SROVNÁNÍ DFka s podvozkem REELY EB250 TW
Moderátoři: rotruck, Loupák83, tjjack, Jirkacbx
SROVNÁNÍ DFka s podvozkem REELY EB250 TW
Srovnání
Zdarec chlapi. Chtěl bych poprosit o nějaké objektivní srovnání kvality šasi modelu DF03Ra, které mám už doma s tímto http://www.rc-auta.eu/zbozi/13340/Sesta ... TW-ARR.htm.
Vím, že REELY není zrovna rally podvozek, ale od rally upouštím a doma mi leží téměř neježděné DFko, takže jsem uvažoval, že bych tohle šasi REELY koupil a osadil ho výbavičkou z mého DFka, které nevyužívám a které mě moc nezaujalo ani funkčné, ani konstrukčně a které by pak šlo za nějakou rozumnou cenu dál do světa.
Něbo poradíte něco jiného, do čeho by eventuálně šel dát později stříďák? Nechci do toho jinak dále investovat, chci to jen na zábavu a líbí se mi, že to má kovové díly, olejové tlumiče a kuličky oproti třeba Tamiya TT01 v základu a podobně. A ta cena je podle mě dobrá na to osazení...
Proto se ptám, jestli je to dobrá volba, když chci auto na rekreační ježdění na asfalt, ne do bordela. Díky za odpovědi.
Přešel jsem na expedici, koupil jsem SCX10 a tohle bych chtěl jen na vyblbnutí, protože občas se mi zasteskne zajezdit rychleji než krokem.
Zdarec chlapi. Chtěl bych poprosit o nějaké objektivní srovnání kvality šasi modelu DF03Ra, které mám už doma s tímto http://www.rc-auta.eu/zbozi/13340/Sesta ... TW-ARR.htm.
Vím, že REELY není zrovna rally podvozek, ale od rally upouštím a doma mi leží téměř neježděné DFko, takže jsem uvažoval, že bych tohle šasi REELY koupil a osadil ho výbavičkou z mého DFka, které nevyužívám a které mě moc nezaujalo ani funkčné, ani konstrukčně a které by pak šlo za nějakou rozumnou cenu dál do světa.
Něbo poradíte něco jiného, do čeho by eventuálně šel dát později stříďák? Nechci do toho jinak dále investovat, chci to jen na zábavu a líbí se mi, že to má kovové díly, olejové tlumiče a kuličky oproti třeba Tamiya TT01 v základu a podobně. A ta cena je podle mě dobrá na to osazení...
Proto se ptám, jestli je to dobrá volba, když chci auto na rekreační ježdění na asfalt, ne do bordela. Díky za odpovědi.
Přešel jsem na expedici, koupil jsem SCX10 a tohle bych chtěl jen na vyblbnutí, protože občas se mi zasteskne zajezdit rychleji než krokem.
...::: Ford Mustang 2011 na LRP S10 chasis + LiPO, Modelcraft GT3 :::...
...::: Honcho na Axial SCX-10 chasis + LiPO, Modecraft GT-3 :::...
-
tjjack
- Finanční podpora fóra

Re: SROVNÁNÍ DFka s podvozkem REELY EB250 TW
Z tuhle cenu mrkni na bazary, jestli se tam nenajde nějakej jetej Xray, nebo se koukni na LRP S10 TC clubracer 
:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
s bazarem jsem se uz spalil a chci to urcite nove, nemusi to byt zadna raketa ani zadne spickove auto, jen at to neni jak HPI E10 apod.ale dik.
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Od EB zázraky nečekej,na blbnutí to stačí a trochu to vydrží.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Jasne, necekam od toho zadne zazraky, jen chci neco funkcnejsiho nez df03ra, tady akorat sroubuju dokola diferaky jak magor a nahazuju poloosy, a to ho mam v zakladu. jen jeste bych rad vedel, jak je to s vulema? nejak jsem porad nepobral, jestli do toho mam za tu cenu jit aby to slouzilo obcasnemu hobby jezdeni
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Vúle by měly být v pohodě,jen diferáky budou nejspíš zlobit,asi víc než u DFka.
Pokud nechceš furt něco na rtrku ladit a měnit,kup Sparrowhawk od Thunder tiger a v rtr ti to na blbnutí vydrží do důchodu
Pokud nechceš furt něco na rtrku ladit a měnit,kup Sparrowhawk od Thunder tiger a v rtr ti to na blbnutí vydrží do důchodu
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora
No jenže Sparrowhawk se prodává kompletně jako sada asi za 4000, jenomže já všechnu elektroniku mám, chci koupit čistě podvozek, který si osadím, může to být i sv rozsypu, ale abych se to pohybovalo kolem těch 1800, přinejhorším 2000, nepotřebuju k tomu nic dalšího...Co konkrétně tam může blbnout na tom diffu? nemám s tím zkušenost, mám jen DFko a Axilala, kde jsou dify uzavřené, takže jsem se s tíhle typem ještě nesetkal? Dík
-
Pajik_CZ
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
co LRP S10 TC? koukal jsi na to? Případně himoto nascada...
