zvednutejch ramen - ty jsem si dodělával sám s 10 nebo 12cm tlumičema - co zvládly základní poloosy aniž by vypadly z unašečů)
A měli byste nějakej tip kde koupit, nebo je to jedno ?

Další věc, odešla mi nabíječka, šťouchala 500mA tak bych radši lepší, aspoň 1A ale klidně víc, měli byste taky návrh na nějakou budgetovou ? Baterie s tím nabíjím NiMh 2 a 4000mAh

Ještě jednou moc děkuju za pomoc :)
rotruck
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od rotruck »

Zkus to tady ......... http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... A/54-2-50g druhej řádek serv jsou HK , HX a MG v tomto e-shopu můžeš mrknout i na nabíječky ............. http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 1-NABIJECE ........ třeba Imax B6 (nutno koupit i síťový zdroj min. 12V 5A)
Někdo bude možná oponovat , že je levnější obojí objednat ze zahraničí , ale já zas říkám ...... můžu doufat že se to nepo_ere , ale raději si to koupím v CZ.
Odkud jsi ??
W1zzar3
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od W1zzar3 »

Trošku jsem upravil údaje, takže je tam teď i bydliště. O imaxB6 jsem se zajímal už dřív, jen jsem pak neměl na RC čas, protože jsem dělal velký auto, takže z toho sešlo, teď jak jsi mi ji poslal mi to osvěžilo paměť. Posílání ze zahraničí mi nedělá sebemenší problém, ale pokud to nebude znatelný rozdíl, radši si vezmu obojí z jednoho šopu v rámci jedné zásilky. Zkusim tam pohledat co by se mi mohlo ještě hodit (možná pár ložisek, kde má hbx pouze třecí a třeba ještě jednu baterku).
Případně je tam bazarovka o nějakou tu stovku levnějš a něco podobnýho jako B6:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... y-zdroj-6A

Mimochodem co něco vodotěsnýho ? Nebo dá se to TP nějak utěsnit? Jen mě napadlo, že když už mám SS motor tak bych toho mohl využít :)
Odpovědět

Zpět na „CROSS TYGER“