Toyota Land Cruiser FJ40
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
Toyota Land Cruiser FJ40
Nazdar offrouďáci
Možná se chystám na další projekt. Našel jsem doma kastli Toyoty Land Cruiser, pravděpodobně FJ 40. No a jelikož mi doma zahálí torzo podvozku TL-01, chci ji na tento podvozek posadit. Bylo by to jen pro zábavu, něco rychlejšího než zpřevodované Pajero, prostě někam na šotolinu.
No ale jde o to, že rozvor náprav je moc dlouhý a vyžaduje to zkrátit podvozek. Otázka tedy zní:
Máte někdo zkušenosti se zkracováním podvozku TL-01. Jde mi o to, kde je nejoptimálnější místo řezu.
Možná mě od toho odradíte, a toto vlákno pak smažu, ale objího je mi líto nechat zahálet. Foto kastle ukážu snad zítra.
Možná se chystám na další projekt. Našel jsem doma kastli Toyoty Land Cruiser, pravděpodobně FJ 40. No a jelikož mi doma zahálí torzo podvozku TL-01, chci ji na tento podvozek posadit. Bylo by to jen pro zábavu, něco rychlejšího než zpřevodované Pajero, prostě někam na šotolinu.
No ale jde o to, že rozvor náprav je moc dlouhý a vyžaduje to zkrátit podvozek. Otázka tedy zní:
Máte někdo zkušenosti se zkracováním podvozku TL-01. Jde mi o to, kde je nejoptimálnější místo řezu.
Možná mě od toho odradíte, a toto vlákno pak smažu, ale objího je mi líto nechat zahálet. Foto kastle ukážu snad zítra.
Vyjadřuji jen svůj osobní názor, se kterým samozřejmě ostatní nemusí souhlasit. Ale od toho jsme, aby jsme byli každý jiný.
Re: Toyota Land Cruiser FJ40
Nemám se zkracovánim zkušenost nemám, ale podle mě je nejlepší místo mezi motorem a baterkou. Akorát pak budeš mít problém, kam dát elektroniku.
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
No já to obhlížím ze všech stran a asi máš pravdu. Místo pro servo a pro baterku musí zůstat. Reglec a přijímač asi hodím někam nahoru. Uvidíme, kolik bude místa. Pokud bude málo, budu muset dodělat na Toyotu plachtu. Ale moc si od toho neslibuju. Z hračky se stane RC hračka, aby měli moji kluci taky s čím jezdit.
Naposledy upravil(a) stelerp dne čtv kvě 08, 2008 4:44 pm, celkem upraveno 1 x.
Vyjadřuji jen svůj osobní názor, se kterým samozřejmě ostatní nemusí souhlasit. Ale od toho jsme, aby jsme byli každý jiný.
Bude to zajímavý auto. Budeš zkracovat i kardan? Akorát se obávám, že to bude docela přetáčivý, tim zkrácením se těžiště přesune dozadu.
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Zkracovat kardan: Zjištoval jsem stav toho torza podvozku a pár věcí mi chybí, mezi nimi i kardan, nebo hřídal náhonu na přední kola, či jak to nazvat. Pak ta kuželová ozubení, co příjdou na konce té hřídele, kryty těchto převodů, a servosaver.
Servosaver nějaký složím, osa náhonu se dá vyrobit (stejně by se řezala), ale ty kryty a převody nee. Budu se muset porozhlédnout, jestli to někdo nenabízí v bazaru, ale zeptám se i tady. Pokud někdo má vrak TL-01 a zbyly mu ty převody a kryty (můžu zjistit i označení z návodu), rád je odkoupím...
Provozovat to jen s pohonem na zadní nápravu by byla asi sebevražda a bylo by to i škoda.
Servosaver nějaký složím, osa náhonu se dá vyrobit (stejně by se řezala), ale ty kryty a převody nee. Budu se muset porozhlédnout, jestli to někdo nenabízí v bazaru, ale zeptám se i tady. Pokud někdo má vrak TL-01 a zbyly mu ty převody a kryty (můžu zjistit i označení z návodu), rád je odkoupím...
Provozovat to jen s pohonem na zadní nápravu by byla asi sebevražda a bylo by to i škoda.
- Vrakouš
- EXPERT na rady

- Kontaktovat uživatele:
To říznutí asi opravdu v místě elektroniky,régl se vejde i po zkrácení a příjímač na výšku také.Koukni občas na Aukro,podařilo se mi tam letos koupit 2x TL-01 nezi 3-400,- i se servem.Obě jsem bez problémů zprovoznil.Pár dílů mám,ale ty kryty bohužel navíc nezbyly.Jsem na auto zvědavý,myslím že bude vypadat pěkně. 
CHASSIS: X-ray T1R
, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba MegatechMOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
Aukro? Díky za tip. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne, hlavně jak se to bude chovat za jízdy. Bude to vážně krátké. A ještě by to chtělo změkšit odpružení, možná kapku přizvednout, ale to bude na průběžné laborování...
Nazdárek
Takže já pomaličku pokračuju. Podvozek zkrácený, uřezal jsem ho těsně za motorem, možná až moc :-/ A zbytek na potřebnou délku.

