Chci začít s RC
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
Chci začít s RC
Ahoj všem, vím, že je tu těchto dotazů spousta, přesto Vás prosím o radu:)
Chtěl bych začít s RC modely aut, nemám v plánu závodit nebo to brát profi, pouze začít vést svého syna (5) let k jiným koníčkům a zájmům než je mobil a tablet a taky se zabavit sám a dělat něco co má smysl. Vždycky jsem o tomto snil, ale nikdy jsem k tomu neodhodlal a teď už jsem se rozhodl na 100pro.
Pročetl jsem si pár témat i přesto bych potřeboval popostrčít a trošičku provést tímto světem někým kdo by měl chvilku času a poradil by mi. Již jsem jezdil s v klukovském věku 10-12 let elektromodelem. Nicméně chtěl bych to i jako koníček a trošku se to v tom vrtat a upravovat a věnovat se tomu.
Chci se tedy věnovat RC modelům se spalovacím motorem a proto potřebuji poradit jaký do začátku koupit, chtěl bych bazarový cena okolo 5-10 tisíc. Pole, lesy, kamenité cesty.
Pokud by se o tom semnou někdo pobavil a dal by mi do začátku cenné rady nebo sešel byl bych rád. Jsem z Kladna.
Děkuji moc všem, kteří by mě věnovali svůj čas. Snad jste to někdo dočetl až sem a neumřeli jste u toho.
Chtěl bych začít s RC modely aut, nemám v plánu závodit nebo to brát profi, pouze začít vést svého syna (5) let k jiným koníčkům a zájmům než je mobil a tablet a taky se zabavit sám a dělat něco co má smysl. Vždycky jsem o tomto snil, ale nikdy jsem k tomu neodhodlal a teď už jsem se rozhodl na 100pro.
Pročetl jsem si pár témat i přesto bych potřeboval popostrčít a trošičku provést tímto světem někým kdo by měl chvilku času a poradil by mi. Již jsem jezdil s v klukovském věku 10-12 let elektromodelem. Nicméně chtěl bych to i jako koníček a trošku se to v tom vrtat a upravovat a věnovat se tomu.
Chci se tedy věnovat RC modelům se spalovacím motorem a proto potřebuji poradit jaký do začátku koupit, chtěl bych bazarový cena okolo 5-10 tisíc. Pole, lesy, kamenité cesty.
Pokud by se o tom semnou někdo pobavil a dal by mi do začátku cenné rady nebo sešel byl bych rád. Jsem z Kladna.
Děkuji moc všem, kteří by mě věnovali svůj čas. Snad jste to někdo dočetl až sem a neumřeli jste u toho.
- rmichalbarna
- Píšu fakt hodně

- Kontaktovat uživatele:
Re: Chci začít s RC
Ahoj, moje řada zní,u spalovaku to chce nové auto,jestli buginu monster truck nebo něco jiného.Hlavně jaké měřítko.Chceš normální auto benzín,nebo zhavici? To je hodně faktorů.
Ahoj, přemášlel jsem o buggy/truggy spalovací nitro konkrétně něco podobného: http://www.rc-auta.eu/component/virtuem ... Itemid=524.
Bazar je opravdu špatný nápad?
Díky
Bazar je opravdu špatný nápad?
Díky
- Milan3528
- Píšu nejvíc

Jako začátečník bych silně zvážil,zda jít do spalováku.
V mém okolí jsem nic takového neviděl a co se tak po bazarech pohybuje,tak většinou se prodávají spalováky,přestavěné na elektro.Proč asi ????
V mém okolí jsem nic takového neviděl a co se tak po bazarech pohybuje,tak většinou se prodávají spalováky,přestavěné na elektro.Proč asi ????
- rmichalbarna
- Píšu fakt hodně

- Kontaktovat uživatele:
Starší spalovak může být vybehany zapeceny např.Prodávající jsou různí a usetris si problémy a nervy.Jak píše Milan,zkus jako první elektro.Můj názor.Dnešní elektro někdy překoná spalovak.
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Máš v okolí někoho,kdo ti bude radit,jak ladit motor?
Jak se lidi kolem budou koukat na něco rychlýho a uječenějšího než je motorová pila?
Navíc na procházky nebo do města to není to pravý ořechový.Zkus si v okolí sehnat někoho s nitrem,to je ten Bullet
a někoho s elektrem a poznáš rozdíl.
Jak se lidi kolem budou koukat na něco rychlýho a uječenějšího než je motorová pila?
Navíc na procházky nebo do města to není to pravý ořechový.Zkus si v okolí sehnat někoho s nitrem,to je ten Bullet
a někoho s elektrem a poznáš rozdíl.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Přecejenom spalovák se mi víc líbí, koupil bych určitě nový( pokud koupím ) . Co by jste poradili za elektro?? Je to jedno, nebo máte nějaké zkušenosti co je kvalitní a vydrží?. Každopádně děkuji za názor.
EDIT: Jirkacbx.
Nemám nikoho, právě proto sem píšu jestli tu někdo není. Je tady hodně volného místa kam nikdo nechodí a moc lidí není. Navíc jezdím hodně na víkendy do jížních čech kde je hodně prostoru a nikoho bych tím nerušil. Nechci s tim chodit nikam mezi lidi.
Díky
EDIT: Jirkacbx.
Nemám nikoho, právě proto sem píšu jestli tu někdo není. Je tady hodně volného místa kam nikdo nechodí a moc lidí není. Navíc jezdím hodně na víkendy do jížních čech kde je hodně prostoru a nikoho bych tím nerušil. Nechci s tim chodit nikam mezi lidi.
Díky
- Míla
- Píšu fakt hodně

