Zkouška střídavého motoru
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
Zkouška střídavého motoru
Zdravím
Dá se nějak otestovat funkčnost střídavého motoru bez regulátoru ? U stejnosměrného je jasny že si dam třeba z baterky + na + a minus na minus a uvidim jestli se mi motor točí da se to i nějak takhle u stříďáku když mam 3 fáze ?
Včera když jsem se chtěl s modelem rozjet tak mi motor jen cukal a vůbec se neroztočil tak nevím jestli mi umřel motor nebo regulator , ale myslim si že spiš regl ...jedna se o tohle combo http://www.electro24.cz/detail-448633-1 ... s-4wd-rtr/
Dík za případnou radu Ondra
Dá se nějak otestovat funkčnost střídavého motoru bez regulátoru ? U stejnosměrného je jasny že si dam třeba z baterky + na + a minus na minus a uvidim jestli se mi motor točí da se to i nějak takhle u stříďáku když mam 3 fáze ?
Včera když jsem se chtěl s modelem rozjet tak mi motor jen cukal a vůbec se neroztočil tak nevím jestli mi umřel motor nebo regulator , ale myslim si že spiš regl ...jedna se o tohle combo http://www.electro24.cz/detail-448633-1 ... s-4wd-rtr/
Dík za případnou radu Ondra
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Re: Zkouška střídavého motoru
Hm, Reely, to nebyla moc stastna volba. Ja bych vsazel na regulator. Muzes reklamovat?
Reklamovat nemůžu bral jsem to už z druhé ruky , vím že reely není žádnej zázrak , ale jezdilo to celkem pekně do včerejška , kleklo to během jizdy když jsem se chtěl znovu rozjet .. ale spiš by mě zajímalo jestli se ta nějak odzkoušet ta funkčnost motoru
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Myslim, ze jednoduse na baterce stridavy motor neotestujes. Budes k tomu potrebovat voltmetr a vrtacku. Motor odpojis od regulatoru, za osicku ho upnes do vrtacky a roztocis na maximalni otacky. Pri tom zmeris AC napeti mezi 1 a 2 vyvodem, pak 2 a 3 a nakonec 1 a 3. Na vsech trech by melo byt priblizne stejne napeti. Hlavne se nesmis dotknou vyvody o sebe.
fíha díky za radu odpor mezi vývodama je stejnej ted jdu teda zkuit to napětí díky moc za tuhle radu !
tak jsem to zkoušel a napětí je všude stejné , takže hurá pro novej regulator .. ještě jednou diky za radu
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Jo, zmenil jsem to, protoze jsem si nebyl jisty tim odporem, ale jak je videt, funguje to, prave jsem to zkousel na jednom funkcnim a mrtvem motoru. 
Jaky chces kupovat regulator?
Jaky chces kupovat regulator?
ano funguje, jsem rad že jsi mi poradil
.. zatím ještě nevím jakej ten regulator.. teprve to začnam řešit ale jelikož ty bezsenzory stejne stojej k 1500 tak si rikam jesli nevzit rovnou nejaky střidavy kombo třeba od LRP maj senzorovy za 2700 ted jsem si ho objednaval u reicharda v brně tak pokud to bude fungovat dobře tak ho třeba vezmu ještě jednou 
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Zrovna do toho Reelyho by ti stacil regl z Ciny za 25 babek a prezije ti cely model... Zbytecne jsi vyhodil prachy za kombo, ktere ma 2x vetsi cenu nez samotny model. :--)
Ten regl mam do jinýho modelu ..
jo jenže ty regly z číny za par babek většinou nejsou v kamenných obchodech ale na dobírku poštou a na to ja moc nejsem
jo jenže ty regly z číny za par babek většinou nejsou v kamenných obchodech ale na dobírku poštou a na to ja moc nejsem
.
Naposledy upravil(a) Heršpitz dne úte čer 18, 2013 3:49 pm, celkem upraveno 1 x.
Himoto Z-3 OnRoad; XRay T3 12´; XRay T4; Ansmann X4 Pro, TeamC T4 Competition
http://rcautaliberec.webnode.cz/
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

No, osobne bych koupil novou elektroniku spolecne s novym modelem... Ale stejne pise ze to do Reelyho nema, tak v pohode. 
Vis, ona ta reklamace je mozna jednodussi v Cine nez u nas. Treba Hobbyking ti automaticky vraci penize hned jak jim poskozena vec dorazi, coz je radove cca. 10 prac. dnu. Uz jsem parkrat reklamoval.
Co se tyka objednavky, je spousta lidi s Paypalem, kteri ti to z te Ciny objednaji, vcetne me. Doma to mas do tech 10 prac. dnu.
