Chtěl bych začít s RC Rally
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
Re: Chtěl bych začít s RC Rally
Jestli si to dobře pamatuju, tak, když se to takhle zvedne, vypadávají vpředu kosti. Řešili to jinýma poloosama, ale nejsem si jistý, jestli jsou to tyhle. Na fóru se tohle několikrát řešilo 
tak přední univerzály jsou nutnost na rally
se sériovým rejdem se člověk na trať nevleze
Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. -Colin Chapman
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
Tamiya TB-03F4, Tumbrel MRR-1
Datsun 240Z, Ford Mustang Fastback rally, BMW M3 E30 Rally, Toyota GT86 rally
http://honza-d.rajce.idnes.cz/
-
tjjack
- Finanční podpora fóra

Já bych to viděl na moc velký úhel, který už poloosa v unašeči nezvládne...
:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
- jara.donald
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
už mi ta 4wd ležela v hlavě tak sem jí tam teď jen rychle dal. no a vypadá to dobře. Sice sem to nezkoušel za jízdy ale myslím že dokud tam bude ten seriiový motor, neměl by být problém.
edit: jestě by mě zajímalo, jak vidíte na jedné fotce uspořádání regulátoru, serva a přijímače. Tak ten přijímač bych možná měl dát jinam ne? A na ten regulátor by bylo určitě dobré opatřit větráčkem že? A poslední věc, kryt hrubých nečistot si vyrábíte sami nebo ho kupujete a pak upravujete dle potřeby? Díky
už mi ta 4wd ležela v hlavě tak sem jí tam teď jen rychle dal. no a vypadá to dobře. Sice sem to nezkoušel za jízdy ale myslím že dokud tam bude ten seriiový motor, neměl by být problém.
edit: jestě by mě zajímalo, jak vidíte na jedné fotce uspořádání regulátoru, serva a přijímače. Tak ten přijímač bych možná měl dát jinam ne? A na ten regulátor by bylo určitě dobré opatřit větráčkem že? A poslední věc, kryt hrubých nečistot si vyrábíte sami nebo ho kupujete a pak upravujete dle potřeby? Díky
Co já vím, tak se kryt na himoto nevyrábí.
Ale dá se vyrobyt z plastovích folií, na které se píše tužkou, které se dají koupit za pár desítek korun v papírnictví.
A ten větráček dát i na kryt, aby tam hnal vzduch.
Ale dá se vyrobyt z plastovích folií, na které se píše tužkou, které se dají koupit za pár desítek korun v papírnictví.
A ten větráček dát i na kryt, aby tam hnal vzduch.
Pacoš
- jara.donald
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Dobrá děkuji. takže to nějak na hrubo vystříhat, ohnout a pak vteřinákem slepit nebo spíše stavit (třeba pajkou nebo tak)? A ty větráčky tedy dát tak by ten vzduch tlačily na regulátor a ne jako to je u procesoru že ten vzduch odsávají?
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Ůhel předních poloos je už docela na hraně.
Přijímač na servu někdy může zlobit,díky servu a elektronice v něm.
Větráky radši aby tlačily,pak se ti tam i bude držet mín bordelu.
Poslepovat bordelkryt podle možností.
A co ti víc vyhovuje.
Provoz sám pak ukáže,kde je chyba a jak to udělat líp.
Přijímač na servu někdy může zlobit,díky servu a elektronice v něm.
Větráky radši aby tlačily,pak se ti tam i bude držet mín bordelu.
Poslepovat bordelkryt podle možností.
A co ti víc vyhovuje.
Provoz sám pak ukáže,kde je chyba a jak to udělat líp.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
- jara.donald
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
s tím úhlem by se to dalo pořešit tak že by se vyndal náboj a na soustruhu by se trosku zvětšil. super, tak to o víkendu vyzkouším. A ty větráčky se pak připojují přímo na baterii nebo přes přijímač?
Jestli máš v přímači volné zásuvky, a ty větráčky mají BEC konektor tak to zapoj do přijímače.
A nebo to jde zapojit i na aku: http://www.rcauta.cz/zbozi/7373/Tamiya- ... RC-Fan.htm
Edit: a ten bordelkryt můžeš vyrobit i z krabičky od masa
A nebo to jde zapojit i na aku: http://www.rcauta.cz/zbozi/7373/Tamiya- ... RC-Fan.htm
Edit: a ten bordelkryt můžeš vyrobit i z krabičky od masa
Pacoš
- jara.donald
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
pecka, vypadá to jednoduše a funkčně. díky za typ. Vážně zlaté české ručičky stále platí. 
-
vitRCCarKratochvil
- Pravidelný navštěvník

Jo, z krabičky od masa jsem taky dělal kryt.
K tomu rejdu - určitě kup unikardany, vyplatí se to, kup si je na ebay za 200 i s poštou, sice to potrvá 14dnů ,ake bát se nemusíš něco vydržej,jen zalepíš tu tyčinku vteřiňákem aby nevypadávala.
EDIT:
jara.donald : pošli mi prosím fotku, jak tě ten "rejd" puští s těma kostma, nějakou podobnou, jako to mám já
K tomu rejdu - určitě kup unikardany, vyplatí se to, kup si je na ebay za 200 i s poštou, sice to potrvá 14dnů ,ake bát se nemusíš něco vydržej,jen zalepíš tu tyčinku vteřiňákem aby nevypadávala.
EDIT:
jara.donald : pošli mi prosím fotku, jak tě ten "rejd" puští s těma kostma, nějakou podobnou, jako to mám já
-
vitRCCarKratochvil
- Pravidelný navštěvník

