RC Tatra 148 VNM 1:10

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Odpovědět
honza 1960
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Re: RC Tatra 148 VNM 1:10

Příspěvek od honza 1960 »

Kocina::Pozor na Mílu,to je perfekcionista..Ten si na kvalitu a přesnost,potrpí..Mílu,tak toho neošidíš.. :lol:
Míla
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Příspěvek od Míla »

Honza kecá, má pravdu asi jen tak na 49% protože tahle tatra je vojenská nikoliv hasičská. :lol: :lol:
Hasičská technika MB Sprinter RZA,PLHA, Scania R series, CAS,KHA,KA
Speciální pásová technika.
https://rcpupisek.rajce.idnes.cz/
rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz
facebook.com/rc.pozarni.utvar.pisek
Kocina_148
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kocina_148 »

Dneska sem zase trochu pokročil, myslím že kabína je hotová, už mám kitovaní plné zuby :text-lol:
Snad Míla odpustí drobné nedostatky :text-lol:
Obrázek
Obrázek
Kocina_148
Nováček
Nováček

Tak prvé dve vrstvy RAL 6003
Obrázek
Naposledy upravil(a) Kocina_148 dne čtv bře 02, 2017 6:44 am, celkem upraveno 1 x.
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Co ten přeteklý nárazník? Jinak se blejská jak psí kulky :-)
A uprav si velikost fotky.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Míla
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Příspěvek od Míla »

Já myslím že narázník je dobrý, příslušník ČSLA musí být čistý a upravený a musí se blejskat, platí to nejen o jeho kanadách. :lol: :lol:
Kocina_148
Nováček
Nováček

Nárazník nepreteká, to je zaoblený okraj. Je to nalepené epoxidom, lepší už to určite nebude, nezohnal som 6003 v matu tak sa bude blejskat. Ale nasiel som len samotný matný lak v spreji, používal to už niekto? Žeby som to zmatnil tým? Ale moc sa mi do toho nechce.
Ming
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ming »

Výsledný dojem trošku kazí ty šroubky v nárazníku. Jinak pěkná leštěnka. :clap:
SCX10 Dingo (HPI Saturn 35T, Dsys56, GT3C 6.0, Pat a Mat), CC-01 Beast (H2)
MB Arocs 3363 Clasic + návěsy
SC Himoto, plachetnice Babetta, remorkér Grimmershörn, Dickie PistenBully 600W
Kocina_148
Nováček
Nováček

jj ty šrubky tam vaďá aj mne, ale bál sem sa že to epoxid neudrží :( ono je to takový zlepenec, nárazník je hliniková pásovinka - epoxid - samotná kabina z uhlýkových vláken -epoxid - široký pás plastu na kterem je aj pant na otváraní kabíny dopredu, šrubky to celé držá pohromade. Možno by sem ešte skusil dát tam zapustenú hlavu aby to tak netrčalo. Možno to trochu pomože.
Míla
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Příspěvek od Míla »

Skutečná T148 tam má šroubků daleko víc tak si nestěžujte že tahle jich má jen šest. 8)

Obrázek
Kejhak
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Kejhak »

Ještě to malinko pouprav. Ty stávající šrouby vyměň za zapuštěný a překytuj hlavičky. Dobře zalep závity, ať se pod tím kytem nepovolí. Pak doplň na nárazník nový hlavičky šroubků a návarky a ostatní věci, jako tažnej čep a ty "anteny", nevim jak se jim říká, madla atd, podle originálu. Míla přihodil pěknou fotku pro inspiraci. :-) Máš to v desetině a samotnej nárazník by byl moc holej. Na kabině jsou krásný filtry a maska, tak nespěchej, trochu si hraj a doplň nějaký ty drobnosti. Ve finále tu barvu vem tím bezbarvým matným lakem a uvidíš, jak budeš spokojenej. V obchodě se domluv na použití barev, aby Ti ten bezbarvej nenaleptal tu spodní barvu. Prostě akrylát na akrylát apd. Taky jsem to řešil a bál se toho, ale teď jsem fakt spokojenej s vizáží mýho modelu..
Jak už jednou podotknul Pepa Dojčar, lesklý lak dělá z modelu hračku a má pravdu.
Ještě si s tím malinko pohraj, máš to moc pěkný, tak ať je to dokonalý. Pěkná práce. :clap:
Jozef Dojčar
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Hoši, nevím co tu řešíte. Model není žádná maketa takže hlavní bude, aby to jezdilo a je úplně jedno, kolik a kde tam trčí šroubů a jestli se to leskne jako psí kulky...
Kejhak
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Kejhak »

