Chtěl bych začít s RC Rally

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Odpovědět
jara.donald
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Chtěl bych začít s RC Rally

Příspěvek od jara.donald »

Dobrý večer všem,
na začátek se omlouvám pokud toto téma tu už někde máte nebo pokud jsem ho já špatně umístil.
Jak už jsem napsal v předmětu chtěl bych začít s RC Rally, v amatérských podmínkách a prozatím jen s málo penězi. Můj dotaz na vás, koukal jsem videa na internetu a všichni mají podvozky tamiya v různých variacích, jenže pro mě je tento podvozek v RTR stavu dost drahý a o stavebnici nemluvě. Tak sem přemyslel jestli by se dal zatím použít např. podvozek REELY EB-250 TW nebo jiny? Ale nevím jestli se na něj dá dat kapota z tamiya a jak je to s kvalitou. Jinak prozatím mam Reely Air Attack Nitro 1:8 a docela jsem spokojeny, přežil první zimu (až na pár prasklích ráfků) a poslední dobou i drsné zacházeni např. rychlá jízda po makadamu, skoky cca 3 metry do dálky a ne vždy na kola, a jízda v lesním terenu.
Budu rád za každou radu a názor. Jen prosím nemusíte psát že je to např. sr..ka atd. Jo a kdyby nejsem robot, ip adresa z vodafonu, protože mám pouze internet v mobilu. A přihlásil jsem se dnes protože už nevím koho jiného se zeptat. Kdyby chtěl někdo o mě ještě něco vědět rád odpovím. Předem děkuji, Donát
pacos
Nováček
Nováček

Re: Chtěl bych začít s RC Rally

Příspěvek od pacos »

Pacoš
jara.donald
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dobrý den, to himoto vypadá zajímavě za ty peníze. V základu seženu za stejnou cenu nové reely ale právě nevím jak je to s kvalitou u jakéhokoliv. Spíše se zeptám na tohle, když bych např. šel do toho himoto jak je to s náhradními díly? U reely seženu druhé auto za stejnou cenu.
pacos
Nováček
Nováček

Příspěvek od pacos »

Díly na Himoto seženeš všude a levně.
A jak je to s kvalitou Reely a použitelností na rally nevím.
Pacoš
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Prosím, STOP.

Jestli máš opravdu zájem, nepočítej s tím, že s podvozkem vč. elektroniky za 3000,- Kč uděláš díru do světa. Zpravidla jsou to vyhozený peníze. Upravíš to, narveš do toho haldu peněz a zjistíš, že to furt není ono.
Podívej se s čím se rallye jezdí, třeba ZDE, pak se koukni kolem sebe, např. ve Smrčí sídlí je jeden špičkový team :-)
Motto: Auto musí řvát a vypadat nasraně
http://3p0.rajce.idnes.cz/
Obrázek
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Nemusíš pořád "dobrejdenovat" :-)
Než REELY,tak radši to Himoto.
U REELY 1/8 auta slušný,jen motory vcelku odchází.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
jara.donald
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dobrý večer, tolik odpovědí sem ani nečekal. Vím že ani s jedním neudělám díru do světa. Spíše mám dilema. Mám úžasné RC auto, zbožňuji ho ale kuli tomu že je to nitro tak moji sousede hodně nadávají a po pravdě nečekám že s elektrem si to ulehčím. Ale je to můj sen už od mala. Táta mi koupil první RC auto pár let po revoluci. Stalo moc peněz a technologie v něm byla při nejlepším tragická. Po dlouhé době sem si koupil nitro a vrátil se do dětských let. Teď bych chtěl konečně vyrůst a někam to dotáhnout a jakýkoliv model s rally karoserii mi udělá radost. Problem jsou jako vždy peníze. Takže se bohužel musím ošidit na začátku a zkusit z toho vytěžit maximum. Ještě si to nechám projít hlavou ale zatím himoto vede. Cenou, výbavou a snad do budoucna výdrží. Takže vám všem mnohokrát děkuji za cenné rady. A doufám že vás v budoucnu někde potkám abych vám potřásl rukou a po děkoval.
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Jestli máš zájem a čas, přijeď ve středu k Tipsport aréně do LBC ve středu po páté hodině. Budeme trénovat na dráze, ale chvilku popovídat si o autech, určitě najdeme. Jestli jsi se rozhodl a Himoto je tvůj favorit, myslím, že pro tebe budu mít zajímavou nabídku.
Mimo jiné tam bude i nějaké to auto na půjčení, tak si to můžeš vyzkoušet i na okruhu :--) :--) :--)
Motto: Auto musí řvát a vypadat nasraně
http://3p0.rajce.idnes.cz/
Obrázek
pacos
Nováček
Nováček