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros
Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
- freestyler
- Píšu fakt hodně

ja by som aj na take lietanie kupil radsej nieco lepsie
lebo pri takej zabave a lietani vznika mozno viac nehod ako pri zavodoch... ale na to reely som sa kukal aj ja a vypada dobre no je to reely 
už len Eagle Racing TA-05 GRT Ver. III CS 1,55
bolo: HPI E10, Tamiya DF-03Ra, Tamiya Double Blaze, Tamiya TB-Evo IV, 3Racing Sakura D3 CS
bolo: HPI E10, Tamiya DF-03Ra, Tamiya Double Blaze, Tamiya TB-Evo IV, 3Racing Sakura D3 CS
Freestyler: Vím vím, proto jsem koukal po tom reely, vypadá odolně s tím alu šasi 
Pajik_CZ: Jo, díval, vapadají suprově, líbí se mi ta NASCADA, ale to jsou pořád hotovky RTR, což je zbytečně vybaveno pro mě a tím zbytečně drahé...musí to splnit toto:
- ONROAD podvozek bez elektroniky, není třeba nic, vše mám doma (nejlépe 200mm, ale může být i 190)
- může být stavebnice
- nebude to jezdit závody, takže žádná raketa, do 2000 Korun maximálně
- určitě kardan, nechci řemeny
- určitě kuličková ložiska
- určitě olejové tlumiče
- dosupnost ND
- a mohly by být kryté převody, ale to už není tak podstatné
Pokud se pletu s tím, že to jsou všecko RTRka, prosím o odkazy na české shopy, nemám možnost zahraničních nákupů. Díky.
Pajik_CZ: Jo, díval, vapadají suprově, líbí se mi ta NASCADA, ale to jsou pořád hotovky RTR, což je zbytečně vybaveno pro mě a tím zbytečně drahé...musí to splnit toto:
- ONROAD podvozek bez elektroniky, není třeba nic, vše mám doma (nejlépe 200mm, ale může být i 190)
- může být stavebnice
- nebude to jezdit závody, takže žádná raketa, do 2000 Korun maximálně
- určitě kardan, nechci řemeny
- určitě kuličková ložiska
- určitě olejové tlumiče
- dosupnost ND
- a mohly by být kryté převody, ale to už není tak podstatné
Pokud se pletu s tím, že to jsou všecko RTRka, prosím o odkazy na české shopy, nemám možnost zahraničních nákupů. Díky.
-
Pajik_CZ
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
tak to ti naprosto splňuje právě to himoto nascada.
koukni po bazarech, občas se objeví. myslím, že na modelbazaru jsem jednu zahlídl...
koukni po bazarech, občas se objeví. myslím, že na modelbazaru jsem jednu zahlídl...
-
Pajik_CZ
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
jinak to LRP S10 BLAST TC je v podstatě himoto nascada. Hodně věcí je shodných, hodně je podobných... Sám o něm přemýšlím 
LRP se prodává jako samotný podvozek, i když sestavený (verze Clubracer)
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
Chlapi díky moc za vstřícnost...To LRP Clubracer se mi libí, vypadá to zajímavě, asi do něj pujdu, akorát nikde není nějaký bližší popis...ložiska, tlumiče, matroš, diferáky atd...všude na shopech mají jen nějaký stejný text (asi od distributora), z kterého se dozvím ho*no...
BTW, nechci být nějaký otrava, ale v čem je vlastně to REELY horší, že mi všichni radí jiný podvozek? Nijak jsem se nedozvěděl, proč ne to REELY, které je výbavou obdobné jako to LRP i Nascada a navíc je polovička podvozku z alu a má navíc kola?
Dík.
BTW, nechci být nějaký otrava, ale v čem je vlastně to REELY horší, že mi všichni radí jiný podvozek? Nijak jsem se nedozvěděl, proč ne to REELY, které je výbavou obdobné jako to LRP i Nascada a navíc je polovička podvozku z alu a má navíc kola?
Dík.
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
REELY ne proto,že používaj nevhodný materiály na důležitých místech.
Třeba hruška/diferák,co jezdí kluci u nás rallycross.Zbytek vcelku v pohodě,ale i ostatní plast moc tvrdý.
Himoto a Nascada zase neznačkový podvozky,kdy nevíš,jak se kluci za čárou vyspí a co kam a jak zkompletujou/odstříknou.
A u LRP platíš za značku,což taky neni moc přínosem.
Navíc kardanový podvozky jsou podle výrobců pasé,tak i planetový diferák,takže ještě štěstí,že to dávají aspon do RTR a přebytečnosti jde vždy použít jinde či prodat za "nějakou" cenu.
Třeba hruška/diferák,co jezdí kluci u nás rallycross.Zbytek vcelku v pohodě,ale i ostatní plast moc tvrdý.
Himoto a Nascada zase neznačkový podvozky,kdy nevíš,jak se kluci za čárou vyspí a co kam a jak zkompletujou/odstříknou.
A u LRP platíš za značku,což taky neni moc přínosem.
Navíc kardanový podvozky jsou podle výrobců pasé,tak i planetový diferák,takže ještě štěstí,že to dávají aspon do RTR a přebytečnosti jde vždy použít jinde či prodat za "nějakou" cenu.
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora