Rally Legends (Ital trading) - zkusenosti - NEKUPOVAT
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
-
MartasZLA
- Neaktivní uživatel

Re: Rally Legends (Ital trading) - zkusenosti
V obchodu jsem byl, na modely jsem se díval a připadaly mi solidní jak říkám bude to sem tam na poježdění, maximálně zajet si kategorii hobby. S tím že budu muset nějaké díly vyměnit třeba jako tlumiče a servo počítám. Ještě jsem se díval na tohle mají to u RC kingu a měl jsem to v ruce. Nevím měl jsem kdysi TA-04 to byl taky řemínkáč a byl trochu problém s kamínky na silnici. SPRINT 2 Flux RTR s 2,4GHz http://www.rcking.eu/cs/on-road/60470-h ... serii.html
HPI Sprint 2 Flux Chevrolet Camaro
Himoto Zenit
Himoto Zenit
Tohle je debata na nové téma, zde by se mělo primárně řešit Rally Legends.
Prosím moderátory, aby to potom uklidili
MartasZLA: Trochu se budu ptát já
Odkud jsi, jaký seriál závodů budeš chtít jezdit, máš nějaké zkušenosti, máš doma něco potřebné k provozování RC modelu a kolik jsi ochoten investovat. Ježdění kolem baráku a Hobby kategorie se nevylučují, jen je to vždy nějaký kompromis, zpravidla ani ne do roku zjistíš, jestli závody ano nebo ne a pak budeš koukat po závodním podvozku. Proto je dobré již od začátku nakupovat s rozumem, ono zpravidla první nadšení způsobí kupování zbytečných věcí 
Prosím moderátory, aby to potom uklidili
MartasZLA: Trochu se budu ptát já
-
MartasZLA
- Neaktivní uživatel

No jsem z Otrokovic u Zlína. Kluci jezdí tady u nás na sokolovně závody mají tu venkovní trať ale nejezdí se tu všechny závody sezony takže bych si zajel třeba párkrát. Zkušenosti nějaké mám i když jsem měl model naposledy před 7mi lety TA-04. Podvozek jsem sestavil, osadil elektronikou, odjel pár závodů na parketách pak jsem ho z mladické nerozvážnosti prodal a dodnes lituju protože mi ho pošta stejně stratila. Že bych začal více závodit to zatím nehrozí. K provozování modelu mám pouze chladící tunel na baterie vlastní výroby ten mi zůstal. Investovat chci tolik abych si rozumně zajezdil ale nekoupil nějaký šunt který se mi po pár jízdách rozpadne. Čím dál víc se mi líbí tento i vzhledem k jeho výbavě a levným dílům. Jsem hračička takže trochu zamrzí absence tuning dílů. http://www.rcking.eu/cs/on-road/62133-s ... -2010.html
Himoto Zenit
Himoto Zenit
Vezmu to pohledem Hobby kategorie, ve které jsem strávil poměrně dost času. Motor jsme jezdili buď Mig 500 nebo Saturn 20T, to více méně zvládnou všechny podvozky.
Co se ovladatelnosti a naladění na dráhu týče TT01, Sprint 2 (to že má řemínek, z něj dobrej podvozek nedělá) nejsou nic moc;
Nanda NRX-10 (nová vezre), Himoto (Maverick a podobné) jsou na tom podstatně lépe, ale vzhledem k vysoké hmotnosti, na bednu nemají;
Nanda NRX-10 (stará s kuličkovými diferenciály) povedená, ale vyžaduje více času na údržbu;
starší řemínkové podvozky, TA-05, XRAY T2 (T3), HB Cyclone s tím už se dá závodit, ale před ježděním za barákem si ten plácek musíš zamést
Další pohled je odolnost, zde jsou Himoto a Xray k neporažení a v dostupnosti ND na tom také nejsou zle, jen cena u Xray je trochu jinde.
