Rally Legends (Ital trading) - zkusenosti - NEKUPOVAT

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Rally Legends (Ital trading) - zkusenosti - NEKUPOVAT

Příspěvek od Daweo »

Zdravím všechny, hlavně nováčky, kteří po těchto vozech pokukují a uvažují o pořízení jednoho z nabízených modelů.

1. na internetu je velmi málo informací a některé informace jsou nepravdivé - http://www.therallylegends.eu/CARATTERISTICHE/4_E.jpg - Některé modely mají jen dvoukanálové vysílačky bez LCD - třeba Fulvia, Fiati
2. obchody od sebe kopírují informace bez ověření
3. 2 stejné modely mohou mít lehce rozdílný obsah balení což rozeberu níže - je to prostě z itálie - kdo s nimi spolupracoval tak se divit nebude

Tak že po dlouhém vybírání a rozhodování jsem se s kamarádem rozhodl zakoupit auta od této italské firmy. Auta jsme si chtěli vyzvednout ve středu, ale z technických důvodů jak funguje systém RCKingu to bohužel možné nebylo. Rozhodovali jsme se mezi následujícími modely, kdy 3 byly naskladněny na brněnskou pobočku na mou žádost.

http://www.rcking.eu/cs/rally-legends/6 ... z-rtr.html - cena 4990kč
http://www.rcking.eu/cs/rally-legends/6 ... 4-ghz.html - cena 6999kč
http://www.rcking.eu/cs/rally-legends/6 ... -evo2.html - cena 6199kč
http://www.rcking.eu/cs/rally-legends/7 ... 24ghz.html - cena 6599kč

Nakonec to vyhrály obě Lancie a přes víkend jsme je otestovali:

DB9 - z favorita propadák
+ nejlevnější RTR set
+ 3 kanálová vysílačka s displayem - lze nastavit ABS a jiné, avšak ABS má z mého pohledu neblahý vliv na zpátečku - cuká (stejná vysílačka je u mé Delty), paměť na 15 modelů
+ poměrně pěkná kastle
+ silniční pneu
+ AL držák zadního kola (ostatní mají plastové)
+- velké vůle úplně na všech dílech, které se pohybují - od řízení po uložení tlumičů (očividně to ale tak má být, což popíši u Lancie)
- staré spodní plato (dále jen staré plato) - s dírami včetně odkrytého kola náhonu na kardanu což má většina modelů. Nové modely mají plné plato což je podle mne plus.
- rok výroby daného kusu - 2011, díky čemuž je v modelu starší elektronika
- zadní tlumiče extrémně měkké - zadek se nechtěl moc zvedat
- novější model by měl mít jen 2 kanálovou - jednodušší - vysílačku bez LCD, bez paměti na modely, bez ABS, novější elektroniku ale za to nové plato - bez děr.

Fiat:
+ LED osvětlení reagující na zatáčení (blinkry), zpátečku, brzdu
+ novější elektronika než u DB9
+ rok výroby modelu 2012
+ tlumiče se tvářily lépe
+ menší vůle než u DB9
+- detailní kastle ale lajdácky nalakovaná
- nová ale jen 2 kanálová - jednodušší vysílačka
- staré spodní plato
- nejdražší RTR set

