problem s elektro

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

emilian
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

problem s elektro

Příspěvek od emilian »

Zdravím,mám RC benzínové auto typu: Kyosho Fazer Verbrenner Tuning Audi A4 DTM

nevím zdali je to elektrikou ale mam menší problém,když dám do auta baterie,zapnu auto.....

tak chci zkusit na ovladači zatočit kolama a auto nemá žádnou reakci vubec nic nedělá..... mužu hejbat jak dlouho chci ovladačem a prostě nic :(

jen mi přijde divné že auto vevnitř všechno sviti jedná se o nějakou nevím jak to popsat taková krabička jakoby vní sou kabeli a svití tam zelená,červená kontrolka zaroveň

a auto prostě nic nechce dělat.... kdyby byla nějaká rada prosím ???

kdo by neveděl co myslím stěma kontrolkama zašlu foto díky za pomoct
Rád se věnuji RC Spalovacím Nitro autičkum když bude potřeba na něco se zeptat klidně se ptejte sem přeci začatečník ale rád pomužu

Jimmies
Píšu hodně
Píšu hodně

Re: problem s elektro

Příspěvek od Jimmies »

A baterky ve vysílači máš dobrý? Případně zkus znova spárovat přijímač s vysílačem.
Tommy Poser
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Tommy Poser »

Zrovna včera se mi přesně to samý stalo taky.Zastrčil sem blbě(obráceně) konektor od serva do přijímače :--) :--)
Tak třeba se Ti to taky povedlo :--)
Tady sem si s dovolením (bez dovolení) :--) pučil příspěvek

Jirkacbx píše:
Obecně platí,že červená je +,černá - a další barva signál.A červená je vždycky uprostřed,aby se servo nedalo přepolovat.
emilian
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od emilian »

no baterky sem do ovladače dával a ovladač jak má ty 3 kontrolky: červená,oranžová,zelená tak svitili všechny.......

pokud myslíte tu krabičku ve Spod jak sou vní napojené ty 3 kabílky..... tak ty sem zapojil tak jak majitel měl nakresleno ze strany......

napadla mě také možnost že to bude baterkama ale dával sem tam nově nabité..... nevím zdali je to možnost ale co mi psal majitel od kterého sem to koupil

že je možností že elektrika nemá kontakt ale teďka jak to zjistit a opravit.......
Rád se věnuji RC Spalovacím Nitro autičkum když bude potřeba na něco se zeptat klidně se ptejte sem přeci začatečník ale rád pomužu

Jimmies
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Jimmies »

Pokud bliká přijímač tak nemá signál takže bych zkusil znovu spárovat.Pokud to teda je 2.4Ghz. Možná by nebyla špatná fotka tý "krabičky" kde sou ty kabely
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

emilian : Udej bydliště,třeba je v okolí nějaký šikula.
A k problému.
1)V autě svítí přijímač.Nastuduj základní pojmy v RC,líp se pak s lidma domluvíš.
2)Jaký aku do přijímače a vysílačky používáš a čím nabíjíš?
3) Přijímač může svítit z důvodu špatně nabitých aku nebo absenci signálu od rádia .
4)Nepracuje pouze servo řízení nebo i servo plynu?Pokud ani jedno,bude to problém aku nebo ten signál nebo odešly obě serva,což je dost nepravděpodobný.
5)Proč jsi pořizoval NITRO auto,což Fazer je.Benzínák jsou auta 1/5.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
emilian
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od emilian »

mam tušení že to nitro neni.....

je to klasickej benzinák,co mi psal bejvalej majitel tak to žadné nitro neni,ale to to ten typ audi od kyosho

ale k problemu: zřejmě odešla ta krabička neboli servo nebo přijmač v autě,co my řikal ten majitel to muže být tou možností....

co sem ale slyšel tak ta krabička neboli servo neni až tak drahé do 500 kč se dá sehnat nové

To světílko co bliká je fail safe co sem také zjistil,takže podle mě to asi bude tou krabičkou,zřejmě odešla nebo se vypálila,popravdě sem si myslel že to bude že auto mi přijde,naliju benzin a hurá jezdit.... majitel mě dosti upozorňil neboli sprdnul.... že si otom autě musím víc přečist..... že toto neni autičko na baterky z hračkářství :-) hold má pravdu

ale jinak kdyby se tu našel nějakej modelář co tomu rozumí z Liberce ;) tak určo napište

Jirkacbx: díky za informaci

Jimmies
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Jimmies »

Tak v Liberci je nás myslim dost :D.
Ale pokud bliká failsafe tak je v háji přijímač a ne servo. Nebo není spárovaný s vysílačkou. Jakou to má vysílačku?

A benzínák to vážně není tak tam nelej natural :D ale normální modelářský nitro palivo.
Tommy Poser
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Tommy Poser »

emilian
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od emilian »

Jimmies píše:Tak v Liberci je nás myslim dost :D.
Ale pokud bliká failsafe tak je v háji přijímač a ne servo. Nebo není spárovaný s vysílačkou. Jakou to má vysílačku?

A benzínák to vážně není tak tam nelej natural :D ale normální modelářský nitro palivo.
a natural tam opravdu neliju :D,prodejce mi poslal modelářské Palivo :D které je přimo proten typ
Naposledy upravil(a) emilian dne čtv srp 15, 2013 12:12 am, celkem upraveno 1 x.

Jimmies
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Jimmies »

Zkusil bych znova spárovat tu vysílačku s přijímačem.
emilian
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od emilian »

myslím že to asi nepujde....

podle mě odešla celá ta krabička.... trochu sem rozzuřenej pač majitel mi tvrdil že vše funguje :)

Jimmies
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Jimmies »

"celá ta krabička" je co?
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Krabičkou myslí nejspíš přijímač,podle všeho.
Ohledně někoho z Liberce přes nitro auta se bud koukni na mapě modelářů tady http://maps.google.cz/maps/ms?msid=2024 ... 3,8.453979 nebo koukni do Adresáře uživatelů,koho máš ve svém okolí.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Jimmies
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Jimmies »

Na tý mapě nikdo v Liberci není hlášenej ale je nás tu hodně :D
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“