Drift Kola
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
- Kamikaze
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
Re: Drift Kola
Pokud se můžu vmísit do debaty tak driftovat se dá na čemkoli, jen se musí přizpůsobit styl jízdy.
Začínal sem na trubce od záchoda - ta klouzala až až a sjížděla se jako blázen a v učitých situacích bylo auto doslova neovladatelný (testováno na hladkým i hrubým asfaltě a koberci)
Pak sem koupil yokomo s výměnným kroužkem - ty byly super jenže nedostatek kroužků v čr a jejich cena mě odradila i přesto, že auto krásně drželo danou stopu (beton, koberec, hrubší asfalt, hladký asfalt)
Nakonec sem koupil od Ondry ABS a s těma se jezdí naprosto parádně i když se jízda odchyluje od reality (jízda po asfaltu jakékoli hrubosti, koberec, linoleum, beton)
A aby toho nebylo málo koupil sem i sadu drift kol od HPI tvrzená guma do které dá nehtem udělat rýha a zase se musel přizpůsobovat styl jízdy protože byl potřeba větší kroutící moment na utržení auta (test koberec, hladký asfalt)
Všechno sem jezdil s TB-02 a co se týče ABS tak bezproblémů objedu cokoli.
Když se to shrne nejlepší kompromis jsou ABS a když se s nima dobře naučí tak sou naprosto bezkonkurenční. A co se týče toho kde se jinde co jezdí, na americkým fóru kde sou i japonci a tak různě všichni z obrácené strany zeměkoule, tak se jezdí na všem, i na ABS i na pneu jiných značek.
Začínal sem na trubce od záchoda - ta klouzala až až a sjížděla se jako blázen a v učitých situacích bylo auto doslova neovladatelný (testováno na hladkým i hrubým asfaltě a koberci)
Pak sem koupil yokomo s výměnným kroužkem - ty byly super jenže nedostatek kroužků v čr a jejich cena mě odradila i přesto, že auto krásně drželo danou stopu (beton, koberec, hrubší asfalt, hladký asfalt)
Nakonec sem koupil od Ondry ABS a s těma se jezdí naprosto parádně i když se jízda odchyluje od reality (jízda po asfaltu jakékoli hrubosti, koberec, linoleum, beton)
A aby toho nebylo málo koupil sem i sadu drift kol od HPI tvrzená guma do které dá nehtem udělat rýha a zase se musel přizpůsobovat styl jízdy protože byl potřeba větší kroutící moment na utržení auta (test koberec, hladký asfalt)
Všechno sem jezdil s TB-02 a co se týče ABS tak bezproblémů objedu cokoli.
Když se to shrne nejlepší kompromis jsou ABS a když se s nima dobře naučí tak sou naprosto bezkonkurenční. A co se týče toho kde se jinde co jezdí, na americkým fóru kde sou i japonci a tak různě všichni z obrácené strany zeměkoule, tak se jezdí na všem, i na ABS i na pneu jiných značek.
TB-02 DRFT TB-02 Rally X-Racing Team
X-ray 008 - Rally
Kyosho - Inferno TR-15
CC-01 Pajero Metaltop
Spektrum DX3S
X-ray 008 - Rally
Kyosho - Inferno TR-15
CC-01 Pajero Metaltop
Spektrum DX3S
Panove zapojim se do debaty.
Chtel jsem koupit tady opjevovane Drift pneu ABS v2.0 ale jak si ctu zazitky tak nekoupim.
Jezdim TB03D kde jsou v zakladu pneu od tamaye super drift. Zda se mi to jakoby nejakej plast.
Jestlize tady uz Michal V. psal ze se s nima da jezdi rychleji jak s vasema CARZ-D Drift pneu ABS v2.0 tak podle meho jsou absolutne mimo realitu kde auto uz s Tamiaya gumama klouze na normal asfaltu hodne kde z hrubeho aflatu jsou pekne vydrene cary na pneu a celkove je to hnus.
