Drift/rallye

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Osma
Nováček
Nováček

Drift/rallye

Příspěvek od Osma »

Ahoj mohli by jste mi poradit. Chci si koupit RC auto, převážně na drift a po menších úpravách i rally.Strávil jsem na netu a na foru bezpočet hodin a jsem stále nerozhodnutý.
Našel jsem v inzerátech todle, pokud by jste mi mohli, prosím, poradit byl bych rád:

1. Kompletní TB-01 Cena: 3000,-

Motor: SportTuned - jetý
Motor: RallySpecial2 - jetý
Rádio: LRP 2,4GHz
Regulátor: LRP
Nepoužitý hliníkový držák motoru, nepoužitý kardan vč. hrušek. Spodní uchycení tlumičů na 5mm kuličkách.
Řízení na 5mm kuličkách. Tlumiče komplet přetěsněny. Podvozek vyčištěn. Vůle ještě v normě (ne jako HPI).
Přidám kastli Honda NSX, originální krabici s návodem, zbytky barev na kastli a jetou zkušební baterku.

2.thunder tiger ts-4e cena: 2 000 Kč
Prodám tento udrzovany model ts-4e se vsim karoserie nabijecka motorek 2krat regulator prijmac servo pneu + k tomu 3 baterky stare plus stara vysilacky

3. TA 02 Cena 2400 Kč
olejové tlumice + původní kola +,- + navíc servo,- je to regulator s rychlostí dopředu a servo které má kovové převody + motor saturn od značky HPI a má 20 zavitu novy 1x jety
Jak je psáno v inzerátu auto bylo rozpůleno, ale je opět spojeno na původní délku a na jízdní vlastnosti to nemá vliv je pevné jako předtím navíce je v aute i novy eoxovaný kardan který stal 490,- Kč dávám ho jako bonus. Podvozek je super jak pro realy tak i pro drift + podvozek je kompletně na kuličkových ložiskách.

Díky za názory. Marek
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Re: Drift/rallye

Příspěvek od Jan.Černík »

No podle mě se tyhle kategorie slučovat nedají. Hlavně jak píšeš tak rallyauto nejde předělat na drift jen s "malejma" úpravama. Prostě to jsou uplně jiný auta. To se nám potvrdilo na závodech ve Slanym, kam vzal kamarád (velice úspěšnej jezdec rally) TA02 Rally a jen přitvrdil tlumiče, dal drift.pneu a zkoušel driftovat a nic moc. Prostě tyhle auta maj úplně jiný nastavení podvozků, tlumičů, jiný zdvihy, většinou jezděj vpředu diferák atd. Takže v prvé řadě bych se rozhodnul co chceš jezdit a pak kupovat auto.
Jinak každej ti poradí něco uplně jinýho, každýmu vyhovuje něco jinýho atd. Mě se na drift zatím odvědčil Xray (nastavení všeho co si vymyslíš). Ale driftovat se dá i s TT01. Je to hlavně o rukách.
Na rallye nevim. Kamarád jezdí TA02 a pere se vždycky o "bednu".
Yokomo DPM, TA-05 EagleKit Drift, TEH-16FM Drift Eagle, TT01 Drift, Xray T3 Drift
SCX10 Cherokee Trial, CC01 Pajero Wagon, SCX10 Jeep JK Expedition, TF2 Oshkosh, Stadium Blitzer, HPI Blitz, Xray XB8 Elektro, Ceen CT5
RC DRIFTMECHANICS LIBEREC https://www.facebook.com/pages/RC-Drift ... l&filter=1
Dave Kolář
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave Kolář »

Co se týče driftu, utrhneš všechno, teď jde o to, jestli ti jde bezhlavě se točit kolem dokola a občas smyk a nebo drift ve stylu co jezdíme ve Slaném atd..Jak říká HOnza, je to hlavně o rukách. Já zatím jezdím TT-01 a není to tak hrozný jak spousta lidí říká.
RC DRIFTMECHANICS LIBEREC
TA05 + EAGLE RACING KIT + BMW M3 E30 červený peklo, Nový projekt NISSAN GTR znovuzrození
BMW E30
kolajz
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od kolajz »

S každým autem můžeš jezdit oboje (jen přehazovat gumy) ,ale nikdy to nebude vono , tudíž ani jedno ti nepůjde.Pokud chceš jezdit rally a občas někde na parkovišti jen zablbnout ( o táhle zatáčce kolem branek nepřemýšlej vůbec) tak rally car. Pokud chceš driftit i nějaký závody , tak si s autem co si na to pořídíš zase nezajezdíš rally.Chce si to pořádně promyslet , nedávno jsem řešil podobnou věc , na drift mám jedno auto a do terénu na blbnutí monstra (idealní kombinace).
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
http://kolajz.rajce.idnes.cz
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Souhlas s Kolajzem. Jsou to dvě rozdílný kategorie ježdění. Takže to chce i dvě rozdílný auta.
Kluci u nás mě pořád do rallye tahaj, ale mě by strašně štvalo to neustálý čištění, mazání, údržba atd.
Yokomo DPM, TA-05 EagleKit Drift, TEH-16FM Drift Eagle, TT01 Drift, Xray T3 Drift
SCX10 Cherokee Trial, CC01 Pajero Wagon, SCX10 Jeep JK Expedition, TF2 Oshkosh, Stadium Blitzer, HPI Blitz, Xray XB8 Elektro, Ceen CT5
RC DRIFTMECHANICS LIBEREC https://www.facebook.com/pages/RC-Drift ... l&filter=1
Osma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osma »

Díky, za rady. Tak tedy drift. Je tedy nějaké auto z výše popsaných vhodné a výhodné?
kolajz
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od kolajz »

z Výše popsaných bych nedoporučil ani jedno.
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
http://kolajz.rajce.idnes.cz
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

No z výše uvedených modelů nevim. Kamarád driftoval s Tundertigerem a na začátek jako jo, ale pak se svezl s xrayem a trvalo to měsíc, Tiger je pryč a má OTA31. Každýmu vyhovuje něco jinýho. Každej podvozek má svoje pro a proti. Spíš se podívej s čím tady lidi driftujou a uvidíš.
Osma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osma »

No jo, ale když půjdu cestou, koupit to s čím driftujou jiní tak se asi dostanu přes 3000,- které jsem ochoten do toho na začátku dát.neplánuju pravidelné závodění, jen si zajezdit s klukama a ty maj tuším tt. vím, že to není moc peněz, ale zkuste poradit něco v této cenové relaci za komplet.
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Osma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osma »

Díky, takže si myslíte, že tt jsou lepší než výše naídnuté modely?
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik_CZ »

to si osobně nemyslim. TTčko má nešťastně řešený detaily jako uložení ramen , plastový ozubení difu apod. Pokud pokukuješ po levným podvozku, mrkni na LRP blast TC. dá se sehnat od 1800,- novej. Je to rozhodně líp řešený auto
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Osma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osma »

Tedy je lepší si koupit ten LRP než jakýkoli z uvedených modelů?
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik_CZ »

to jsem taky neřekl. řekl jsem, že je to líp řešený auto, než TTčko. Konečný rozhodnutí bude stejně pořád na tobě...
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Osma
Nováček
Nováček

Příspěvek od Osma »

No jo, ale to je zase už za 4200,- a ještě nemám nabíječ baterii a hezkou kastli
Odpovědět

Zpět na „VOLNÝ POKEC“