Podle všech popisků mi bylo jasné, že podvozek nějak extrémně připravený na rally není. Jak bývá u Tamiye zvykem, obsahovala stavebnice pouze třecí tlumiče a kluzná ložiska. Co se týče té zmiňované rally úpravy obsahuje stavebnice snad jen rally block pneumatiky a podvozek má větší světlou výšku, než klasický M-05.
Současně se stavebnicí jsem objednal i kovové olejové tlumiče, teflonová ložiska a CVD kardany.
Cela stavba probíhala naprosto bez potíží, návod je zpracován perfektně. Trochu mě překvapil způsob provedení světelných parabol a také avizovaných nových chráničů podvozku. Paraboly a chrániče jsou jen z lexanu, musí se nejdříve nabarvit a poté vystřihnout z jednoho velkého dílu. Řezat modelářským nožem lexan ve 3D byl pro mě oříšek ( nicméně přiznávám, že jsem nešika ).
Nabarvení a polepení karoserie šlo také hladce a výsledek vypadá docela líbivě. Použil jsem originální barvy i rozmístění nálepek dle návodu výrobce, jen jsem vynechal nálepky s čísly a jmény.
Následné osazení parabol a světel byl trošku porod, protože vše drží pouze na oboustranné lepící pásce a jsem upřímně zvědav, jak dlouho.
Kvůli počasí jsem zatím jezdil jen v mírném tempu v obýváku, ale přesto mám pár základních postřehů.
Rally gumy budou asi měkké, protože na linu dělají brutální čáry - toto velice kladně hodnotila moje žena
Rejd nevypadá zle, ale zároveň si myslím, že jeho další úpravy půjdou ztuha. Servo je od řízení daleko, napříč celým podvozkem je vedeno táhlo a páka serva je v dost těsném prostoru.
Také mě překvapilo, že motor není nijak pevně uchycen, pouze drží dvěma šrouby skrz držák motoru do jeho čela.
Světlá výška je cca 23mm a počítám s tím, že osazením klasických rally gum 1:10 - třeba Ripmax nebo ARP Rally Block - půjde na cca 25mm, což by mohlo stačit.
Kompletní váha auta i s karoserií, světly a světelnou jednotkou a baterií NiMH 7.2V 3300mAh je 1490g, což je asi hrozně moc ve srovnání s vedlejším vláknem pana Sekuly ( na familiérní oslovení jsem si netroufl
Nicméně nevím, kde na autě "zhubnout" půl kila. Odhozením světel a lipol baterky bych se dostal odhadem tak na 1200g.
Závěrem pár obrázků a slibuji doplnění dalších poznatků z provozu, až se počasí umoudří.
Pěkný den všem, M.

,