Osobne jsem s Cinskou elektronikou nemel nikdy problem, nikdy me nenechala stat a vse jsem dojel. Samozrejme mi uz nejaky ten regl a servo odeslo, ale to bylo vzdy moji vinou.
Vis, ona ta reklamace je mozna jednodussi v Cine nez u nas. Treba Hobbyking ti automaticky vraci penize hned jak jim poskozena vec dorazi, coz je radove cca. 10 prac. dnu. Uz jsem parkrat reklamoval.
Co se tyka objednavky, je spousta lidi s Paypalem, kteri ti to z te Ciny objednaji, vcetne me. Doma to mas do tech 10 prac. dnu.
Osobne jsem s Cinskou elektronikou nemel nikdy problem, nikdy me nenechala stat a vse jsem dojel. Samozrejme mi uz nejaky ten regl a servo odeslo, ale to bylo vzdy moji vinou.
.
Naposledy upravil(a) Heršpitz dne úte čer 18, 2013 3:50 pm, celkem upraveno 1 x.
Himoto Z-3 OnRoad; XRay T3 12´; XRay T4; Ansmann X4 Pro, TeamC T4 Competition
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Prave proto ze vsech cinskych obchodu nakupuji pouze na Hobbykingu. Ale je fakt, ze jakmile platis pres Paypal, je jedno odkud nakoupis. Paypal ti totiz penize vrati, kdyz ti do 30 nebo 45 dnu nic nedorazi. 
Ja jsem tedy platil za postovne od nas do Ciny od 70 do 150,- Kc, podle toho co jsem posilal. 70,- Kc stalo servo a tech 150 regl. Vzdy jsem posilal krabicku zabalenou v bublinkove obalce. Pokazde vse dorazilo v poradku a reklamace probehla behem par dni. Myslim, ze i tech 70,- Kc za postovne se u serva za 350,- Kc docela vyplatilo, natoz 150,- Kc u reglu za 1000,- Kc.
A vidis to, ja jezdim cinska serva od zacatku a az na jedno, ktere mi umrelo v zime, jsem s nimi nemel jediny problem. Jezdi je i Pavel (3p0) a taky jsem od nej neslysel zadne stiznosti. Jestli radeji budes krmit Pelikana apod. prekupniky, proc ne.
Ja cast tech penez radeji poslu tem detem do Ciny, ktere tyhle veci vyrabeji.
Problem je, ze pro ty, kteri modelarinu berou jen jako hobby, je to nejlepsi volba nez utracet za radoby znackove veci, ktere se vyrabeji hned na pasu vedle tech neznackovych.
Samozrejme, taky nejezdim pouze vylozene cinskou elektroniku. Soupravu mam od Sanwy a ted me ceka nakup nejakeho Sävoxe, ale to vse jen kvuli zavodum, kdybych na ne kaslal, jezdil bych dal Cinu.
Ja jsem tedy platil za postovne od nas do Ciny od 70 do 150,- Kc, podle toho co jsem posilal. 70,- Kc stalo servo a tech 150 regl. Vzdy jsem posilal krabicku zabalenou v bublinkove obalce. Pokazde vse dorazilo v poradku a reklamace probehla behem par dni. Myslim, ze i tech 70,- Kc za postovne se u serva za 350,- Kc docela vyplatilo, natoz 150,- Kc u reglu za 1000,- Kc.
A vidis to, ja jezdim cinska serva od zacatku a az na jedno, ktere mi umrelo v zime, jsem s nimi nemel jediny problem. Jezdi je i Pavel (3p0) a taky jsem od nej neslysel zadne stiznosti. Jestli radeji budes krmit Pelikana apod. prekupniky, proc ne.
Problem je, ze pro ty, kteri modelarinu berou jen jako hobby, je to nejlepsi volba nez utracet za radoby znackove veci, ktere se vyrabeji hned na pasu vedle tech neznackovych.
Samozrejme, taky nejezdim pouze vylozene cinskou elektroniku. Soupravu mam od Sanwy a ted me ceka nakup nejakeho Sävoxe, ale to vse jen kvuli zavodum, kdybych na ne kaslal, jezdil bych dal Cinu.
K ty vyrobe ono to mnohdy jede na stejnym pasu jenom to projde prisnejsi kontrolou a pak znackova nalepka udela na cene největší rozdil.
Jinak serva z HK nejsou spatny ale je jasny ze když das za servo 7 dolaru tak nevydrzi ale porad lepsi dat 25 dolaru nez 2500 za savoxe
Jinak serva z HK nejsou spatny ale je jasny ze když das za servo 7 dolaru tak nevydrzi ale porad lepsi dat 25 dolaru nez 2500 za savoxe