Jistě, není to maketa, ale i polomaketa může bejt krásnější. Jen jsem publikoval svůj názor. Taky nemám maketu, ale už taky vím, jak pár drobností dokáže model neskutečně vyzdvihnout. Vzdyť jsi se taky podílel na radách, aby můj model byl modelem a ne hračkou. Za což samozřejmě děkuji. :D
Jozef Dojčar
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Tvůj model je úplně jiná liga, :clap: postavený od nuly ale hlavně přesně podle skutečné předlohy bez využití komponentů jiného modelu. Tady Kocina tvoří Tatru, ale nemá ani origo podvozek, ani měřítkové rozměry modelu a tím se ho nechci nijak dotknout :text-imsorry: , každý nějak začíná a má své možnosti a limity. Proto tady podle mě nehraje žádnou roli nějaký šroubek a povrchová úprava. Třeba jeho příští model vyrazí všem dech :wink:
Kejhak
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Kejhak »

Když se na to kouknu tak, jak píšeš, tak máš samozřejmě pravdu. Ale i na Kocinovo stavbě je vidět, jak se snaží víc a víc přiblížit vzhledu originálu, o čemž svědčí právě ty filtry na blatníkach, maska a kryty na kola, napodobující kola skutečný. To je jedině dobře, protože ho to posouvá dál a třeba bude další model "maketovější" a opravdu nám vyrazí dech. Věřím, že i ty šroubky na korbě pro plachtu vymění za něco, vzhledově přijatelnějšího. :wink: Jeho práci uznávám už jenom z toho důvodu, že zvolil metodu laminování na kopyto, kde výsledek není takový, jako laminování do formy, ale chápu, že je to snažší, než komplikace se zaformováním, ale toho kitování a broušení potom? :D Motorový kryty letadel jsou tvarově mnohem jednoduší, ale laminování na kopyto jsem udělal jen jednou. Pak už všechno do forem. :lol:

Co se týče mýho modelu, tak bych si dovolil trochu oponovat, i když mě právě Tvoje uznání moc těší. Není přesně podle originálu a nejaký věci jsem přizpůsoboval funkčnosti na úkor "maketovosti." První jsou motory v trubkách, místo použití náprav a kardanů, ale jiná možnost nebyla kvůli čerpadlu atd, ale to mě zas tak netrápí. Co mě opravdu mrzí, tak to je zvětšení/prodloužení hlavních ramen, kde jsem chtěl, právě na úkor maketovosti, dosáhnout na "moderní" náklaďáky, tak jsem je udělal malinko delší. Dnes, s odstupem času, už bych se taky víc držel měřítka. Ale už je to, jak to je a sahat do toho už nebudu, i když jsem nad tím hodně přemejšlel, ale zásahů by bylo moc a moc. Ono se řekne - vše zkrátit, ale už nesedí dýlka těch čtyř pístů a umístění čepů, atd. Tvarově a vzhledově odpovídají předloze a že jsou trochu delší pozná jen ten, kdo ten stroj dokonale zná.

No nic, necháme už zase tvořit Kocinu. Vede se mu to dobře.
Odpovědět

Zpět na „VOJENSKÁ TECHNIKA“