PRoto z aflatu jsem se presunul s kamosema na Dlazbu hladkou kde gumi uz rozervane nejsou ale stale moc klouzou a jsem pomalejsi jak kamosi na DRIFT PRO anasmann.
Kamosi ted koupili toto http://forum.autanavysilacku.cz/vyrobek ... ks-id-2248 a ty se jevi na dlazbe super. Jsou o trochu mekci jak ty tamiaye tedy maji o trochu veci grip a na dlazbe nijak neubejvaji. A hlavne auta jsou hodne rychla a jdou krasne vodit a neni to celkove lodka.
Tedy ja mam jasno.
Bohuzel ja pouzivam sirku 24mm tak je budu muset nechat nekde pravdepodobne ztocit.
Diky za vasi debatu.
Chtel jsem koupit tady opjevovane Drift pneu ABS v2.0 ale jak si ctu zazitky tak nekoupim.
Jezdim TB03D kde jsou v zakladu pneu od tamaye super drift. Zda se mi to jakoby nejakej plast.
Jestlize tady uz Michal V. psal ze se s nima da jezdi rychleji jak s vasema CARZ-D Drift pneu ABS v2.0 tak podle meho jsou absolutne mimo realitu kde auto uz s Tamiaya gumama klouze na normal asfaltu hodne kde z hrubeho aflatu jsou pekne vydrene cary na pneu a celkove je to hnus.
PRoto z aflatu jsem se presunul s kamosema na Dlazbu hladkou kde gumi uz rozervane nejsou ale stale moc klouzou a jsem pomalejsi jak kamosi na DRIFT PRO anasmann.
Kamosi ted koupili toto http://forum.autanavysilacku.cz/vyrobek ... ks-id-2248 a ty se jevi na dlazbe super. Jsou o trochu mekci jak ty tamiaye tedy maji o trochu veci grip a na dlazbe nijak neubejvaji. A hlavne auta jsou hodne rychla a jdou krasne vodit a neni to celkove lodka.
Tedy ja mam jasno.
Bohuzel ja pouzivam sirku 24mm tak je budu muset nechat nekde pravdepodobne ztocit.
Diky za vasi debatu.
Z-X-R a jeho zavodak 
onroad:TB-03D Kastle:Mercedes CLK-DTM 2002 AMG. Motor:HPI WARP 5700Kv.
Regl:HPI Flux Motiv. Servo:Savox SC-1258TG Digital. Aku:Arrowind Li-Pol 5000mAh 7.4V
ALU chladič s 2větráčky. Vysilacka:Spectrum DX3S DSM Nab. RAYTRONIC C14
Cena vseho? Vysoka...
Regl:HPI Flux Motiv. Servo:Savox SC-1258TG Digital. Aku:Arrowind Li-Pol 5000mAh 7.4V
Cena vseho? Vysoka...
Na TB-čko pasujou i 26mm disky, jen u těch s menším offsetem musíš říznout do vzpěr, ale to je otázka 20min na všechny kola. Já být tebou, tak si raději koupím ty ABS, kdybys náhodou chtěl začít závodit, tak je lepší začít a trénovat už z těmahle - přechod na ABS z nějakých jiných by ti mohl dělat problémy, než by sis zvyknul
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
- Kamikaze
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
Na TB sedí naprosto v pohodě poměrně všechny typy disků hlavně se ale orientovat od 26mm a +2mm off-set osobně jezdím i na 26mm a +3mm off-set a jsou naprosto v pohodě, dokonce i lícují z kastlí, takže s nima neni žádnej problem.
X-ray 008 - Rally
Kyosho - Inferno TR-15
CC-01 Pajero Metaltop
Spektrum DX3S
X-ray 008 - Rally
Kyosho - Inferno TR-15
CC-01 Pajero Metaltop
Spektrum DX3S
Já mluvil o TB-03 - tam jsou ty ramena asi trochu odlišný, neo záleží na výrobci kol - já mám kola Honda Integra od Tamiye offset +2mm a tam vzpěry narážely na rameno. Ale uříznout ten kousek plastu nezabere moc práce a na pevnosti disků se to zatim neprojevilo.
