Dobry den modelari.
Predem se omlouvam adminovy pokud jsem to vlozil do spatny sekce.
Jak jsem uvedl v nazvu tematu, zacinam s RC a chtel bych si poridit svuj prvni model a splnit si tak detsky sen.
Proto bych rad chtel sliset vase nazory a rady ohledne paru veci ktery skusim uvest.
Anebo pokud by to bylo mozny se sejit s nejakym zabehlim a zkusenym RC modelarem, tak bych ho moc rad pozval nekam na obed/pivo aby my to spis vse priblizil osobne.
Takze bych asi mel zacit ze jsem !UPLNEJ novacek" ale uz tyden sjizdim eshopy, youtube-recenze a google, takze nejaky drobnosti jsem snad uz pochitil.
Po shlednuti mnoha videi jsem nasel ze "udajne" za tyhle penize(229US-5573kc) tezko poridim momentalne lepsi truck pro zacatecnika.
Jedna se o: ECX circuit stadium truck v2 4wd
http://www.rcking.eu/cs/rc-auta-elektro ... 84620.html
a tady jsou linky lidi co hodnoti tuhle truggy velice pozityvne:
https://www.youtube.com/watch?v=o8lT_ulE1t0
tady je s upgradem Brushless Tazor 4000kw
https://www.youtube.com/watch?v=k69StU8IZJ0
E-SHOP: jaky e-shop uprednostnujete? Ja jsem zatim vse nasel na Amazaonu.
AKUMULATOR: rad bych se vas rad zeptal, jakou znacku baterek uprostrednujete, respektyve ktere jsou good pomer cena/vykon. Kazdopadne co znamena to cislo nakonec baterky 40C?
a chtel bych si poridit 2x 2S LiPo 5000mAh
NABIJECKA: koukal jsem ze v CZ je docela oblibena Equlibirium 3,5, ale tuhle nabijecku jsem napriklad na amazonu nenasel. Taky jsem premejslel jestli si neporidit nejakou lepsi ktera dokaze nabijet 2 baterie najednou.
Snad to je zatim vsechno, vopred vam moc dekuji za vas drahoceny cas a kdbyste nekdo byl z Prahy a mel chut se nekde sejit a vse mi nejak priblizil osobne byl bych vam zato moc vdecnej. Urcite minimalne bych vas pozval na obed nebo se nejak fin. odmenil. Proste Chapu ze ne kazdymu se chce nekam lezt a ted vse vysvetlovat nejakymu blbimu novackovy...
Dekuji Jakub
Zacinam s RC
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
-
modelar1234
- Nováček

Re: Zacinam s RC
Ja muzu trochu poradit s nabijeckou, ja mam tuhle http://www.rcobchod.cz/produkty/imaxrc- ... gorie=6349 a jsem s ní nadmíru spokojen.z toho e-shopu jsem to objednal a prislo mi to s peknym tmavo-modrym displejem.
neni k tomu sice cesky navod ale muzes si ho stahnout na internetu v pdf nebo jinak.
neni k tomu sice cesky navod ale muzes si ho stahnout na internetu v pdf nebo jinak.
Tak od začátku 
Myslím, že SEKCE PRO NOVÁČKY je to správné místo, kde začít a tímto tě tu vítám. Mnoho z nás nějakým způsobem začínalo a věř, že rada od někoho z očí do očí je to nej. Proto si dej do profilu alespoň přibližné místo bydliště, pak rychleji někoho najdeš.
Než do toho vlítneš, zamysli se, jestli máš kde jezdit, zda neuvažuješ o závodním použití a podobně.
Při výběru podvozku nekoukej jen kde se to dá nejlevněji koupit, ale také na dostupnost náhradních dílů. Ona jedna blbá ranka a pak čekat měsíc na balíček, také není to ono
Mám pocit, že ti nikdo nebude upřednostňovat nějaký e-shop, protože většina kupuje tam, kde má dobré zkušenosti (asi jeden z nej a to nekecám je mz-racing.net).
C u akumulátoru, pěkně popsal Loupák ZDE
Pro baterii a nabíječku můžeš zajít do LESTRU nebo k DOMANSKÉMU či k Šatoplechovi. Upozorňuji, že pořadí je náhodné
Tam poradí a bez problému pořeší případnou reklamaci.
