kompresor

čím montujete, pájíte, lepíte kola, kastle,

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Odpovědět
Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

kompresor

Příspěvek od Lada » stř pro 17, 2014 11:53 pm

ahoj -cim ofukujete svoje rc modely vy?
ja jsem vybral tohle: Kompresor Woodster cp 16
http://www.moderni-naradi.cz/kompresory ... 0495).html
snad to bude stacit-navic-o zitrka je v globusu v akci za cca 1600Kc
pokud s timhle nekdo mate zkusenosti-podelte se
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Uživatelský avatar
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Příspěvky: 1635
Registrován: čtv dub 01, 2010 7:36 am
Bydliště: Liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od 3p0 » čtv pro 18, 2014 5:49 pm

Odkaz ZDE

Podíval bych se osobně po něčem s nádrží, ale svoji práci jistě odvede
Motto: Auto musí řvát a vypadat nasraně
http://3p0.rajce.idnes.cz/
Obrázek

Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Příspěvky: 3826
Registrován: pát srp 07, 2009 5:30 pm
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Pajik_CZ » čtv pro 18, 2014 6:21 pm

Stačit to nebude, nebudeš mít tlak...
Já zkombinoval nefunkční kompresor , co jsem dostal za odvoz, s kompresorem z prasklé ledničky :dance:
http://pajovo.rajce.idnes.cz/kompresor/

Celkové náklady asi 300kč za hadice, pistole, svorky... Může běžet v bytě pod stolem a nevíš o něm, jak je tichý, nafouká v pohodě 8Atm, jen mu to déle trvá. Ale při 8Atm. je tlak i průtok vzduchu na ofuk modelu víc než dostatečný :clap:

Navíc při použití odlučovače oleje lze použít i na stříkání barvy airbrush pistolí díky regulátoru taku... Nemá to prostě chybu :)

Poradil bych Ti dát se touhle cestou, pokud jde o co nejnižší náklady.
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....

Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od Lada » čtv pro 18, 2014 7:48 pm

tohle ma byt reseni do bytu :-)
na baraku v dilne mame kompresor s nadrzi silny az az- i s odlucovacem-kdysi jsmee s tim strikali i auta 1:1 :-)
ale uvazoval jsem o necem,co bych mohl mit v byte a nezabralo to fakt moc mista-jen na ofoukani po nejake vyjizdce s rodinou
kdybych tu mel take misto jako v dilne,jasne volim kompresor s nadrzi-bohuzel ,zde misto neni-a jezdit pokazde 7 km ofukovat modely-to se mi zase fakt nechce
rikam-je to jen na okukovani,abych nemel v byte modely jako Jozin z bazin :-)
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Příspěvky: 3826
Registrován: pát srp 07, 2009 5:30 pm
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Pajik_CZ » čtv pro 18, 2014 9:19 pm

nvm, no, neveřím, že by nedělal rámus ako krafa....
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....

Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od Lada » čtv pro 18, 2014 10:19 pm

co krafa :lol: spise asi jako cele stado vcetne byka :text-lol:
ale kdyz ma clovek malo mista a je trosku linej-videl jsem to jako cil
jen jsem treba myslel,ze mi tu nekdo da odkaz na neco,co ma vyzkousene a je to podobnych rozmeru
jak rikam ,kompresor co ma asi 120kg mame v dilne-ale ze by se mi tam chtelo jezddit po kazde projizdce-to tedy urcite neee
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Uživatelský avatar
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Příspěvky: 11177
Registrován: čtv led 26, 2006 9:54 pm
Bydliště: Sedliště u Nepomuka,okr. PJ
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Jirkacbx » čtv pro 18, 2014 10:27 pm

Tolik zase úklid modelů ofukováním moc nehroť :-)
Vcelku je úklid modelů ofukem zbytečnost.
Něco vyklepeš z auta obrácením podvozku a poklepáním přes ruku.
Další binec pak sám odpadne po uschnutí a dalším provozem :-)
A když budeš podvozek MOC foukat kompresorem,zbytečně se ti binec natahne do ložisek a převodů.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec

Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od Lada » čtv pro 18, 2014 10:40 pm

nooooo to mas jiste pravdu-ale to uz pak patri asi do vlakna maziva a udrzba
ale pokud to neofoukam aleespon od nejhorsiho ,co neslo vyklepat na terrase-vysype se mi to na muj stul viceucelovy-stul pro PC,praci-administrativu,modelarinu atd
a odtud to skonci na zemi,coz dotlaci podporu moji partnerky presne pres bod zlomu-z podpory mojich konicku k instruktazi,jak pracuje v nasi domaacnosti pristroj,ktery narozddil od kompresoru vzduch nefouka,ale nasava :lol:
a tak pochop-dam prednost kompresoru :boohoo:
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Uživatelský avatar
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Příspěvky: 11177
Registrován: čtv led 26, 2006 9:54 pm
Bydliště: Sedliště u Nepomuka,okr. PJ
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Jirkacbx » čtv pro 18, 2014 10:55 pm

Za sebe bych se teda radši přimlouval za vysavač.
Nic nikam žádný bordel nenatlačí,vše slušně vycucne.
Občas vezme i nějakou tu vlhkost,což se u serva a regulátoru jistě bude hodit.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec

Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Příspěvky: 3826
Registrován: pát srp 07, 2009 5:30 pm
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Pajik_CZ » čtv pro 18, 2014 11:01 pm

my co máme elektro vodotěsný vodu neřešíme :D
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....

Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od Lada » čtv pro 18, 2014 11:10 pm

tak a ted jssem zase jako zacatecnik :binkybaby: v troube :lol:
na nekolika mistech jsem cetl,jak je dobre auto vyfoukat,ted tu ctu,ze vyluxovat a nefoukat :lol: a vubec neejlepsi je postavvit ponorku :text-lol:
panove,to jsem zvedav,co ja to nakonec jako RC ucho vlastne sestrojim :doh:
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Příspěvky: 3826
Registrován: pát srp 07, 2009 5:30 pm
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Pajik_CZ » čtv pro 18, 2014 11:31 pm

klid :) žádná věda. nejhorší údržba je žádná údržba. Kompresor je snadnější a rychlejší, protože tlakem vytlačí víc bordelu pryč. A jestli to půjde do ložisek? stejně se jednou za čas mění, ne? :) Ono WDčko v ložiskách a prach z trati taky udělají svoje :)

Vysavačem by se mi to srkat nechtělo...

Pokud máš náladu na kutění, nechá se udělat snadno jednoduchý kompresor z ledničky se vzdušníkem z hasičáku vpodstatě ze šrotu za pár kaček.... Pár hezkých tipů tady https://www.google.cz/search?q=kompreso ... C3%ADstroj
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....

Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od Lada » čtv pro 18, 2014 11:43 pm

tak matne jsem tusil jiz z jinych odvetvi modelareni-a nejen modelareni-ze WD neni to nejlepi,co muzes aplikovat: WD+prach=dobra brusna pasticka,to si loziska posmaknou :lol:
na druhou stranu-je potreba podporit vyrobce i prodejce obcasnou vymenou :tamiya:
ale ted vazne-docela se tesim na "modelovani" bordelkrytu,aaby toho vyfukovani nebylo tolik,uz to mam tak nejak v hlave,tak uvidim,jestli to bude funkcni (tedy az budu na xv01 aplikovat nove plato vlastni vyroby)
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Příspěvky: 3826
Registrován: pát srp 07, 2009 5:30 pm
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Kontaktovat uživatele:

Re: kompresor

Příspěvek od Pajik_CZ » pát pro 19, 2014 8:51 pm

hele, ono jakékoliv mazivo udělá s prachem brusnou pastu, nenaděláš nic :) a wd je klasika, a ložisek mi odešlo nemnoho :)
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....

Uživatelský avatar
Lada
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: pát lis 21, 2014 9:12 am
Bydliště: liberecko

Re: kompresor

Příspěvek od Lada » pát pro 19, 2014 9:10 pm

tak kompresorek je doma-vyzkousen-poradil si se zaschlym bahnem v podrazkach mojich pracovnich pohor-tak to zvladne i RC :-)
hlucnosti bych to prirovnal k trochu hlucnejsimu vysavaci

k mazivu-chtel jsem jit cestou profi mazadel na horska kola-nejsou tak lepiva na necistoty-ne ze nelepi-jen ze lepi o dost mene :lol:
teroristé všech zemí-polibte mi prd.l

Odpovědět

Zpět na „NÁŘADÍ“