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Honzo prave ze mam uz otestovane dva typy a jedine co nee tak ty ABSa a podle debaty kdyz klouzou jeste vice tak nechci...
Bohuzel mi dela trochu problem ta sirka kol..Potreboval bych vseho 24ky...
Vylezle kola offsety se daj pouzit ale to nezatocim s kastlou.
Tedy necham stocit o kousek ty drift pneu a jede se na 24kach.
Jinak se mi jeste povoluje sroubek od serva i kdyz ho dorvu...Tak asi budu muset dat loctite.
PS: Nic nerezam.
Bohuzel mi dela trochu problem ta sirka kol..Potreboval bych vseho 24ky...
Vylezle kola offsety se daj pouzit ale to nezatocim s kastlou.
Tedy necham stocit o kousek ty drift pneu a jede se na 24kach.
Jinak se mi jeste povoluje sroubek od serva i kdyz ho dorvu...Tak asi budu muset dat loctite.
PS: Nic nerezam.
Z-X-R a jeho zavodak 
Cena vseho? Vysoka...
Cena vseho? Vysoka...
- Blahy2
- Pravidelný navštěvník

mě se líbí jak každej řiká kup tyhle ať můžeš na závody...to by mě zajímalo kterej *** vymyslel že na závody musí bejt jen jeden typ gum a to zrovna ty ABSka...ať si každej jezdí na čem chce a co mu vyhovuje ne??
Tamiya TRF 416 WE klony útočí
Já sem si vyrovil vlastní drifťáky z pvc roury a paráda driftí krásně 
Bylo: Tamiya TA02, DF03ra, TRF 416we, FG eco 1:5, Hot bodies D8T 1:8 elektro truggy, axial scx10 defender 90, tamiya Man 26.540 1:14,
Aktuálně: Drift Yokomo DIB 2.0 ver. premium, futaba 3pk 2,4ghz
Aktuálně: Drift Yokomo DIB 2.0 ver. premium, futaba 3pk 2,4ghz
- uffos
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
Vymyslel to ten, co ty kola prodava a zaroven i porada ten cup. Nedava zadny omezeni co se tyka podvozku, elektroniky ani tuningu. Jedine co je striktne predepsany jsou kastle, tyhle kola a zadny pomocny elektronicky systemy. Nemyslim si ze by to bylo nejak extreme moc, v porovnani s nekteryma ostatnima zavodama, kde ti predepisou i jakou znacku zidlicky na sezeni musis mit s sebou. A taky pri zavodech DriftCupu se za naraz do mantinelu strhavaj body a urco by bylo nefer, kdyz nekdo pojede na abs (a ty klouzou obcas az moc) a bude mit co delat aby nenaboural, oproti nekomu, komu ty kola budou moc drzet (na zaklade slozeni, protoze pojede to co mu vyhovuje) a v kazdy zacatcce hodi malej drift. O tom to neni. Jsme drifteri, jezdime na krasu. A vzhledem k tomu co se chysta za zmeny v hodnoceni tohohle cupu, ty stejny kola budou nutnosti, pac jak chces jinak hodnotit kvalifikaci, pri ktery se bude posuzovat i uhel projeti zatacky, kdyz budes mit kola, ktery jsou v zakladu uplne jiny? HOWGHBlahy2 píše:mě se líbí jak každej řiká kup tyhle ať můžeš na závody...to by mě zajímalo kterej *** vymyslel že na závody musí bejt jen jeden typ gum a to zrovna ty ABSka...ať si každej jezdí na čem chce a co mu vyhovuje ne??