Volba bude jen na tobě, podívej se s čím u Vás kluci jezdí, přitáhnout exota na dráhu je sice odvážné, ale při prvním problému se to může vymstít.
Co se ovladatelnosti a naladění na dráhu týče TT01, Sprint 2 (to že má řemínek, z něj dobrej podvozek nedělá) nejsou nic moc;
Nanda NRX-10 (nová vezre), Himoto (Maverick a podobné) jsou na tom podstatně lépe, ale vzhledem k vysoké hmotnosti, na bednu nemají;
Nanda NRX-10 (stará s kuličkovými diferenciály) povedená, ale vyžaduje více času na údržbu;
starší řemínkové podvozky, TA-05, XRAY T2 (T3), HB Cyclone s tím už se dá závodit, ale před ježděním za barákem si ten plácek musíš zamést
Další pohled je odolnost, zde jsou Himoto a Xray k neporažení a v dostupnosti ND na tom také nejsou zle, jen cena u Xray je trochu jinde.
Volba bude jen na tobě, podívej se s čím u Vás kluci jezdí, přitáhnout exota na dráhu je sice odvážné, ale při prvním problému se to může vymstít.
-
MartasZLA
- Neaktivní uživatel

Vemu SPRINT 2 Flux. Na rekreační poježdění na asfaltu to stačí víc nepotřebuji a navíc je ten podvozek strašně hezký
.
Himoto Zenit
Himoto Zenit
Ale stojí za prd, je to tvoje volba.
Za stejné peníze můžeš mít Himoto připravené do kategorie hobby s 4A nabíječkou, dvěma bateriemi, vysílačkou a výběr karoserie dle vlastního výběru.
Karoserie jsou před stolem
Za stejné peníze můžeš mít Himoto připravené do kategorie hobby s 4A nabíječkou, dvěma bateriemi, vysílačkou a výběr karoserie dle vlastního výběru.
Karoserie jsou před stolem
-
Zdenaziko
- Pravidelný navštěvník

Dojdi v sobotu 13.9 na závody na dráze v Otrokovicích můžem dát reč, určitě bych se ale přikláněl ke koupi staršího podvozku XRAY, udělá ti určitě větší službu jak tebou zvolený SPRINT 2 Flux.MartasZLA píše:Vemu SPRINT 2 Flux. Na rekreační poježdění na asfaltu to stačí víc nepotřebuji a navíc je ten podvozek strašně hezký.
XRAY T4 2015, Xray T4, TAMIYA XV 01, Spectrum Dx3R, Sanwa MT-4
Bylo: TAMIYA TA 02, TAMIYA TB 01, YOKOMO MR-4 TC, XRAY T1R, XRAY T2 007, XRAY T2 008, XRAY T2R PRO, XRAY T3, XRAY T3 R, TAMIYA TB EVO V MS, XRAY T3 2011, XRAY T3 2012, XRAY T4 2014, TAMIYA TB 04 PRO
Bylo: TAMIYA TA 02, TAMIYA TB 01, YOKOMO MR-4 TC, XRAY T1R, XRAY T2 007, XRAY T2 008, XRAY T2R PRO, XRAY T3, XRAY T3 R, TAMIYA TB EVO V MS, XRAY T3 2011, XRAY T3 2012, XRAY T4 2014, TAMIYA TB 04 PRO
-
MartasZLA
- Neaktivní uživatel

Ahoj, díky ale v sobotu je tu letecký den tak už mám jiný plán tak snad jindy
. I tak si ho koupím nejde mi o sekundy nebo výhry jde jen o zábavu, podvozek jsem měl v ruce a skusím to s ním. Však naposledy jsem jezdil v Želechovicích na parketách a bylo to fajn. Že jsem tehdy model prodal mě dodnes štve možná si pamatuješ tehdá jsem jezdil s kastlí Lotus Elise žlutá barva. Je to už 7 let jak ten čas letí...
