Výběr podvozku pro děti

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Kacud
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Výběr podvozku pro děti

Příspěvek od Kacud »

Ahoj,
potřebuji poradit s koupí "otloukánka" pro děti. Trpím když svým dětem půjčuji svoji graphitovou Losinku. Chtěl bych nějaký levný onroad podvozek, GT závody a auta se dětem moc líbí. Kritériem není možnosti nastavení, kvalita tlumičů, chování na trati. Podmínkou je aby to co nejvíce vydrželo a byl na to široký výběr karoserií. To sou věci které mé děti osloví.
Našel jsem TT-01, TT-02, Himoto Nascada a ThunderTiger VX nebo LRP s10. ThunderTiger má divný rozměry a nevím jak na to budou pasovat kastle. Na Himoto jsem zde zjistil, že v pohodě pasují HPI kastle, což je pohoda, je jich dost a pěkných. Co tedy pro ně. O odolnosti TTček jsem nic nenašel. Jen nějaká videa od pana Vlahoviče a ten ho vcelku chválil. Ale jinak nic. Jen že je na prd, protože má vůle, nemá olejové tlumiče a nejde na něm nic nastavit. Ale to mé děti netrápí, je jim 5 let a 3 roky. Na himoto je to taky různé, někdo říká, že je neustále v rozkladu, někdo že vydrží dost. Zde se spíš bojím jestli třeba netečou tlumiče. Přeci jen bych chtěl něco o co se budu moct minimálně starat.
Pohonem bude Saturn 20T a pomalejší. Takže ty nárazy nebudou extrémní, ale budou :-)
Losi XXX-S Graphite
Slash 4x4
Loupák83
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Re: Výběr podvozku pro děti

Příspěvek od Loupák83 »

za mě Himoto
to auto vyrdží neskutečně moc a díly jsou dostupný a levný
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
Honza D
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Honza D »

Za mě taky Himoto, není z plastu, ale z gumy, takže si nechá líbit dost :) TT-čko je nejen mizerně vybavený, ale taky má horší plast a poddimenzovaný díly... Na vlahoviče nekoukej, ty jeho testy...
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
Kacud
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od Kacud »

Co tlumiče u Himota, netečou?
Ještě jsem si vzpoměl na The rally legends co mají na RC kingu. Máte s nimi někdo zkušenost?
Losi XXX-S Graphite
Slash 4x4
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Jestli chceš otloukánka, tak jedině Himoto (prodává se pod různými názvy) a díly jsou skoro na každém rohu :-). Další variantou je starší Xray, ten vydrží taky hodně, ale díly jsou podstatně dražší.
To co jsi zmínil posledně je Nanda NRX-10, je to velmi dobrý podvozek, ale pro děti nevím.
Tlumiče, jestli si dobře vzpomínám, netekli, ale poměrně brzy jsem dával celohliníkové kvůli nastavování světlé výšky. Také jsem vyráběl spodní plato z laminátu, problém plastového plata je v momentě, když chceš nastavit propady, to plato se v těch místech začne prohýbat a musí se hlídat.

S Himotem a Saturnem 20T, jsem odjel jen jednu zimní sezonu, když jsem začínal. První dva závody jsem si pletl strany, ale pak to šlo až z toho bylo celkové vítězství.
Něco pro inspiraci :-)
Motto: Auto musí řvát a vypadat nasraně
http://3p0.rajce.idnes.cz/
Obrázek
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

VX můžu jen doporučit,tlumiče stačí jen přetěsnit na pístnici pomocí 1-2 Okroužků.
Na Rally Legends jsem koukal na krámu v Plzni,trošku s nim poblbnul na dlaždicích a chová se to moc pěkně.
Materiál šasí dost houževnatý,dětský zacházení to jistě vydrží.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Kacud
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od Kacud »

Přemýšlel jsem nad tím a Himoto asi bude taková sázka na jistotu. Všude to nabízí, díly má každý obchod a jsou levné. Pokud jak říkáte podvozek něco vydrží a tlumiče netečou tak je to v pohodě. Rozměrově je taky v pohodě.
Nevím proč, ale pořád mě leží v hlavě ty Rally legends. Jeden říkáte pro děti asi ne, druhý jo. Auto se mi jinak dostl líbí. Akorát Nandu u nás prodává jen jeden e-shop a rally legends taky nejsou moc rozšířený. Zas si říkám aby to Ital trading nezabalil a já neměl podvozek bez možnosti sehnat ND. Nebo se na to nevykašlal RC King. Jo a jaké jsou rozměry podvozku? Na každé stránce jsem našel něco jiného, nebo většinou nic. Máte ho někdo?
Losi XXX-S Graphite
Slash 4x4
lowendead
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lowendead »

Nespekuluj, a ber jistotu - himoto :wink:
Tamiya TA05
TeamC TS2TE
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Nanda NRX-10 = Rally legends. Italové si je nechávají dělat na zakázku a dávají kastličky co se líbí.

K porovnání těchto podvozků můžu jen jedno: Nanda bude mít lepší jízdní vlastnosti, ale Himoto je opravdu blbuvzdorné.
Oba podvozky jsem na dráze viděl i řídil a vím, že co vydrželo Himoto, Nanda nevydrží (a to jí mám docela rád) :--)
Obrázek
Kacud
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od Kacud »

OK tak už nebudu špekulovat a děti dostanou na narozeniny Himoto Nacada. :D
Ještě mám dotaz na regulátor co je v Nascadě. Nemáte někde odkaz na jeho parametry? Pod jedním part numberem se totiž skrývají dva, asi starší a novější a nějak mám teď hokej v tom který dostanu a s jakými parametry.
Losi XXX-S Graphite
Slash 4x4
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Máš dvě možnosti, buď nebudeš pátrat co je zač a budeš rád, že to jede, nebo sežeň starý LRP SPX (TC Competition atd.), Tekin RS.
Obrázek
Kacud
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od Kacud »

Já mám takovou blbou zkušenost s plechovkama, že dost topí na standardní převod. Proto bych chtěl koupit nějaký točivější motor a zpřevodovat ho na lehko, abych mu ulevil a přitom to alespoň trochu jelo. Proto se ptám jaký je v tom nyní regulátor. Aby to fungovalo a nezhořel.
Losi XXX-S Graphite
Slash 4x4
3p0
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od 3p0 »

Pak je jedinou cestou nějaké bezuhlíkové combo a je jedno co tam bude, vždy je to závislé na převodu. Dle mích zkušeností je do Himota strop 17,5-ka, při vhodném zpřevodování 13,5. Ale to vše bude jen na tobě.
Obrázek
Mirek E.
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Mirek E. »

Myslim, ze ten original regl snese hodne, nejakeho MIGa uplne bez problemu a s nim to bude chodit hodne slusne.
Pajik_CZ
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik_CZ »

no nevím, klukům co mají monstery regly poněkud topí až hoří a to při standartním motoru. jak je to namáhaný v onroadu nevím
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros :D

Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“