Lancia Delta Evo2 - vzala se jen kvůli 3 kanálové vysílačce + plnému podvozku, nevybalovala se z krabice
+ 3 kanálová vysílačka
+ kastle z pevnějšího lexanu v porovnání s ostatními modely s pěknými detaily ale po důkladném zkoumání po druhé jízdě bylo odhaleno lajdácké nalepení nálepek - některé se začínají odlepovat
+ rok výroby modelu 2013 - březen
+ hliníková rozpěra vedoucím nad kardanem (bez ní se alespoň tato Lancia dost prohýbá)
+ světelná lišta v balení (běžně stojí přes 300kč) - nebýt toho že jsem se podíval na stránku RCKingu, tak jsem ji kupoval samostatně na doporučení prodejce
+ 3000mAh baterie
- rally pneu ale podvozek do terénu nevhodný - už jen sídlištní chodník dává autu zabrat - občas se zasekne :/
- přední pěnový nárazník je naříznutý od karoserie - nebyla dobře nasazena, pěnový nárazník má tak 2CM od přední hrany lexanu, navíc je poměrně nízko vzhledem k nutnosti posadit kastli o trošku výš.
- prý 20A regulátor (ale nevím jak toto ověřit, neboť nové modely by měly mít 30-40A), zřejmě bez podpory LiPol baterií (tedy bez kontroly napětí)
- při první jízdě se projevily špatně (málo) vystřižené díry na kola - dřela o kastli. Kastle nemá zaoblené hrany - je třeba zaoblit
- při druhé jízdě vypadl signál a model nereagoval - výsledkem byla kolize s obrubníkem - model přežil..
- při dalším - ještě lehčím kontaktu - kastle praskla v rohu - měkčí lexan by byl lepší
- na modelu nejsou zrcátka podle fotky, ale jen boule v lexanu s bílou nálepkou (alespoň stříbrnou tam mohli dát)
- několik stržených hlaviček sroubků ještě před šroubováním, extrémně zatažené a jeden strženy
- při druhé jízdě se z auta začaly ozývat velmi nepěkné zvuky - zakrytované pohonné kolo - na kardanu - má ohlodané zuby - nejspíš se tam dostal nějaký kamínek, který ohlodal zuby plastového kolečka.

Lancia Fulvia - v tomto případě RTR znamená ready to repair nebo ready to return :evil:
+ 40A regulátor
+ rok výroby 2013 - listopad
+ hliníková rozpěra vedoucím nad kardanem
+ podpora LiPol baterií
+ velmi pěkně zpracovaná kastle, bez nutnosti jakékoliv úpravy, připravena na osazení světly (reflektory se zatím nedají sehnat jako ND), skla jsou velmi tmavá, ale je skrze ně vidět
+ prakticky nulové vůle v řízení, tuhé tlumiče - TOTO SE RESI JAKO ZAVADA - VULE V RIZENI BYT MUSI, JINAK JE AUTO NEOVLADATELNE - COZ JE SOUCASNY STAV
+ měkčí lexan než u předchozí Lancie, díky tomu snese i více nárazů bez poškození
+- podvozek je nastaven spíše na drift na zadní nápravě, přední má normální nastavení - takto to vypadá po vyndaní z krabice
+- podvozek je užší něž Delta Evo 2
- rally pneu, ale opět podvozek do terénu nevhodný - už jen sídlištní chodník dává autu zabrat - občas se zasekne :/
- 2 kanálová vysílačka
--- při první jízdě se chovala hůře, jak Tamiya TT02 s 3KG servem - servo se není schopné ustálit na žádné pozici, neustále vrčí, nevrací se na střed. Důvodem jsou špatně vyfrézované kulové čepy. Dočasně vyřešeno náhradou z druhého modelu, kde nejsou až tak využívané, a zároveň náhradní se chystám objednat (za 211kč za 8ks :? ) - servo je jen v plastovém obalu místo plechového
- 1500-1800mAh baterka (na stránkách má RCKing 3000mAh) RCKING VYRESIL PROBLEM VYMENOU - SICE TO TRVALO, ALE NAKONEC DORESENO
- nástřik kastle je z části proveden i z vnější části
- přední předsazené reflektory rády ztrácí sklíčka i při lehkém ťukanci, navíc většinou "zapadnou" do kastle - díra je poměrně velká

Co říci závěrem?
Každému, kdo si chce pořídit model této značky doporučuji, ať si ho nechá kompletně předvést a to i se zapnutím a ideálně i s krátkým projetím. Doporučuji odzkoušet reakci serva - zda utichne po vychýlení a nebo stále vrčí, jak se chovají tlumiče a zda netečou a zda auto jede a neozývá se z něj podivný zvuk. Opravdu dokáže velmi zkazit náladu model, co se hned musí reklamovat / servisovat. Určitě ze své zkušenosti taktéž doporučuji měkčí / pružnější kasti, druhou sadu pneumatik - silniční a nebo rovnou přikoupit doplňky na přestavbu na rally podvozek. Taktéž doporučuji prohlédnout si důkladně baterku - na tu 1500-1800mAh si člověk opravdu moc nezajezdí. Co se týká rozdílu nové vs staré vysílačky, tak zatím mohu říci, že nová vysílačka vypadá spíše jako dětská hračka - a to včetně rudé barvy, kdežto starší model umožňuje větší možnosti. U něj mne ale štvě napájení 4 nebo 8 bateriemi, kdy při 4 nabíjecích aku poměrně rychle klesne napětí na 4,4-4,5 a poměrně hlučně vysílačka dává najevo, že je třeba vyměnit baterky. Pozor na baterku, kterou tam budete instalovat, neboť 7 článek v řadě se nevejde na délku, humpback nelze uchytit standardním držákem. Maximální rozměry jsou 138x45x27. Jako plus vidím Traxxasí konektory na baterce a hlavně lepší nabíječku, než je standardní nabíječka, co dodává Traxxas. Přeci jen je rozdíl nabíjet 3000mAh 4-8článek 1,5h a nebo jen 7článek 3000mAh 8hodin, což je výkon Traxxasí nabíječky.