Himoto Zenit
Himoto Zenit
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Trochu se vmísim do diskuze 
Pokud teda jízda kolem baráku,binec zametat nemusíš a snese to až dost ,tak Thunder Tiger Sparowhawk VX.
Sice kardan,ale podvozek k neutahání,vydrží a i v RTR schopný skoro čehokoliv.
A co tady čtu o RL,jsem rád,že mám VX a ne tu líbivou splácaninu.
Pokud teda jízda kolem baráku,binec zametat nemusíš a snese to až dost ,tak Thunder Tiger Sparowhawk VX.
Sice kardan,ale podvozek k neutahání,vydrží a i v RTR schopný skoro čehokoliv.
A co tady čtu o RL,jsem rád,že mám VX a ne tu líbivou splácaninu.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
-
Daweo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ale tak panove,
tento topic ma byt venovan pouze tomuto modernimu umeni od italu, ktery je poskladan ze vseho, co se na trhu naslo, a tyto komponenty idealne o cca 50 procent zdrazili a ani se nenamahali prelepit stitek... jen to zavari do jineho obalu.
Zpet k veci. Za sebe rally legendu nedoporucuji. Je to proste kram a asi hodne zalezi na tom, jake stesti ma clovek pri koupi. Aby se roztrhlo lozisko po cca 20 3000mAh baterkach, to jsem vazne necekal. To same plati pro regulator, ktery vydrzel o baterku mene.
Co se tyka ThunderTigera - nelibil se mi diky rozvoru - byt jen o par mm delsi jak default Tamiya
Libila se mi vzhledove Vattera http://www.rcking.eu/cs/on-road/65211-v ... 12106.html pripadne http://www.rcking.eu/cs/on-road/78361-v ... d-rtr.html (coz je sakra pekna kastle)
Pokud by slo o odolnost a neresil bych vzhled kastle, sel bych bez kompromisu do Traxxase - at uz ta jejich Rally potvora nebo to mensi. Zatim nemohu proti tomu rici ani FN...
Timto bych uzavrel sekci vyberu auta a vratil tomuto topicu jeho puvodni ucel.
Fotky budou ted o vikendu
tento topic ma byt venovan pouze tomuto modernimu umeni od italu, ktery je poskladan ze vseho, co se na trhu naslo, a tyto komponenty idealne o cca 50 procent zdrazili a ani se nenamahali prelepit stitek... jen to zavari do jineho obalu.
Zpet k veci. Za sebe rally legendu nedoporucuji. Je to proste kram a asi hodne zalezi na tom, jake stesti ma clovek pri koupi. Aby se roztrhlo lozisko po cca 20 3000mAh baterkach, to jsem vazne necekal. To same plati pro regulator, ktery vydrzel o baterku mene.
Co se tyka ThunderTigera - nelibil se mi diky rozvoru - byt jen o par mm delsi jak default Tamiya
Libila se mi vzhledove Vattera http://www.rcking.eu/cs/on-road/65211-v ... 12106.html pripadne http://www.rcking.eu/cs/on-road/78361-v ... d-rtr.html (coz je sakra pekna kastle)
Pokud by slo o odolnost a neresil bych vzhled kastle, sel bych bez kompromisu do Traxxase - at uz ta jejich Rally potvora nebo to mensi. Zatim nemohu proti tomu rici ani FN...
Timto bych uzavrel sekci vyberu auta a vratil tomuto topicu jeho puvodni ucel.
Fotky budou ted o vikendu
Občas pokládám dotazy i za kamaráda
Traxxas STASH 4x4 VLX (chybi kastle + kola)/Rally Legends RL004 - LANCIA DELTA EVO2 + Camaro/Tamiya TT-02 - stock - Camaro
Rally Legends RL004 - Lancia Fulvia HF 1600/Traxxas Slash 2wd (kamarádův)
Traxxas STASH 4x4 VLX (chybi kastle + kola)/Rally Legends RL004 - LANCIA DELTA EVO2 + Camaro/Tamiya TT-02 - stock - Camaro
-
Daweo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak zhodnoceni po nekolika mesicich pouzivani
- shorely regulator - vyreseno reklamaci v RCKingu okamzitou vymenou - perfektni - WP-1040 (alias Himoto / Hobbywing?)