Stačí že máme v kraji uječené obyvatele, kteří nadávají na cokoliv, třeba závody v neděli ráno, takže nevidím důvod aby sem nějakej středočech tahal další rámus.FU1 píše:Navíc jezdím hodně na víkendy do jížních čech kde je hodně prostoru a nikoho bych tím nerušil.
Hasičská technika MB Sprinter RZA,PLHA, Scania R series, CAS,KHA,KA
Speciální pásová technika.
https://rcpupisek.rajce.idnes.cz/
rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz
facebook.com/rc.pozarni.utvar.pisek
Speciální pásová technika.
https://rcpupisek.rajce.idnes.cz/
rc-pozarni-utvar-pisek.webnode.cz
facebook.com/rc.pozarni.utvar.pisek
Jsem narozenej v jižních čechách chytráku. Takže si to můžu tahat do mého rodiště jak chci. Navíc nevíš jaká situace je tam kde bych jezdil, tudíž bych byl rád kdyby se někdo vyjadřoval k tématu a né k volovinám jako ty. Děkuji
- rmichalbarna
- Píšu fakt hodně

- Kontaktovat uživatele:
Zase takový jekot to není.Milo mám tři monstrum trucky spalovaky a není to takový rachot.Kdyz se jezdí mimo město tak je to dobrý.Je pravda že spalovaky má své kouzlo.
Elektru mám Detonátora od reely,mám tam střídavý pohon a paráda.Je to 1/10.
Elektru mám Detonátora od reely,mám tam střídavý pohon a paráda.Je to 1/10.
mnoho lidí co znám a jezdili spalovák, skončili u elektro. Navíc nevím jestli máš dům, či byt. V bytě bych se rozhodně ve spalováku šťourat nechtěl. Ten smrad je slušnej i v dílně či garáži. Pokud to budeš převážet v autě, načíchne i to. Je to samo jen tvoje volba, ale chce to zvážit a neuspěchat, pokud se tomu nechceš věnovat dva roky. 
Smrdi natural,nitro je naprosto v pohode.
S firmou HPI je to uz dlouho nahnuty,takze bych volil nejspis jinou znacku. Kazdopadne pokud by jsi chtel,mam nevyuzityho monstra 1/8 Losi LST2 s mrte dilama a tuningovejma dilama. Motor je ve vyborny kondici. Ma vykon 3,85 kone. Kazdopadne se muzes prijet i jen podivat a pokecat.
Me jen lezi pod posteli http://cores.rajce.idnes.cz/LOSI/
Na cene bychom se urcite dohodli. Jsem z Prahy 7.
S firmou HPI je to uz dlouho nahnuty,takze bych volil nejspis jinou znacku. Kazdopadne pokud by jsi chtel,mam nevyuzityho monstra 1/8 Losi LST2 s mrte dilama a tuningovejma dilama. Motor je ve vyborny kondici. Ma vykon 3,85 kone. Kazdopadne se muzes prijet i jen podivat a pokecat.
Me jen lezi pod posteli http://cores.rajce.idnes.cz/LOSI/
Na cene bychom se urcite dohodli. Jsem z Prahy 7.
AXIAL, TAMIYA, VATERRA, LOSI, vintage Traxxas , new & vintage KYOSHO, new & vintage ASSO.
Díky napsal jsem sz:)ZORES píše:Smrdi natural,nitro je naprosto v pohode............ .Jsem z Prahy 7.
Auto bude mimo byt v garáži
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Jak píšeš,že jsi z Kladna,tak zkus tady nebo na FB kontaktovat Lee93 alias Jakub Lee Kaiml.
Elektry jezdí dlouho,hlavně expedice,nitro měl taky,lidi kolem a v Kladně zná,tak jistě poradí,ke komu se jít podívat na nitro a kde na elektriku.
U nitra výkon moc neomezíš,pokud to budeš chtít pujčit mladýmu,měl bych docela strach,co s tim vyvede a kam to napasuje.
U elektry si výkon omezíš na rádiu a může v pohodě drandit i mladej.
Štourat se nechá v každým autě,at elektro či nitro.
Na Mílu nereaguj,nemá to smysl.
Jen radim vyhnout se značce Reely při výběru.
Elektry jezdí dlouho,hlavně expedice,nitro měl taky,lidi kolem a v Kladně zná,tak jistě poradí,ke komu se jít podívat na nitro a kde na elektriku.
U nitra výkon moc neomezíš,pokud to budeš chtít pujčit mladýmu,měl bych docela strach,co s tim vyvede a kam to napasuje.
U elektry si výkon omezíš na rádiu a může v pohodě drandit i mladej.
Štourat se nechá v každým autě,at elektro či nitro.
Na Mílu nereaguj,nemá to smysl.
Jen radim vyhnout se značce Reely při výběru.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora
Já vim, že šťourat se dá ve všem, akorát jsem spíš přes mechaniku než elektřinu(nemám jí rád), proto jsem chtěl spalovací. Napsal jsem mu + jsem v kontaktu s ZORESEM. Tak snad to klapne. Děkuju moc a dám vědět jak to dopadlo.