rc pluh obracák
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
-
Masey Ferguson
- Nováček

rc pluh obracák
Zdravím všechny příznivce zemědělské techniky chtěl bych vám předvést pluh od firmy ml-tec Je plně ovládané vysílačkou byla to stavebnice Radlice jsou plastové vyřezané z pluhu Bruder jinak Konstrukce je železno hliníková jediné velké mínus tohoto pluhuje že je těžký takže 12 kg servo Tenhle pluh nezvládne zvedat příliš dlouho tak jsem dal servo 20kg ale digitální ale bohužel traktor má 4 elektromotory při takovém odběru proudu to digitální servo dělalo nepořádek s traktorem čili traktor například nechtěl zatáčet nebo spouštěl jiné funkce takže jsem digitální servo musel odendat podařilo se mi sehnat 17kg servo ale pořád to není ono tento pluh je originál od firmy ml-tec která má i vlastní traktory a mají vyřešené zvedání šavli trochu jiným způsobem ten má větší sílu jinak dokonala stavebnice cena 7000,- bohužel
-
Masey Ferguson
- Nováček

-
Masey Ferguson
- Nováček

-
honza 1960
- Píšu nejvíc

Re: rc pluh obracák
Vypadá to pěkně,celkem to i dělá nějakou tu práci,ale ted by mě zajímala cena kompletní soupravy(traktor+obracák)..Ještě tomu chybí zvukáč a bude to kompletní..No a k té tvoji orbě..Musíš s tím orat pomaleji,líceš s tím,jako by jsi s tím pluhem podmítal.. 
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Masey : ML-tec u pluhu uvádí váhu cca 1kg,jak ses dostal na váhu 12kg?
A na zvedání ramen by jistě nějak šel použít šnekový převod,třeba i přes upravený servo.
Je možný sundat na traktoru pravý zadní kolo a ten převod ze serva na ramena vyfotit?
I se servem a pákou.
A na zvedání ramen by jistě nějak šel použít šnekový převod,třeba i přes upravený servo.
Je možný sundat na traktoru pravý zadní kolo a ten převod ze serva na ramena vyfotit?
I se servem a pákou.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
-
Masey Ferguson
- Nováček

Ano zvukový modul k tomu chybí Nechtěl jsem ho tam dávat z důvodu financí a také že by to zbytečně stahoval baterku protože tam mám Lipolku 2600 miliampér a větší baterka už se tam nevejde jinak to celé vyšlo traktor + pluh 37000 cca A co se týče jízdy Ta je horší jako jsem tady psal ale myslím vinné sekci že jsem po úraze a moje ruce nejsou úplně 100%honza 1960 píše: ↑pát črc 12, 2019 4:58 pm Vypadá to pěkně,celkem to i dělá nějakou tu práci,ale ted by mě zajímala cena kompletní soupravy(traktor+obracák)..Ještě tomu chybí zvukáč a bude to kompletní..No a k té tvoji orbě..Musíš s tím orat pomaleji,líceš s tím,jako by jsi s tím pluhem podmítal..![]()
-
honza 1960
- Píšu nejvíc

Tak dobře,když nejsou tvoje ruce po úraze OK,tak tu menší rychlost traktoru zkus nastavit na vysílačce,aby se i při omylném větším přidání plynu,tak rychle nerozjel a,aby jel pěkně plynule pomalu..Ted nechci dělat chytrýho,protože vysílačce vůbec nerozumím,ale vím,že,když mě něco jelo jako splašený,tak mě kluk na vysílačce nastavil místo 100%,tak 50% a i když jsem dal knipl na plno,tak mě to jelo poloviční rychlostí..Nevím,to je jen taková moje úvaha..Protože,když máš ty ruce málo pohyblivé a necitlivé,tak at budeš chtít,nebo nebudeš chtít,tak pořád s tím traktorem a pluhem,budeš jezdit rychle,což při orbě,nevypadá dobře.. 
-
Masey Ferguson
- Nováček

ten pluh má kolem jednoho kila To ano já jsem měl na mysli že tam mám servo které má tak 12 kg a je to málo jak říkáš ty Chtělo by to šnekový převod ale žádné takové servo neznám mohl by jsi mi dát nějaký tip jak to myslíš? Ty jo to kolo po mně nechtěj to by se musel někomu říct aby ho sundal a je tam hodně malých šroubků takže to je docela pakárna ale pokusím se ti ukázat nějakou fotkuJirkacbx píše: ↑pát črc 12, 2019 7:33 pm Masey : ML-tec u pluhu uvádí váhu cca 1kg,jak ses dostal na váhu 12kg?
I se servem a pákou.
-
Masey Ferguson
- Nováček