A hlavně, nikam nespěchej, čti a čti, ptej se a čti
Myslím, že SEKCE PRO NOVÁČKY je to správné místo, kde začít a tímto tě tu vítám. Mnoho z nás nějakým způsobem začínalo a věř, že rada od někoho z očí do očí je to nej. Proto si dej do profilu alespoň přibližné místo bydliště, pak rychleji někoho najdeš.
Než do toho vlítneš, zamysli se, jestli máš kde jezdit, zda neuvažuješ o závodním použití a podobně.
Při výběru podvozku nekoukej jen kde se to dá nejlevněji koupit, ale také na dostupnost náhradních dílů. Ona jedna blbá ranka a pak čekat měsíc na balíček, také není to ono
Mám pocit, že ti nikdo nebude upřednostňovat nějaký e-shop, protože většina kupuje tam, kde má dobré zkušenosti (asi jeden z nej a to nekecám je mz-racing.net).
C u akumulátoru, pěkně popsal Loupák ZDE
Pro baterii a nabíječku můžeš zajít do LESTRU nebo k DOMANSKÉMU či k Šatoplechovi. Upozorňuji, že pořadí je náhodné
Tam poradí a bez problému pořeší případnou reklamaci.
A hlavně, nikam nespěchej, čti a čti, ptej se a čti
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

tak konečně příspěvek který má hlavu a patu a né jako jiní (sorry trocha frustrace z dneška kdy jsem jak d***l odpovídal na něco co vlastně dotyčný vědět nechtěl ale položil blbě dotaz a neuvedl k němu to nejpodstatnější a to jakou má baterku)
Věř že po chvilce tě samotného jezdit přestane bavit ..... ano přestane věř tomu takhle začínali téměř všichni.
Vím že na závody to chce trochu odvahy ale tu určitě sebereš.
Popravdě Truggy se u náš moc nejezdí, pokud by si s tím pak chtěl na závody můžeš narazit na problém(né všude ale někde jo)
Spíš bych doporučil nějaký SC 2WD(Shortcourse) je s tím sranda a na závodech se to jezdí jako samostatná kategorie
Vyprdni se na jaký koliv nakupování v zahraničí a vyber si český obchod jednak z důvodu reklamace ale hlavně z důvodu náhradních dílů podle toho vybírej taky auto není nic horšího než si pořídit auto ke kterýmu tady není podpora dílů a věř že čekat několik týdnů na balíček a několika náhradníma dílama tak budeš akorát znechucen.
Motor už bych už hned od začátku pořídil stříďák ušetříš si tím hodně starostí .... celkem spolehlivé na začátek byli EZruny
Věř že je lepší si připlatit za kvalitnější podvozek na který je podpora ušetříš si tím hodně zklamání a nervů a ve finále i peněz
Jo na někdy ke konci října na začátku listopadu se na Ruzyni pojedou závody v sobotu onroady v neděli offroady. Na onroadech mě možná zastihneš jestli mě to výjde
Věř že po chvilce tě samotného jezdit přestane bavit ..... ano přestane věř tomu takhle začínali téměř všichni.
Vím že na závody to chce trochu odvahy ale tu určitě sebereš.
Popravdě Truggy se u náš moc nejezdí, pokud by si s tím pak chtěl na závody můžeš narazit na problém(né všude ale někde jo)
Spíš bych doporučil nějaký SC 2WD(Shortcourse) je s tím sranda a na závodech se to jezdí jako samostatná kategorie
Vyprdni se na jaký koliv nakupování v zahraničí a vyber si český obchod jednak z důvodu reklamace ale hlavně z důvodu náhradních dílů podle toho vybírej taky auto není nic horšího než si pořídit auto ke kterýmu tady není podpora dílů a věř že čekat několik týdnů na balíček a několika náhradníma dílama tak budeš akorát znechucen.
Motor už bych už hned od začátku pořídil stříďák ušetříš si tím hodně starostí .... celkem spolehlivé na začátek byli EZruny
Věř že je lepší si připlatit za kvalitnější podvozek na který je podpora ušetříš si tím hodně zklamání a nervů a ve finále i peněz
Jo na někdy ke konci října na začátku listopadu se na Ruzyni pojedou závody v sobotu onroady v neděli offroady. Na onroadech mě možná zastihneš jestli mě to výjde
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl