Zkušenosti s Maverick Strada TC Evo S Brushless 1/10 RTR
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
Re: Zkušenosti s Maverick Strada TC Evo S Brushless 1/10 R
A to z jakého důvodu?
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Na silnicni model potrebujes vzdy drahu a vic lidi. Jezdit sam nekde po ulici nema smysl, je to nuda. Jestli nemate nekde pobliz drahu, kam si muzete jit zajezdit a potrenovat, nema placka smysl. U offroadu je to jine. Kdyz zrovna nemas blizko drahu a ani nikoho kdo s tebou muze jezdit, muzes jit nekam do parku, na polni cestu, do lesa, na bmx drahu atd. a vyblbnes se sam, protoze si zaskaces, zaprasis, das par crashu a pujdes spokojene domu. Kdezto placka je na vsechny tyhle veci nachylna. Bez zakrytovani si neskrtnes vubec, protoze mas bud otevrene prevody nebo nekryty reminek. Kdyz teda nejak spachas kryt a mas vyresene chlazeni, zjistis ze je to moc nizke a neprejes ani maly kaminek bez skrtani. Tak zacnes resit tlumice, das delsi ocka nebo cele tlumice, trochu to zmekcis a najednou zjistis, ze uz to neni silnicni placka, ale spis takova buggy s kratkymi rameny. Jeste teda poridis gumy s nejakym hrubsim vzorkem v domeni, ze z toho bude takovy lehky offroad a bude to v pohode. Zjistis ale, ze je to uplne nepouzitelne, protoze to vselijak skace a nema to zadny grip, protoze ty ramena jsou proste moc kratka na to, aby to nejak solidne chodilo... A zacnes zesit normalni offroad.
Placky jsem mel dve, nikde na draze ani zavodech jsem s nimi nebyl, obe jsem nakonec predelal na "rally" a stejne to bylo o nicem. Ted uz mam nekolikaty offroad podvozek a zpet k plackam bych se nevratil. Tedy, nepocitam-li drift, ten me docela laka, ale to je uplne neco jineho.
Je to napsane trochu prasacky, ale snad to nejak rozlustis a das si dohromady. :--)
Placky jsem mel dve, nikde na draze ani zavodech jsem s nimi nebyl, obe jsem nakonec predelal na "rally" a stejne to bylo o nicem. Ted uz mam nekolikaty offroad podvozek a zpet k plackam bych se nevratil. Tedy, nepocitam-li drift, ten me docela laka, ale to je uplne neco jineho.
Je to napsane trochu prasacky, ale snad to nejak rozlustis a das si dohromady. :--)
Ono má obojí něco,taky jsem si říkal kdyby to kluka chytlo tak pak třeba nějaký ten off-road.
Neboj,napsaný to bylo dobře:-) a taky díky za názor
Neboj,napsaný to bylo dobře:-) a taky díky za názor
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Ja si myslim ze rozumnejsi je zacinat u offroadu. Treba na takovou buggy se daji koupit jak silnicni, tak terenni gumy a muzes si zkusit oboje. Podle toho co te chytne vice, se budes pak ubirat. A nebo si to proste pujcit. Kolem tebe bude urcite spousta modelaru jak s plackami, tak s terenimi modely, kteri ti k tomu urcite reknou sve a nechaji vas oba projet nekde na vhodnem miste, aby jste si to osahali.
A koupit jety podvozek z bazaru bych se vubec nebal. Tim lip, protoze kdyz te zrovna dana kategorie nechytne, zase to s minimalni ztratou prodas a zkusis neco jineho.
A koupit jety podvozek z bazaru bych se vubec nebal. Tim lip, protoze kdyz te zrovna dana kategorie nechytne, zase to s minimalni ztratou prodas a zkusis neco jineho.
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

Mirku nevim proč ale z toho tvého příspěvku to na mě působí že jedině off-road a že všechno ostatní je na nic. Ale je to tvůj názor a beru ho. A napíšu sem i svůj z pohledu někoho kdo těch aut má možná víc než je zdrávo
Jezdim jak off-roady tak on-roady. Mam dvě Duranga jedno 4WD a druhé 2WD a s nima jezdim off-road a je to krása když si na dráze s přírodním povrchem. Osobně bych nešel na dráhu kde se jezdí po koberci(myslim tím v létě ven) pak mam na okruhy X-raye a v tom 17,5z motor do Stocku a taky mě to baví a líbí se mě to. je to jiný styl jízdy, který tě naučí jezdit čistou stopu.