V případě zájmu mohu dodat fotky, pokud by tedy někdo měl zájem.

Jen zaverem - jako dodatek - bych rekl, ze RCKing se tak nejak i stara a snazi se problemy resit. Prikladem budiz vyreseny akumulator a reseni kulovych cepu s vyrobcem.
Naposledy upravil(a) Daweo dne sob lis 22, 2014 1:05 am, celkem upraveno 3 x.
Občas pokládám dotazy i za kamaráda
Traxxas STASH 4x4 VLX (chybi kastle + kola)/Rally Legends RL004 - LANCIA DELTA EVO2 + Camaro/Tamiya TT-02 - stock - Camaro
Rally Legends RL004 - Lancia Fulvia HF 1600/Traxxas Slash 2wd (kamarádův)
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Re: Rally Legends (Ital trading) - zkusenosti

Příspěvek od Pajik_CZ »

zájem o fotky samozřejmě je ! :)
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daweo »

Nafotím během zítřka a pozítřka.
Traxxas STASH 4x4 VLX (chybi kastle + kola)/Rally Legends RL004 - LANCIA DELTA EVO2 + Camaro/Tamiya TT-02 - stock - Camaro
Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daweo »

Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Ohledně díry pod hlavním kolem/velkým převodem.
Osvědčilo se,jak u TT01,tak u VX Sparowhawk mít díru pod hlavním kolem otevřenou,aby případný kamínky měly kudy z převodů odejít/utéct.
Takže radim otvor nekrytovat.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daweo »

To bych ho ted musel vyriznout - bo je zadelany jak je videt na fotkach podvozku

Pridano 5 fotek z rozdelaneho zadniho diffu. Sice podle RCkingu to je kulickovej diff ale budiz no...
TG007
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od TG007 »

Kolega přemýšlel, že by si to pořídil na rally, koukám, že bude nutné výběr přehodnotit.
Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daweo »

Prozradis duvody, proc budes prehodnocovat vyber? :-)
TG007
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od TG007 »

Proč ne. Ve výběru byla Lancia Delta Evo2 asi žlutá. Jak název napovídá Rally Legends byl přesvědčený, že to vyndá z krabice nabije baterii a může jezdit rally. Jak jsem koukal na fotky tak na to aby to jezdilo rally je na tom ještě dost práce. Tak jak to vyndáš z krabice tak s tím můžeš jezdit tak akorát po asfaltu a na to si to nepořizuje. Zatím to vypadá, že by se vydal cestou Tamiya TA 02. Opravdu to byl veliký favorit. Děkuji za fotky a úžasný popis jednotlivých modelů.
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Nikdy nemůžeš věřit slovu "rallye" v názvu modelu.
Výrobci lákají hlavně na kastli,podvozek je moc nezajímá.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daweo »

Tak ono to neni ani vhodne na asfalt - je třeba vyměnit pneu, neboť dodane pneu na tom hodně trpí. Já to na rally verzi přestavovat nejspíš budu.... přijde mi že díky tomu bude vhodnější i na sídlištní asfalt 8) jen se silničními pneu. V základu je to takový hybrid. Zatím jsem to moc nezkoumal, co a jak se tedy bude mimo pneu měnit abych zvýšil světlou výšku a hlavně o kolik se dá zvýšit. Ale ta průjezdnost po sídlišti je docela potřebná :D
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Neřeknu žádnou novinu, je to na fóru již několikrát řečeno. Žádný podvozek z fabriky není upravený na Rallye, někdo se spokojí s menší úpravou a někdo to bere z gruntu.
Jelikož mám kamaráda, který jezdí Rallye na profesionální úrovni, můžu s klidným svědomím říct, že je to opravdu alchymie, čáry a kdoví co ještě. Ale on a jeho svěřenci jsou vždy na čele startovní listiny :-)) Nevím jak to dělá, ale sériový podvozek rozebere a složí něco co vyhrává....