- prerazene predni rameno - nebyt funnycars, tak od cervna cekam na ramena - RCKing neni schopny stale dodat ND, pry mozna v listopadu
- praskla kastle (duvody jsou nize)
- Nesikovnost ridice
- Nepozornost ridice (sledovani auta soupere, co kde lita a podobne)
- Obcasne vypadky signalu
- Failsave zpusobujici, ze auto nehlede na rychlost zacne okamzite zatacet a nereaguje na vysilacku (zatim se mi to stalo
primarne pri vybitem aku)
- Tovarni rozladenost podvozku - co jsem si mohl ale zkontrolovat driv
- leve zadni rameno je o 2-3mm posunute vpred vuci levemu zadnimu (jsem si rikal, proc mi na tom nesedi nove vystrizena kastle)
- extremne tuhe rizeni (nulove vule, kdy je potreba pouzit slusne sily na pohyb v cepu) - pry je jiz standardem u RL a neda se povazovat za vadu
- auto cas od casu vyrazi smerem vpred / vzad i kdyz je vedle vysilacky a ta je zapnuta!!!! - problem v prijimaci?
- ruzne konfigurace elektrovybav
- strhane zavity / protacejici se srouby pri pokusu vysroubovat je
- kaminky padajici do prevodu, protoze nekdo vymyslel "tunel" kterym ty kaminky rady zapadnou > ohoblovane zuby
Upravy:
- vymena serva za bluebird 620? analog a na druhem podvozku 616? digital - auta jsou najednou mnohem lepe ovladatelne
- vymena tlumicu za yeah racing - opet slusny krok ke zvyseni ovladatelnosti
- dostelovani / dotazeni spojek (ci jak se jmenujou ty tycky co se pouzivaji na nastaveni geometrie) do stavu doporuceneho manualem - a hle, auto jede konecne rovne a nema tendenci se temer stacet.
Porovnani s TT-02 - hem... subjektivne je TT-02 stejne / lepe ovladatelna, jak tenhle podvozek.
Zaverem bych rekl, ze kdo si chce usetrit nervy, tak se tomuto darecku proste vyhne. Kastle jsou pekne, ale z ruzne tvrdeho / pevneho lexanu, tudiz nektere praskaji snaze nez jine. Odolnost vuci narazum je vice mene OK, ale pokud se jedna o RTR set, cekal jsem, ze bude vse smontovane tak, aby jsem mohl jit na drahu a jezdit. Ano, je to moje druhe RC, pokud pocitam TT-02, a vedet to, co vim dneska, tech 6000kc bych do toho rozhodne nedaval. Nicmene nejvetsim problemem, kteremu celim je neschopnost RC-Kingu zajistit nahradni dily. Cekat od cervna na ramena mi prijde opravdu smesne, stejne jako kdyz napisou, ze objednavka bude z casti dodana a z casti se pocka na dily - po vice jak mesici dorazily oba dily.
No mozna jsem mel jen stesti. To nevim, ale vazne mne ta RL sjri... a to moc!
Nekdo nekde psal, ze chybami se clovek uci, a fora pomahaji tem chytrejsim, mene tvrdohlavym usetrit znacnou cast financi....
- shorely regulator - vyreseno reklamaci v RCKingu okamzitou vymenou - perfektni - WP-1040 (alias Himoto / Hobbywing?)
- prerazene predni rameno - nebyt funnycars, tak od cervna cekam na ramena - RCKing neni schopny stale dodat ND, pry mozna v listopadu
- praskla kastle (duvody jsou nize)
- Nesikovnost ridice
- Nepozornost ridice (sledovani auta soupere, co kde lita a podobne)
- Obcasne vypadky signalu
- Failsave zpusobujici, ze auto nehlede na rychlost zacne okamzite zatacet a nereaguje na vysilacku (zatim se mi to stalo
primarne pri vybitem aku)
- Tovarni rozladenost podvozku - co jsem si mohl ale zkontrolovat driv
- leve zadni rameno je o 2-3mm posunute vpred vuci levemu zadnimu (jsem si rikal, proc mi na tom nesedi nove vystrizena kastle)
- extremne tuhe rizeni (nulove vule, kdy je potreba pouzit slusne sily na pohyb v cepu) - pry je jiz standardem u RL a neda se povazovat za vadu
- auto cas od casu vyrazi smerem vpred / vzad i kdyz je vedle vysilacky a ta je zapnuta!!!! - problem v prijimaci?
- ruzne konfigurace elektrovybav
- strhane zavity / protacejici se srouby pri pokusu vysroubovat je
- kaminky padajici do prevodu, protoze nekdo vymyslel "tunel" kterym ty kaminky rady zapadnou > ohoblovane zuby
Upravy:
- vymena serva za bluebird 620? analog a na druhem podvozku 616? digital - auta jsou najednou mnohem lepe ovladatelne
- vymena tlumicu za yeah racing - opet slusny krok ke zvyseni ovladatelnosti
- dostelovani / dotazeni spojek (ci jak se jmenujou ty tycky co se pouzivaji na nastaveni geometrie) do stavu doporuceneho manualem - a hle, auto jede konecne rovne a nema tendenci se temer stacet.
Porovnani s TT-02 - hem... subjektivne je TT-02 stejne / lepe ovladatelna, jak tenhle podvozek.
Zaverem bych rekl, ze kdo si chce usetrit nervy, tak se tomuto darecku proste vyhne. Kastle jsou pekne, ale z ruzne tvrdeho / pevneho lexanu, tudiz nektere praskaji snaze nez jine. Odolnost vuci narazum je vice mene OK, ale pokud se jedna o RTR set, cekal jsem, ze bude vse smontovane tak, aby jsem mohl jit na drahu a jezdit. Ano, je to moje druhe RC, pokud pocitam TT-02, a vedet to, co vim dneska, tech 6000kc bych do toho rozhodne nedaval. Nicmene nejvetsim problemem, kteremu celim je neschopnost RC-Kingu zajistit nahradni dily. Cekat od cervna na ramena mi prijde opravdu smesne, stejne jako kdyz napisou, ze objednavka bude z casti dodana a z casti se pocka na dily - po vice jak mesici dorazily oba dily.
No mozna jsem mel jen stesti. To nevim, ale vazne mne ta RL sjri... a to moc!
Nekdo nekde psal, ze chybami se clovek uci, a fora pomahaji tem chytrejsim, mene tvrdohlavym usetrit znacnou cast financi....
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Krásně sepsaný zhodnocení "kvalit" podvozku.
Být tu více takovýchto obsáhlých recenzí,kupovali by se jen lepší podvozky.
No jo,to by ale pak bylo forum skoro bez práce
Ale ještě jsou tu ti nepoučitelní,co mají svou hlavu a nedají si říct.Ty holt musíme ještě vychovat
Být tu více takovýchto obsáhlých recenzí,kupovali by se jen lepší podvozky.
No jo,to by ale pak bylo forum skoro bez práce
Ale ještě jsou tu ti nepoučitelní,co mají svou hlavu a nedají si říct.Ty holt musíme ještě vychovat
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Skype jirkacbx
AX potvora
-
Daweo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak ono je to taky trochu o penezich.