Takže pro Olsona: koukni se v tvém okolí co se jezdí a případně si rozhodni kolik si do toho všeho ochoten investovat jak peněz tak i času. Případně jestli chceš jen jezdit někde na nějakým plácku jen tak nebo se rozhodneš jít cestou závodníka.
K tomu podvozku, do Hobbýků bude dobrej. Teď v Náchodě jeli v hobbýkách i s TT-01 a to ten podvozek zvládne v pohodě. Do Stocků už bych to neviděl tak růžově tam se budeš s tímhle podvozkem nejspíše trápit a až uvidíš jak to lítá ostatním.
Koukám že si z Prahy a tam se jezdí Xray Challenge u Martina Kořínka ale ten má nejslabší kategorii jen Stock(17,5z motory)
29.6. se jede v Čelákovicích na dráze tak se tam přijeď kouknout ať vidíš jak to jezdí.
Pak je nádherná dráha v Náchodě a tam jsou vypsaný hobbýci 20z motor Saturn a převod 7:1
Off-roady se v Praze jezdí vesměs jen v zimě v hale přes léto to je spíše na severu čech -Ústí nad Labem, Terezín, Litvínov, Most. Pak je jedna dráha na desetiny v Semilech a pak se jedna staví kousek za Libercem
Jezdim jak off-roady tak on-roady. Mam dvě Duranga jedno 4WD a druhé 2WD a s nima jezdim off-road a je to krása když si na dráze s přírodním povrchem. Osobně bych nešel na dráhu kde se jezdí po koberci(myslim tím v létě ven) pak mam na okruhy X-raye a v tom 17,5z motor do Stocku a taky mě to baví a líbí se mě to. je to jiný styl jízdy, který tě naučí jezdit čistou stopu.
Takže pro Olsona: koukni se v tvém okolí co se jezdí a případně si rozhodni kolik si do toho všeho ochoten investovat jak peněz tak i času. Případně jestli chceš jen jezdit někde na nějakým plácku jen tak nebo se rozhodneš jít cestou závodníka.
K tomu podvozku, do Hobbýků bude dobrej. Teď v Náchodě jeli v hobbýkách i s TT-01 a to ten podvozek zvládne v pohodě. Do Stocků už bych to neviděl tak růžově tam se budeš s tímhle podvozkem nejspíše trápit a až uvidíš jak to lítá ostatním.
Koukám že si z Prahy a tam se jezdí Xray Challenge u Martina Kořínka ale ten má nejslabší kategorii jen Stock(17,5z motory)
29.6. se jede v Čelákovicích na dráze tak se tam přijeď kouknout ať vidíš jak to jezdí.
Pak je nádherná dráha v Náchodě a tam jsou vypsaný hobbýci 20z motor Saturn a převod 7:1
Off-roady se v Praze jezdí vesměs jen v zimě v hale přes léto to je spíše na severu čech -Ústí nad Labem, Terezín, Litvínov, Most. Pak je jedna dráha na desetiny v Semilech a pak se jedna staví kousek za Libercem
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
Mirku, mícháš to pěkně. Ona volba on-roadu může být i z jiného důvodu. Například bydlím v paneláku, nemám kde čistit auto, zde je on-road ideální, vezmu štětec, ometu a jdu domů s čistým autem :--) Jakýkoliv off-road láká k jízdě kde to je možné a né každý má barák, garáž nebo myčku RC aut. Když pak to auto hodí do vany, pochvalu si neodnese
.
Otázka byla položena na on-road, Olson se jen potřebuje rozkoukat, pak se sám rozhodne.
Otázka byla položena na on-road, Olson se jen potřebuje rozkoukat, pak se sám rozhodne.