Loupák moc dobře bude vědět o kom mluvím :--) :--) :--)

Ale k tématu, tento podvozek není vůbec špatný, jen záleží na majitel, co z něj vytvoří. A ač jsem okruhář, po přečtení několika článků na fóru, bych věděl jak tento podvozek upravit, aby byl konkurence schopný.

A jak Jirka říká do auta patří kardan, tu je, tak hurá do toho :--)
Motto: Auto musí řvát a vypadat nasraně
http://3p0.rajce.idnes.cz/
Obrázek
TG007
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od TG007 »

Daweo píše:Tak ono to neni ani vhodne na asfalt - je třeba vyměnit pneu, neboť dodane pneu na tom hodně trpí. Já to na rally verzi přestavovat nejspíš budu.... přijde mi že díky tomu bude vhodnější i na sídlištní asfalt 8) jen se silničními pneu. V základu je to takový hybrid. Zatím jsem to moc nezkoumal, co a jak se tedy bude mimo pneu měnit abych zvýšil světlou výšku a hlavně o kolik se dá zvýšit. Ale ta průjezdnost po sídlišti je docela potřebná :D
Pokud se ti bude chtít udělej fotodokmentaci svých úprav.
Marek1
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Marek1 »

No ja som bol tiež sklamaní ak som auto vytiahol z krabice LANCIA DELTA INTEGRALE 1989 . Ale vedel som že úpravy bude treba len ma hodne sklamala kabínka, polepy a tlmiče. Upravil som rejd podľa foto, zakryl prevody ešte molitanom lebo tade to šlo dnu, zdvihol prední nárazník no a samozrejme nové tlmiče Yeah Racing Shock-Gear 60mm Damper Set For 1/10. Teraz tam mením combo set z z HK lebo som spálil bec na origoš regulátore.

https://plus.google.com/u/0/photos/1095 ... 9413324913
http://youtu.be/TD92dvgxFB0

Samozrejme na vätčšie prepady ramien, rejdu bolo treba orezať z plastu, v pláne mám výmenu serva lebo orig. je pomalé a tie konektory na motore si nevšímajte :) len som potreboval niečo odskúšať :wink:
Daweo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daweo »

Marek1:
Ten kryt podvozku z plechu jsi si delal sam? Ty dily na zvetseni raidu asi taktez ze?
Jesltli vidim dobre, tak jsi veze tlumicu nemenil. Menil jsi neco mimo elektroniky a tlumicu na podvozku?
Kdyz jsi upravoval podvozek - odrezaval - odrezaval jsi i neco vzadu? podle fotek mi prijde ze zadek je bezezmeny a odrezani probehlo jen vpredu...

Kabinka mne ani moc nezklamala. Polepy jsem neresil (byt tedy jejich nalepeni je obcas priserny) - nevim proc ale proste mne se reklamy a polepy na autech moc nelibi :D Prijde mi ze to dane auto kazi :(. Popravde to ze byla kabinka pevna se mi libilo, dokud nepraskla :/ Co se mi treba vubec nelibi, tak je nutnost upravit predni naraznik, aby fungoval jako naraznik a trosku podporoval kastli. Tlumice jsem videl v obchode a hned jsem pochopil, ze do toho auta bude potreba neco investovat, a tlumice budou na jednom z prvnich mist.

TG007:
Fotky z uprav obou podvozku se tu budou postupne objevovat... byt upravy se budu snazit delat jen takove, ktere zachovaji moznost pouziti podvozku jak na asfaltuove draze (okruh v brne u globusu, parkoviste a podobne) - cili moc razantnich uprav asi se nedockam.. ale co ja vim co se nakonec stane....
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“