Samotnýho mě překvapuje moje přítomnost v téhle sekci fora,ale z kraje podzima sem omarodil,v důsledku čehož sem nemoh do dílny.Aby mi nehráblo,tak sem zašel do modelářství na Kladně a chtěl nějakou "jednoduchou" stavebnici letadla za dřeva.Jako horká novinka mi byla nabídnuta stavebnice dolnoplošníku Basic 200 za 1500 kachlí.Že krabice obsahuje pouze plán ale už ne návod sem byl sice upozorněn,ale věřil sem si:-)
Doma sem krabici opět otevřel a po půl hodině bezmocně zavřel s tim,že bude dřevo na podpal.Asi 14 dní sem surfoval a hledal po netu,abych zjistil,že ona "novinka" se prodávala zhruba před šesti lety za cca 1000 kaček(trošku mi mrzí přístup prodavače,který mi letadlo prodal,ale což,teď už je to jedno)Tuto informaci sem načerpal z náhodně nalezenýho topicu na jednom leteckym foru společně s dvaatřiceti díly časosběrného videa ze stavby onoho lítadla.Návod chyběl už tenkrát,ale dodavatel byl údajně schopný na požádání dodat podrobný obrázkový návod.Zkusil sem to mailem a druhý den byl návod doma.Tímto děkuji jmenovitě panu Macháčkovi z astramodel.
Začátkem listopadu sem krabici opět rozbalil a pustil se do práce.V současné době je letadlo až na pár drobností hotové (včetně nažehlovacího potahu
1:Oni se hýbou obě najednou proti sobě?
2: To se musí namixovat dva kanály na ten pravej knipl?V návodu maj minimální požadavek štyrkanálovou vysílačku(třetí stránka návodu na rajčeti),ale plyn,směrovka,výškova a dvakrát křidélka je 5 kanálů
3:Mam to ostatní zapojený dobře(myslim s ohledem na nápisy na přijímači?
4:Co vůbec ty nápisy na přijímači znamenaj (na obrázku sou opsaný vlevo)
A pak jednu ohledně vyvážení.
Výrobcem doporučený motor se už nevyrábí.Takže mi byl doporučený motor jiný.Větší a těžší.Tudíž to mam těžký na čumák.Trup už je potaženej a do ocasu se dostat nejde.To mam jako zvenku na potah lepit nějaký hnusný,samolepicí závaží?
Tady je nákres toho zapojení. Děkuji
Pár obrázků ze stavby je na rajčeti.Finální podoba ještě neni nafocená.
http://otomysek.rajce.idnes.cz/Letadlo_Basic_200/
Parametry:Délka:1055
Rozpětí:1450
Váha:Skutečná 2000g,deklarovaná 2100
Edit:Ještě dodam,že Ježíšek mi k tomu přines šestikanálovou vysílačku spektrum DX 6
Edit2:Dal sem si dva panáky,tim se zbavil obav,že něco domrvim v nastavení vysílačky a povedlo se mi namixovat AILE + AUX1 Dokonce se mi i povedlo reverzovat serva a křidýlka mi choděj spolu.Jedno dolu a druhý zároveň nahoru.A to všechno bez návodu :-oo
Ale i přesto bych byl za odpovědi vděčný