par dni jiz uvazuji nad tim, co vlastne ovlivnuje rychlost, akceleraci auta a teplotu motoru. Duvodem, proc o tom uvazuji je fakt, ze mam 2 silnicaky - tt-02 a rally legendu v zakladu
RL - motor Saturn 23T, defaultni vybava, 7,2V NIMH baterka, vysledny prevod pomer 6,28 ci tak nejak
TT - motor Johnson (21T pokud si dobre pamatuji), 7,2V NIMHzakladni pastorek 22zubu - vysledny prevod pomer 8,27 ci kolik presne, po zmene pastorku na 25zub 7,28.
Jestli dobre chapu, tak prevod pomer udava max rychlost, nebo je to zavisle jeste na necem?
Jde mi o to, ze od pocatku bylo TT pomalejsi jak RL - z pocatku dost, po vymene pastorku je stale RL rychlejsi, ale uz to neni tak zle.
Co se vyrazne zmenilo, tak zahrivani motoru - u RL je vzdy relativne chladny, u TT je po vymene pastorku slusne rozpaleny, coz se mi moc nezamlouva.
Jak tedy zajistit, aby jsem srovnal rychlosti obou podvozku, aby se motor nepropalil podovzkem a neudelal diru v asfalte a idealne jsem teplotu motoru snizil?
Dalsi vec - co se stane s motorem, ktery ma pracovat s napetim 7,2-8,4V, kdyz do nej pustim 7 clankovou NIMH baterku?
Diky za odpovedi