Mám jezdit rally či ne..........

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Vrakouš
EXPERT na rady
EXPERT na rady
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám jezdit rally či ne..........

Příspěvek od Vrakouš »

Je pravda,že na okruhu se většinou používají výkonnější,ménězávitové motory.Ale u srovnatelného motoru např.17 z. je opravdu rally náročnejší v tom,že se mnohdy absolvují značné výjezdy,skoky,auto je díky zakrytování,ventilátorům a další výbavě těžší.Jízdní odpory jsou v blátě,písku i trávě větší,utažené diferáky a vesměs používané kardany oproti řemenům,podvozky plastové,leckdy kryté ALu lyžinami,karbon je vyjímkou,to vše zvyšuje nároky na régl. :wink:
Proto doporučuji régl minimálně s dvouzávitovou rezervou,dobrý je dodatečný chladič s větší plochou,ventilátor s filtrem proti prachu je nutností.
:twisted: :twisted: :twisted:
Polemika o větší náročnosti rally nebo asfaltu se mi jeví poněkud zbytečná. :roll: :roll: :roll: Jde spíš o to začátečníkům poradit s výbavou.Moje rada zní - raději předimenzovat,než aby auto při závodu vyhořelo.Régl klidně větší a těžší,na rally zas nějaký gram navíc nehraje takovou roli,důležité je,aby se vešel pod bordelkryt.Spíš než hmotnost si při nákupu hlídat vnější rozměry. :lol: :lol: :lol: No,a HURÁ na trať !!!
CHASSIS: X-ray T1R Obrázek, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
Střelec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Střelec »

Čus
Jezdil sem na bugyně EZX-R s Migem a utavil sem ho po druhý jízdě. Teď mám http://www.autanavysilacku.cz/index.php?a=detail&d=628 a ani se nezahřeje. A to jezdím jako prase (brzda,plyn). Při lehkém převodu mi vydrží aku 3600 asi 25 min. :D Mimoto je tam znatelný rozdíl v akceleraci a ve výdrži aku. Bohužel není vodotěsný.
Thuder Tiger ST-1 Stadium truck
DF-02 f tjúningu
Fotky: http://strelec12.rajce.net
jaroch
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroch »

Zdravím všechny, jsem tu nový a taky jeden z těch co přemýšlí, zda jezdit rally nebo ne. Mam podvozek TT-01,regulátor základní Tamiya, kryt, zvětšenou světlou výšku, šusplech, pneu na rally a olejové tlumiče. Jinak všechno základní. Jezdím si jen tak rekreačně, takže toho moc najetého nemám, ale láká mě vyzkoušet rally, určitě je to větší zábava než si jezdit jen tak sám. Tak se ptám jestli s tímto vybavením a zkušenostma (není jich moc) se můžu ukázat na nějakým rally nebo budu za nějakýho exota, na kterýho se budou ostatní chodit koukat, co tam s tím vybavením dělá :-) ? Samozřejmě neplánuju nějaké umístění, klidně jezdit poslední, jde o to se hlavně svést. Díky
Signboss
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Příspěvek od Signboss »

I jako poslední si dobře zajezdíš. Viz můj případ. A syn jezdí ůplně s obyč TT-01 a jde to. A v dobrej partě na tebe nikdo koukat jako na exota nebude !!!
Podvozek: X-RAY T2
Kastle: ŠKODA 130 RS Gambrinus
Servo: BlueBird Regl: Novak Motor: LRP Vector
http://www.frmolshop.com
jaroch
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroch »

Díky. Něco takového jsem chtěl slyšet :)
Vrakouš
EXPERT na rady
EXPERT na rady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vrakouš »

Určitě kuličková ložiska, pokud je nemáš.Na základní Tamiya régl doporučuji namontovat přídavný chladič,taktéž na motor.Návod a fotky tu najdeš, když budeš hledat.Motor bych doporučil MIG nebo nějaký podobný, klidně levný, pro začátek nemusí být nijak výkonný.Mig je rozumný poměr cena - výkon.
Když jsem začínal závodit v rally, moje výbava nebyla o nic lepší, jen místo TT-01 jsem měl TB-01.
A další úpravy ? Doporučuji utahnout vazelínou nebo olejem s vysokou viskositou přední diferenciál,a případně do krytu namontovat chladící ventilátory pro régl i motor.
Cena těchto úprav (kromě ložisek, ale ta jsou nutná) není vysoká a efekt je poměrně slušný.
Ale na start závodu pro získání zkušeností se můžeš postavit klidně i s tím, co máš nyní.Zkušenosti se hodí a od soupeřů odkoukáš spoustu velmi užitečných věcí.A v začátcích ti rádi poradí.
Tak jen do toho. :mrgreen:
CHASSIS: X-ray T1R Obrázek, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
jaroch
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroch »

Kulickový ložiska tam mám, ty jsem dával už když jsem to stavěl. Ty původní třecí jsem ani nerozbaloval. Jinak na regulátor jsem si udělal už pasivní hliníkový chladič. Ještě teda na motor a nějaký ten větrák do krytu a půjdu do toho, nějak to dopadne. Toho MIGa mám v plánu.
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“