Rád by jsem sem dal fotku ale pořád mi to píše že mám mnoho pixelů mohl bys mi poradit jak sem dáváte fotky?
-
Masey Ferguson
- Nováček

jak říkáš ty Jirko ten šnekový převod má právě ta druhá stavebnice ml-tec která má mnohem větší sílu vzadu na těch ramenou proto si mohou dovolit takto těžký pluh jinak stavebnice mfz má jiný pluh není to obracák ale je jednoduchý lehký
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
masey : Pokud odpovídáš,ale ještě nikdo neodpověděl,tak v odpovědním políčku vymazej co tam je napsaný a piš odpověd.
Na tohle ti tu udělím vyjímku,což jistě všichni rádi pochopí.Případně tvý odpovědi upravim.
Serva se šnekovým převodem neznám a ani nevím,jestli se vůbec dělají.
Spíš šlo o implementaci motoru se šnekovým převodem,ale to servo by se taky nechalo vytvořit.
Případně kouknout na serva standart velikost se silou 30kg a víc.Sice cena 900kč a víc,ale zas by to správně běhalo.
A fotky radši někam na net,třeba rajce.cz či jiný cloud a sem pak dávat jen odkazy na obrázek.
Na tohle ti tu udělím vyjímku,což jistě všichni rádi pochopí.Případně tvý odpovědi upravim.
Serva se šnekovým převodem neznám a ani nevím,jestli se vůbec dělají.
Spíš šlo o implementaci motoru se šnekovým převodem,ale to servo by se taky nechalo vytvořit.
Případně kouknout na serva standart velikost se silou 30kg a víc.Sice cena 900kč a víc,ale zas by to správně běhalo.
A fotky radši někam na net,třeba rajce.cz či jiný cloud a sem pak dávat jen odkazy na obrázek.
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora
-
Masey Ferguson
- Nováček

Aha no s těmi odpověďmi to tady moc dobře nechápu Takže když někomu odpovídám tak mám dát nahoře ty "a odpovědět do toho samého okna? ale když se chci zeptat na něco nového Tak přeci musím dát celé nové okno ne?
-
Masey Ferguson
- Nováček

Masey Ferguson píše: ↑pon črc 15, 2019 8:33 pm ten pluh má kolem jednoho kila To ano já jsem měl na mysli že tam mám servo které má tak 12 kg a je to málo jak říkáš ty Chtělo by to šnekový převod ale žádné takové servo neznám mohl by jsi mi dát nějaký tip jak to myslíš? Ty jo to kolo po mně nechtěj to by se musel někomu říct aby ho sundal a je tam hodně malých šroubků takže to je docela pakárna ale pokusím se ti ukázat nějakou fotku
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Pravidla fora http://www.forum.tamiyaforum.cz/viewtop ... f=1&t=8639 ,číslo 13.
Ohledně citací.
Po tom servu se kouknu,už nevim,kde jsem bral,ale bylo digitální,což ničemu nevadí.
Tak servo jsem bral konkrétně tohle https://www.bighobby.cz/JX-servo-PS-HV9 ... -d1500.htm
s tím,že může být napájený přes BEC vyšším napětím,což mi auto dovoluje.
Analog serva umí nejvíc asi 20kg,díky uhlíkovýmu motoru,na jiný koukni tady https://www.bighobby.cz/50g-c4_54_2.htm?page=0&man=9
Ohledně citací.
Po tom servu se kouknu,už nevim,kde jsem bral,ale bylo digitální,což ničemu nevadí.
Tak servo jsem bral konkrétně tohle https://www.bighobby.cz/JX-servo-PS-HV9 ... -d1500.htm
Analog serva umí nejvíc asi 20kg,díky uhlíkovýmu motoru,na jiný koukni tady https://www.bighobby.cz/50g-c4_54_2.htm?page=0&man=9
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora
-
Masey Ferguson
- Nováček

mě bohužel digitální servo vadí protože model má 4 motory s převodovkou a ty mají velký odběr proudu a regulátor to nestačí a s traktorem to dělá psí kusyJirkacbx píše: ↑stř črc 17, 2019 6:03 pm Pravidla fora http://www.forum.tamiyaforum.cz/viewtop ... f=1&t=8639 ,číslo 13.
Ohledně citací.