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Nerikam ze na nic. Spis si myslim ze zvolit si prvni auto offroad je trochu lepsi volba nez placka. S tou buggy si muzes vyzkouset vic povrchu a na vetsine to bude s trochou nastaveni a spravnymi gumami fungovat dobre. Od toho se pak rozhodnes jestli chces jen "ometat stetkou" nebo te bavi vic si poradne "zaradit" a pak to holt nejakou tu hodku dukladne cistit.
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

já reagoval na Mirka převážně
a jo souhlasim je to i o možnostech, který má. A o tom jak k tomu budou doma tolerantní
každé takové ježdění má svou kouzlo a i pro a proti
a jo souhlasim je to i o možnostech, který má. A o tom jak k tomu budou doma tolerantní
každé takové ježdění má svou kouzlo a i pro a proti
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
Naposledy budu reagovat na téma jestli to nebo ono.
On-road vyjde finančně rozhodně výhodněji, za 3500,- máš RTR Himoto se kterým můžeš závodit u Domanského na koberci. Zatím může trénovat a rozkoukávat se, pořídit baterie a nabíječku.
U off-roadu takovou možnost nemáš, bohužel.
A čase kdo ví, možná Olson, který zatím řeší náčiní pro kluka, bude taky jezdit a bude jen na něm, jako kategorii zvolí.
On-road vyjde finančně rozhodně výhodněji, za 3500,- máš RTR Himoto se kterým můžeš závodit u Domanského na koberci. Zatím může trénovat a rozkoukávat se, pořídit baterie a nabíječku.
U off-roadu takovou možnost nemáš, bohužel.
A čase kdo ví, možná Olson, který zatím řeší náčiní pro kluka, bude taky jezdit a bude jen na něm, jako kategorii zvolí.
-
Mirek E.
- Píšu nejvíc

Jasne, s tim souhlasim. Co se tyce financi, onroad je na tom urcite lepe.
Hlavně se tu kluci nepoperte
Každé má své kouzlo!!!!!!A tak je to určitě dobře!!Já teď budu řešit kluka a ten tak nějak touží po placce,asi proto že když bude blbnout tak ty smyky jsou prostě paráda a když se vžiju do jeho věku tak bych to asi chtěl taky,ale je to jako v životě a jízdy autem,Když je člověk mladý tak upřednostňuje spíš rychlost a s věkem se zklidní :-)Tím ovšem nechi říci že offroad nebude lítat,ale je tam podle mého názoru víc jízdní techniky.
Tak abych schrnul co jsem teď napsal, tak teď pravděpodobně placku a pak třeba pro sebe ,i třeba jen na blbnutí offroad.
(a nakonec to dopadne tak že mi to kluk sebere taky)
))))
Tak abych schrnul co jsem teď napsal, tak teď pravděpodobně placku a pak třeba pro sebe ,i třeba jen na blbnutí offroad.
(a nakonec to dopadne tak že mi to kluk sebere taky)
když bude mýt tu placku a přestane ho bavit jezdit onroad tak potom si může onroad auto upravit na rally(zvýšit svetlou výšku,rejd) a může jezdit v mírném terénu.
Ahoj kluci,když už jsme u toho tématu,nebudu zakládat nové,vlastním stradu a jsem spokojen na RTR sadu to fakt za ty prachy jde,jen mě zajímá,dal by se zvětšit rejd?? a jakým způsobem bych toto měl řešit? udělám si to doma,nebo musím dokoupit nějaký díl?? díky moc za rady.... 
- Loupák83
- Finanční podpora fóra

prolez si sekci Rally tam myslim najdeš dost odpovědí
tady ti dám jednu nápovědu na jedno vlákno snad ti to pomůže
viewtopic.php?f=107&t=18300
tady ti dám jednu nápovědu na jedno vlákno snad ti to pomůže
viewtopic.php?f=107&t=18300
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
nejspíš asi zvětšit páku serva a potom se podívat kde to doráží a potom to v tom místě probrousit.
Máš tam unikardany? pokud ne tak si myslím že by tam měly pasovat tyto http://www.mz-racing.net/p4101-hm02106- ... loosy-2ks/
Máš tam unikardany? pokud ne tak si myslím že by tam měly pasovat tyto http://www.mz-racing.net/p4101-hm02106- ... loosy-2ks/