nosram tornado 21x2 hreje a ztraci vykon

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

jacquess
Píšu hodně
Píšu hodně

nosram tornado 21x2 hreje a ztraci vykon

Příspěvek od jacquess »

ahoj, mam problem s uvedenym motorem. mam na nem pasiv chladic a zakladni teu regulator od tamiye...
po zajeti (10 minut) jsem s nim jel 3x (tedy 3 vyjete baterky) a motor uz po prvni jizde byl strasne horky (ze jsem se skoro spalil). a takovy ten plastovy zapach...
vrakouš mi poradil vymenit prevody, ze ho muzu mit moc lehky (11,27)...
druha jizda na tezsim prevodu (9,49) dopadla lip v tom, ze auto mozna vydrzelo jet trosku dyl.
treti jizda vcera v brne v oakwoodu dopadla spatne, po cca minute auto zastavilo a na regulatoru blikala cervena kontrolka :( nehlede na to, ze jelo jak s hnojem :(

doma jsem motor vymontoval a pustil naprazdno. vykon zadny a po 10ti vterinach zase zacal smrdet a smerem od hridele se sirilo teplo (hridel palila)...
takze jsem ho rozmontoval, nafotil, davam sem a prosim o nejaky odborny posudek.

uz jsem si cetl celou sekci motory tady na foru, ale podobne diagnozy se mi vubec nelibily, motor je vicemene novy, skoro nejety a uz ze by byl spaleny, znicena kotva, nebo prehraty magnet :doh:
Přílohy
IMG_2794.JPG
(59.45 KiB) Staženo 1458 x
IMG_2789.JPG
(72.68 KiB) Staženo 1458 x
IMG_2786.JPG
(73.01 KiB) Staženo 1459 x
// DF-01 (TA-02) Rally Edition ...by jacquess

jeste tak mit vic casu na jezdeni
ondrabmw
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Re: nosram tornado 21x2 hreje a ztraci vykon

Příspěvek od ondrabmw »

Dle manálu (http://www.lrp.cc/fileadmin/lrp_anleitu ... 0928fv.pdf) - je to stejné jako LRP GT-3 motor, je doporučený převodový poměr pro onroad 6.0:1

Jinak podle fotky vypadá motor jako spálená topinka...
Ondřej Koutský - Team Associated B44, XRAY T2'007, 2x YOKOMO DRIFT PACKAGE, HPI E10 Drift, AX10 SCORPION TCS, Tamiya F103GT, F103RM, CC-01
Obrázek
rskedar
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rskedar »

já přes motory moc nejsem, ale jestli odešla kotva, tak by tam mohla jít dát třeba z miga nebo jiného motoru, ale taky už mohly zeslábnout magnety. Ale to by ti řekl přesně asi někdo jiný - nerad bych ti špatně poradil.
Savage Flux XL HP, SAKURA ZERO S, LRP S10TCR, Venom Creeper http://rcdriftostrava.webnode.cz/
Vrakouš
EXPERT na rady
EXPERT na rady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vrakouš »

Spálil se šelak na závitech.Motor je zničený.Já jezdil kdysi GT-3 s převodem 18:61 ,vydržel 2 závody v dost těžkém terénu.Pak byla dost opálená kotva,nechal jsem jí osoustružit a jel dál.Ale už nikdy neměl výkon jako na začátku.Možná jsou na vině třecí ložiska.POZOR,mám zkušenost s tím,že jsem koupil nový motor a ložiska byla úplně suchá.Doporučuji i u nového motoru po kapce oleje do ložisek.
CHASSIS: X-ray T1R Obrázek, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
ZdenalR
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenalR »

No ta kotva vypadá fakt použitě. Dala by se asi zachránit, převinutím a přeleštěním a samozřejmě novým vyvážením. Nevím ale jestli to má vůbec smysl (neznám cenu ND) Jinak jak se píše výše možná taky magnety ztratily teplem část svého magnetismu. Kotvu můžeme klidně vyzkoušet jinou - mám náhradní a něco zkoušel převíjet Honzix, tak ten by tu tvoji možná oživil. Kdyžtak napiš SZ
TEAM LOSI XXX-S, XRAY T2 008, TA 05
WIN
PROFÍK FÓRA
PROFÍK FÓRA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WIN »

Ano kotva je spalena. A spalila se protoze jsi ji nalozil tezkej prevod a ne ze lehkej. Je potreba pouzivat spravne terminy. S lehkym prevodem se ti to nemuze stat.
Doporucuji poridit jakoukoliv jinou kotvu a hura jezdit.
Samozrejme prevynuti je take mozne, ale porad si nejak nemuzu predstavit jak ji v domacich podminkach vyvazit. :think:
www.ceskyautoporadce.cz
tamiyaforum.cz
GLOBALFOL s.r.o.
P3TER
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P3TER »