Ještě něco ke světlosti podvozku.
Kdysi jsem na fóru psal, že Himoto má problém se světlostí, ale nemá, stačí párkrát říznoout do toho podvozku a hned jsi na světlosti 3,5cm.
To samé se dá udělat ve předu, stačí jen prořezat ramena a je tam světlost taky 3,5cm, jen to délka uni kardanů nedovolí, chtělo by to tak 60mm dlouhé, ale myslim si, že na šotolinu ti bohatě stačí 2,5cm vzadu i ve předu jako to mám já.
Jel jsem závod, kdy se mi tlumiče nevraceli a byla tam světlost 0,9cm, a odjel jsem to v pohodě.
Promiňte za kvalitu fotek :/
Díru do světa s tim neuděláš, nebudeš hnedka jezdit 1. místo,ale jestli máš šikovné ruce, tak můžeš konkurovat TAčkum
Mě se to povedlo teďka v Radčicích, sice sem měl technické potíže s motorem, ale myslel jsem,že mi nandaj víc.
Kluci co jezděj třeba 2roky a jezděj 2 šampionáty, tak mi na RZtě dali jen 7sekund a to já jsem byl na šotolinové rally poprvé.
Kdysi jsem na fóru psal, že Himoto má problém se světlostí, ale nemá, stačí párkrát říznoout do toho podvozku a hned jsi na světlosti 3,5cm.
To samé se dá udělat ve předu, stačí jen prořezat ramena a je tam světlost taky 3,5cm, jen to délka uni kardanů nedovolí, chtělo by to tak 60mm dlouhé, ale myslim si, že na šotolinu ti bohatě stačí 2,5cm vzadu i ve předu jako to mám já.
Jel jsem závod, kdy se mi tlumiče nevraceli a byla tam světlost 0,9cm, a odjel jsem to v pohodě.
Promiňte za kvalitu fotek :/
Díru do světa s tim neuděláš, nebudeš hnedka jezdit 1. místo,ale jestli máš šikovné ruce, tak můžeš konkurovat TAčkum
Mě se to povedlo teďka v Radčicích, sice sem měl technické potíže s motorem, ale myslel jsem,že mi nandaj víc.
Kluci co jezděj třeba 2roky a jezděj 2 šampionáty, tak mi na RZtě dali jen 7sekund a to já jsem byl na šotolinové rally poprvé.
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

Jelikož rally není moje parketa tak sem moc nekoukám ale teď jsem kouknul a nestačim se divit.
Pánové můžete mě jako laikovi a člověku neználemu rally vysvětlit proč proboha děláte světlou výšku 3,5cm (35mm)
Já mam na buggyně cca 22mm a to jezdim venku na dráze. Do haly se snad dělá i 15mm.
Nemyslíte že tohle je už trošku moc a že tahle výška už nedělá dobře kardanům a dalším věcem?
Ale jak říkám rally jsem si zkusil jednou a už nikdy více.
Pánové můžete mě jako laikovi a člověku neználemu rally vysvětlit proč proboha děláte světlou výšku 3,5cm (35mm)
Já mam na buggyně cca 22mm a to jezdim venku na dráze. Do haly se snad dělá i 15mm.
Nemyslíte že tohle je už trošku moc a že tahle výška už nedělá dobře kardanům a dalším věcem?
Ale jak říkám rally jsem si zkusil jednou a už nikdy více.
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
Vidíš Loupáku, moc nečteš. Těch 3,5 cm by asi šlo, ale jezdí cca 2,5 cm :--) :--) :--)
Trochu mne zaráží jiná věc, a to délka tlumičů, mnoho lidí je mění za delší, u rallycrossu to asi chápu, ale rally mi to přijde zbytečné.
Proč to píšu, A.Č. má na XV-1 tlumiče z Xray (50-55 mm zdvih), měkčí pružiny a auto mu funguje na výbornou.
Příjde mi, že spousta lidiček hledá problémy tam, kde nejsou. Ale je to jen můj názor, mýliti se můžu
Trochu mne zaráží jiná věc, a to délka tlumičů, mnoho lidí je mění za delší, u rallycrossu to asi chápu, ale rally mi to přijde zbytečné.
Proč to píšu, A.Č. má na XV-1 tlumiče z Xray (50-55 mm zdvih), měkčí pružiny a auto mu funguje na výbornou.
Příjde mi, že spousta lidiček hledá problémy tam, kde nejsou. Ale je to jen můj názor, mýliti se můžu
-
vitRCCarKratochvil
- Pravidelný navštěvník

Já teda tam mám ty sériový z Himota, jen sem měnil olej za hustší a pružiny za měkčí a funguje to.