Pokud proste dam 5-7k za RC, a zjistim, ze je na houby, tak proste se ho nehodlam jen tak vzdat a resim, co s tim, aby bylo relativne schopny. A pokud nakupujes mesicne tady dil za 500kc, tamhle za 800kc tlumice, tamhle koupis tohle, najednou vymenis kryt prevodovky za 200kc, nahodnove kolo tak se casem dostanes na 10k, za coz by jsi uz mel poradnej podvozek, ale proste neprijde ti to... dokud neudelas vyuctovani
Holt uz je rozhodnuto a pujde se do xraye a ted abych sehnal 4 podvozky
ach jo Kamarad se taky rozhodl, ze teda s tim prasti. Posunua zadni naprava o ty 3mm je asi posledni kapka - ramena jsou OK, osicka se tvari taktez OK, tak ze jedine cely plato / pivoty muzou byt spatny.
Pokud proste dam 5-7k za RC, a zjistim, ze je na houby, tak proste se ho nehodlam jen tak vzdat a resim, co s tim, aby bylo relativne schopny. A pokud nakupujes mesicne tady dil za 500kc, tamhle za 800kc tlumice, tamhle koupis tohle, najednou vymenis kryt prevodovky za 200kc, nahodnove kolo tak se casem dostanes na 10k, za coz by jsi uz mel poradnej podvozek, ale proste neprijde ti to... dokud neudelas vyuctovani
Holt uz je rozhodnuto a pujde se do xraye a ted abych sehnal 4 podvozky
-
MartasZLA
- Neaktivní uživatel

Jo ty závady mi hodně přimomínají moje útrapy s Himoto Zenit. Nakonec jsem rád že jsem koupil HPI Sprint 2 a ne legendu i když má taky jednu velkou mouchu a to obrovské, fakt obrovské vůle v řízení no i to se tak nějak podařilo vyřešit. Jak píše Daweo nejlepší je koupit staršího xraye a člověk má po starostech.
Himoto Zenit
Himoto Zenit
-
Daweo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak RCKing nezklamal - ramena, jez jsem objednal v cervnu nedodal ani ted - duvodem je, ze pry vyrobce jiz dany dil nevyrabi (hmm zajimave je, ze pro nandu nrx se daji sehnat).
Tedy presneji dily se stale vyrabi, nicmene z balicku, jez obsahoval 2x predni, 2x zadni ramena a nejaky spacer se vyrobily 2 balicky - predni ramena a zadni ramena se spacerem.
Samozrejme cena z 315kc diky tomuto stoupla na 378kc. Nejsem si jist, jak moc na vine je vyrobce (krabicovac) Italtrading, ale v zahranici se ramena daji sehnat za 330kc a na funnycars 210kc.
Proste koupe RallyLegedny byla podporena hlavne snadnou/okamzitou dostupnosti nahradnich dilu. Bohuzel jsem se nechal oklamat.
Jo a mozna bych dodal jednu vec ohledne vuli - mam tu ted xraye t3 2012 - asi 5 zavodu ci kolik jezdenyho na koberci. Musim rici, ze ZADNE vule v rizeni jsem nenasel. To co predvadi Rally Legenda je jeste horsi, jak TT-02 - byt u ni doslo k drobnemu vylepseni
Tedy presneji dily se stale vyrabi, nicmene z balicku, jez obsahoval 2x predni, 2x zadni ramena a nejaky spacer se vyrobily 2 balicky - predni ramena a zadni ramena se spacerem.
Samozrejme cena z 315kc diky tomuto stoupla na 378kc. Nejsem si jist, jak moc na vine je vyrobce (krabicovac) Italtrading, ale v zahranici se ramena daji sehnat za 330kc a na funnycars 210kc.
Proste koupe RallyLegedny byla podporena hlavne snadnou/okamzitou dostupnosti nahradnich dilu. Bohuzel jsem se nechal oklamat.
Jo a mozna bych dodal jednu vec ohledne vuli - mam tu ted xraye t3 2012 - asi 5 zavodu ci kolik jezdenyho na koberci. Musim rici, ze ZADNE vule v rizeni jsem nenasel. To co predvadi Rally Legenda je jeste horsi, jak TT-02 - byt u ni doslo k drobnemu vylepseni