Jo, tak tohle znam.. :cry: . To samy se mi stalo na Rally Specialu 2. Zkoušel sem to převíjet, ale kotva topí jak blázen, nevydrží ani minutku na plnej ceres a už se na celym motoru nedá udržet ruka. Možná to ale bude tim, že ta cívka, kterou sem to převíjel, je na menší proudy... :?: Nechci vod toho vodrazovat, ale převíjet to je docela makačka, a když pak zjistíš, že se to hřeje stejně.. :x
-----------------------
Xray T1Raycer
-----------------------
offroad:
Raven st
WIN
PROFÍK FÓRA
PROFÍK FÓRA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WIN »

Zmen prevody.
www.ceskyautoporadce.cz
tamiyaforum.cz
GLOBALFOL s.r.o.
ZdenalR
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenalR »

2WIN: Sorry za OT, ale nedalo mi to - kotva se vyvažuje na dvou břitech - používaly se na to žiletky do hoblíku Narex a podobně a normálně se odvrtávala část materiálu kotvy. Dřív to bývala normální úprava motoru (vyleštění, převinutí, vyvážení, zmenšení mezery mezi magnety, výměna ložisek za bronzový nebo kuličkový). Dělalo se to hlavně kvůli zvýšení výkonu, v době kdy na trhu byla velice omezená nabídka, dnes to běžně řešíš tím, že si koupíš o pár závitů míň... Pokud někdo vlastníte příručku Automobilové modelářství č 1, kterou vydal SVAZARM asi kolem roku 1980, tak tam to je všecko popsaný.

PS. možná ještě někde u rodičů mám motor s vyvažovanou kotvou, tak bych to snad mohl i nafotit.
WIN
PROFÍK FÓRA
PROFÍK FÓRA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WIN »

ZdenalR píše:2WIN: Sorry za OT, ale nedalo mi to - kotva se vyvažuje na dvou břitech - používaly se na to žiletky do hoblíku Narex a podobně a normálně se odvrtávala část materiálu kotvy. Dřív to bývala normální úprava motoru (vyleštění, převinutí, vyvážení, zmenšení mezery mezi magnety, výměna ložisek za bronzový nebo kuličkový). Dělalo se to hlavně kvůli zvýšení výkonu, v době kdy na trhu byla velice omezená nabídka, dnes to běžně řešíš tím, že si koupíš o pár závitů míň... Pokud někdo vlastníte příručku Automobilové modelářství č 1, kterou vydal SVAZARM asi kolem roku 1980, tak tam to je všecko popsaný.

PS. možná ještě někde u rodičů mám motor s vyvažovanou kotvou, tak bych to snad mohl i nafotit.
Zdeny v pohode verim ti, ze to jde, jen jsem nevedel jak. Preci jen jsem krapet mladsi rocnik a jsem rad, ze jsou zde zkuseni modelari jako ty, kteri s tim maji zkusenosti. Nechces nekdy o tom napsat do Tutorialu ? Ja osobne bych si to rad precetl.
www.ceskyautoporadce.cz
tamiyaforum.cz
GLOBALFOL s.r.o.
jacquess
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od jacquess »

dik moc vsem.
doporuceny prevod offroad je cca 7:1 a ja mel vic jak 9:1 to je myslim lehci prevod, ne? teda doufam, ze to neni naopak :doh:
nevim, na kolik by vyslo previnuti kotvy, ale ten motor stal neco kolem 400,- tak to je mozna zbytecne. no moc velkou radost z toho nemam, motor ma/mel najeto 3 baterky...
zdenalR: dik moc, ozvu se pres sz, jak prijedu do brna.

Vrakouš
EXPERT na rady
EXPERT na rady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vrakouš »

RE ZdenaIR : :clap: :clap: :clap: Přesně jak ty popisuješ jsem před cca 20 lety převíjel a upravoval motory pro autodráhové modely.Jestli by byl zájem, tu knihu bych měl mít, a mohl bych to naskenovat.
CHASSIS: X-ray T1R Obrázek, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
WIN
PROFÍK FÓRA
PROFÍK FÓRA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WIN »

Ja jsem rouzhodne zvedavej.
www.ceskyautoporadce.cz
tamiyaforum.cz
GLOBALFOL s.r.o.
ZdenalR
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenalR »

Vrakouš píše:RE ZdenaIR : :clap: :clap: :clap: Přesně jak ty popisuješ jsem před cca 20 lety převíjel a upravoval motory pro autodráhové modely.Jestli by byl zájem, tu knihu bych měl mít, a mohl bych to naskenovat.
Taky ji někde mám, jenže mě nejede pod Vistama scanner a pašáci od UMAXU se tváří že je všecko OK - asi se proletí z okna. Jinak motory jsem na SRC upravoval taky, ten o kterým jsem psal je FT16.

PS. proč myslíš, že používám motory trinity? :D
jacquess
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od jacquess »

ahoj, brouzdal jsem na pude a nasel jednoho starisho modelare (starsi nez ja), ve kterem se popisuje jak previjet kotvu a je tam zmineno to vyvazovani kotvy, o kterem jste tu mluvili, tak jsem to okopiroval ;)
s1.jpg
(159.3 KiB) Staženo 1173 x
s2.jpg
(159.77 KiB) Staženo 1171 x
snad se bude nekomu hodit

Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“