S koly z CC-01 je světlá výška 27 mm.

Zkoušel jsem i prodloužená oka na tlumičích, ale už to bylo na můj vkus moc, a sekal se kardan při plném vytočení. Škoda, že konstrukce už neumožnuje posadit tu kastli o takových 5mm níže.
Tady ještě ukázka zdvihu tlumičů. (foceno s původními tlumiči, po montáži olejových se zdvih ještě zmenšil
)

Takže já pomaličku pokračuju. Podvozek zkrácený, uřezal jsem ho těsně za motorem, možná až moc :-/ A zbytek na potřebnou délku.

S koly z CC-01 je světlá výška 27 mm.

Zkoušel jsem i prodloužená oka na tlumičích, ale už to bylo na můj vkus moc, a sekal se kardan při plném vytočení. Škoda, že konstrukce už neumožnuje posadit tu kastli o takových 5mm níže.
Tady ještě ukázka zdvihu tlumičů. (foceno s původními tlumiči, po montáži olejových se zdvih ještě zmenšil

Pěkný, jsem zvědavej, jak to zkrácený TL-ko bude jezdit
- Vrakouš
- EXPERT na rady

- Kontaktovat uživatele:
Na té poslední fotce je kastle dost nízko,asi by chtěla zvednout.Ale jinak to bude vapadat fakt parádně,je to zajímavý projekt.
Těším se na finále,až Toyota začne jezdit. 
, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba MegatechMOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
Ta poslední fotka je při maximálním propružení, to není ukázka nastavení výšky kastle nad podvozkem 
- Vrakouš
- EXPERT na rady

- Kontaktovat uživatele:
Aha,tak to jo.
Na té fotce předtím to vypadá moc dobře.Až budeš mít náladu,nafoť i zepředu a zezadu.Jsem i zvědavej na jízdní vlastnosti,já takhle zmenšoval rozvor na 2WD a kupodivu se auto chovalo po zkrácení stejně dobře,ne-li lépe než před zkrácením.( viz klubová RC Škoda 105 L)
-
Vouilloz
- Pravidelný navštěvník

- Kontaktovat uživatele:
Pěkná práce
Jsem zvědavý jak to bude jezdit
Jsem zvědavý jak to bude jezdit
Citroën DS3 WRC, Citroën Xsara WRC, Subaru Impreza WRC 2006, Škoda Fabia WRC, Mitsubishi Lancer WRC 05, Toyota Celica GT-Four
Xray T3R, LRP SPX Competition StockSpec, X12 17.5, DX3R, LiPo, KoPropo
Intercup - radio controlled rally web
Xray T3R, LRP SPX Competition StockSpec, X12 17.5, DX3R, LiPo, KoPropo
Intercup - radio controlled rally web
- Vrakouš
- EXPERT na rady

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,ohledně těch dílů :http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/172949/upravit/
tl 01 dily
RC, funkční modely › auta › elektro
malo použite a za levno
Petr kotyra
e-mail: kotyrpe@seznam.cz
region: Moravskoslezský kraj
vloženo: 9.5.2008 21:31, inzerát č. 172949
tl 01 dily
RC, funkční modely › auta › elektro
malo použite a za levno
Petr kotyra
e-mail: kotyrpe@seznam.cz
region: Moravskoslezský kraj
vloženo: 9.5.2008 21:31, inzerát č. 172949
Tak dnes jsem se konečně projel alespoň se zadním náhonem. Je to silně přetáčivé, předek tomu snad pomůže. Motor je tam obyčejný stavebnicový, 19z pastorek. Vetší kola z toho dělají rychlejší auto, snad to bude motor dobře snášet. Ještě jsem našel doma olejové tlumiče z TA-03, tak je tam vrazím. Ale co mně překvapilo, tak je šílená sbíhavost přední nápravy. Nevím jestli je to dojem jen s těmi velkými koly a nebo je tím TL-01 proslulé. Mám tam origoš táhla řízení, takže asi budu vyrábět řídicí tyče a nasadím kulové čepy, protože s tou sbíhavostí není schopen model jet přímo rovně, ale neustále tancuje, podle toho, které z předních kol je zrovna zatížené více než to druhé.