Honza Smrčka
Yokomo YD-2S Plus
Yokomo YD-2S Plus
- Mirek
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
souhlas.. ten ***** co to vymyslel ktomu ma svoje duvody.. xD
sami sme videli jak se chova auto na jinych gumach a jak je to nefer vuci ostatnim..
sami sme videli jak se chova auto na jinych gumach a jak je to nefer vuci ostatnim..
*Míra Veselý*
<< HPI BLITZ >> , eZrun 60A + 8,5z , Turnigy 4000mAh 30-40C , TL-01
-Eurgle 2,4ghz, U14 , Battery Master 6
bylo: onroad: ALS racing M240, TT-01, TL-01, TB-02,Yokomo DriftPackage, Xray 007,....offroad: Traxxas E-Revo VXL, DF-02, CC-01, Himoto EMXT-1, Reely EP16, SCX-10 Honcho
bylo: onroad: ALS racing M240, TT-01, TL-01, TB-02,Yokomo DriftPackage, Xray 007,....offroad: Traxxas E-Revo VXL, DF-02, CC-01, Himoto EMXT-1, Reely EP16, SCX-10 Honcho
- Kamikaze
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na X-ray challenge co je předepsáno přímo pro ty jezdce co tam jezdí nebo na jakýkoliv jinej prestižní závod. Není to jak rally pro buráky kde dojede jeden s trabantem a druhej s baworákem byť sou oba vyrobený v německu. Musí to mít nějakou kulturu a ne ukazovat kdo jakej je machr s tím co mu nejvíc vyhovuje.Blahy2 píše:mě se líbí jak každej řiká kup tyhle ať můžeš na závody...to by mě zajímalo kterej *** vymyslel že na závody musí bejt jen jeden typ gum a to zrovna ty ABSka...ať si každej jezdí na čem chce a co mu vyhovuje ne??
X-ray 008 - Rally
Kyosho - Inferno TR-15
CC-01 Pajero Metaltop
Spektrum DX3S
X-ray 008 - Rally
Kyosho - Inferno TR-15
CC-01 Pajero Metaltop
Spektrum DX3S
- Blahy2
- Pravidelný navštěvník

jasný máte pravdu že je fér, aby jezdili všichni na jednich gumách, ale potom je taky fér aby měli všichni stejnej motor ne?? Na závodech sem nikdy nebyl a sem v tomhle oboru začátečník tak nemůžu posoudit, ale přijde mi, že se to auto chová jinak když je tam motor co točí 22tis nebo 28tis..
- Mirek
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
todle uz je volba kazdeho, jestli pojede 35z motor kterej ma velkej kroutak ale pojede pomalu, nebo jestli tam da 4,5 stridak a bude litat ze strany na stranu..
zavody 1/1 jezdej taky odlisne vykonovy auta
ale to uz je OT
zavody 1/1 jezdej taky odlisne vykonovy auta
ale to uz je OT
*Míra Veselý*
- Blahy2
- Pravidelný navštěvník

přesně tak závody 1:1 jezdí výkonově rozdílný auta, ale sou podle toho zařazený do různejch kategorií a právě o vítězi rozhoduje vybavení auta jako třeba převodovka nebo právě ty kola. Proto je mi divný že to hlavní kritérium sou kola. Jak někdo psal, že když budou kola rozdílná tak to někdo bude projíždět pomalu v driftu a jinej to profrčí a sem tam poletí bokem, tak to mi přijde právě ono, o tom drift je, přece první je vždycky ten kdo to auto umí nejlíp vodit, u driftu se hodnotí plynulost, návaznost a krása....toť můj názor
- Mirek
- Píšu nejvíc

- Kontaktovat uživatele:
jo, ale to jestli dojedes do cile prvni ci druhej vubec nezalezi
takze je to proste jedno..
ted maji bejt stejne nova pravidla tak uvidiime.. koncime s OT
ted maji bejt stejne nova pravidla tak uvidiime.. koncime s OT
*Míra Veselý*