Příspěvek od pacos »

Jo a k tomu Himotu, jestli nemáš pořádnou nabíječku tak budeš muset koupit taky, protože ta nabíječka co je u Himota aku ničí a navíc budeš muset čekat celí den než se ti nabije.
Třeba tuhle: http://www.rcking.eu/cs/6297-imaxrc-b6ac-pro.html

Má zabudovaný zdroj takže budeš muset dokoupit už jen kabel na nabíjení baterek s tamiya konektorem: http://www.rcking.eu/cs/nabijeci-kabely ... k-017.html

Ale jdou koupit i levnější nabíječky než je imax
Pacoš
dave 10
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od dave 10 »

přesně jak píše 3po asi v pátém příspěvku. Tak himoto není špatné ale časem se ti to začne kazit a budeš hledat něco vhodnějšího a lepšího na rally, vlastní zkušenost s tt-01 pak jsem koupil ta-02. třeba toto nebo bazarhttp://www.mz-racing.net/p9139-49006-podvozek-ta-02t/
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

jara.donald : Sousedi nadávají kvůli kraválu nitro motoru,ne kvůli tomu,že kolem jezdíš s autíčkem 8)
Pokud bys nitro motor vyndal,aplikoval konverzi na elektro,ani o tobě nebudou vědět a můžeš jezdit kdy chceš a kde chceš.
Právě v tom je krása elektriky.
Sice to něco stojí,ale stojí to za to.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik_CZ »

Himoto se da slusne postavit a upravit, ND za hubicku a vsude. Sel bych do nej. Problemem ale muze byt sirka podvozku a je to jedno z tezsich aut - ma komplet kovove ozubeni diferencialu, coz je na druhou stranu vyhoda :)
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Honza D
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Honza D »

dave 10 píše:přesně jak píše 3po asi v pátém příspěvku. Tak himoto není špatné ale časem se ti to začne kazit a budeš hledat něco vhodnějšího a lepšího na rally, vlastní zkušenost s tt-01 pak jsem koupil ta-02. třeba toto nebo bazarhttp://www.mz-racing.net/p9139-49006-podvozek-ta-02t/
Himoto není TT-čko, je trochu dál... V Safaricupu jezdí jeden člověk, sice vlastní plato, ale v základním rozvržení - a jezdí mu to celkem dobře. Hlavní úprava jsou unikardany a řízení
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
jara.donald
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dobrý večer,
tak teď sem opravdu na sebe naštvaný že sem včera sem nestihnul přijít. Rád bych si rally auto osahal a podíval se na techniku. Jinak mnohokrát děkuji za nabídku. Vím že to himoto bude třeba horší ale potřebuju se na něčem naučit. Věřím že z buggy to bude úplně jiné. A stou nabíječkou počítám tak či tak. K autu stejně dodávají pouze slabou baterii.

Jinak pane Jirkacbx, už sem nad tím přemýšlel že bych do buggy dal brushless jenže kamarád soustruhář a nástrojař mí říkal že když bych dal ten elektromotor dal napřímo k zadnímu díferáku tak by to asi neutáhnul a pro přidělání na středový bych musel někde nechat vyrobit speciální držák na ložisko diferáku a přidělání motoru. A zatím sem to viděl jen na jediném autě na internetu a bylo to někde v německu. Tak proto přemyslím že změním techniku.

Jinak všem opět děkuji za cenné rady a odpovědi. Sem opravdu rád že ještě jsou lidé kteří se rádí poděli o cenné zkušenosti.
jara.donald
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jo a ještě sem zapoměl. Na tamiya podvozky sem již koukal, ikdyž tento je boží jediné co mě odrazuje je ta výbava. Ok, vysílačku, přijímač a servo bych měl ale ten regulátor je problém. Co sem tak koukal a ptal se kamarádu co mají elektriky tak to je 1500 a víš. Takže do auta bych dal tak minimalně 5000 a ani bych ještě nejel. takže prozatím zvolim himoto a do budoucna o tom budu vážně uvažovat. Ale děkuji za radu.
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“