Pomoc záhada
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
Pomoc záhada
Zdravím vás chlapy.
Mám problém nad kterým si nevím rady. Koupil jsem si noví motor http://rcauta.pelisport.cz/content/elek ... e-ctm-135t. K tomu mám regulátor http://www.autanavysilacku.cz/test/inde ... 7be723e87d. Servo mám základní Tamiya co se dává do RTR sad a rc soupravu s příjmačem mám též tu základní z RTR sady. Po zapojení všech komponentů a připojení baterky dám na regulátoru on a jediné co se stane ze se servo pootočí o kousek doprava. Ale na vysílačku nic nereaguje ani servo ani motor na reglu jen bliká zelená kontrolka která nevím co znamená protože nemůžu najít manual. Ale zajimavé je že když zapnu on off tak se pokaždé pootočí servo, až do plného rejdu ale nic jiného nejde.
Nevěděl by někdo kde může být problém ?
Mám problém nad kterým si nevím rady. Koupil jsem si noví motor http://rcauta.pelisport.cz/content/elek ... e-ctm-135t. K tomu mám regulátor http://www.autanavysilacku.cz/test/inde ... 7be723e87d. Servo mám základní Tamiya co se dává do RTR sad a rc soupravu s příjmačem mám též tu základní z RTR sady. Po zapojení všech komponentů a připojení baterky dám na regulátoru on a jediné co se stane ze se servo pootočí o kousek doprava. Ale na vysílačku nic nereaguje ani servo ani motor na reglu jen bliká zelená kontrolka která nevím co znamená protože nemůžu najít manual. Ale zajimavé je že když zapnu on off tak se pokaždé pootočí servo, až do plného rejdu ale nic jiného nejde.
Nevěděl by někdo kde může být problém ?
- 06D
- Finanční podpora fóra

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomoc záhada
FAIL SAFE
Jak funguje systém FAIL SAFE?
Digitální jištění při chybách v přenosu signálu - elektronika detekuje chybné radiové signály (vybitá baterie vysílačky, rušení, mimo dosah).
Při detekci chyb model uvede do neutrálu a zastaví.
Model zastaví i v případě že zapojíte nejdříve pohonnou AKU a teprve potom vysílač.
Jak funguje systém FAIL SAFE?
Digitální jištění při chybách v přenosu signálu - elektronika detekuje chybné radiové signály (vybitá baterie vysílačky, rušení, mimo dosah).
Při detekci chyb model uvede do neutrálu a zastaví.
Model zastaví i v případě že zapojíte nejdříve pohonnou AKU a teprve potom vysílač.
Olin Bětík....MOVO Racing
Soupravu mám zaplou na reglu mám off. Zapojím baterku zapnu on a nic furt stejný pootočí se servo a motor a servo furt mrtvo.
- 06D
- Finanční podpora fóra

- Kontaktovat uživatele:
tady je manuál : http://www.lrp.cc/fileadmin/lrp_anleitu ... 213-fv.pdf ale o blikající ledce tam asi nic není
Jojo poslední dobou mám pocit že tyhle pseudo levné regly od LRP stojí za čtverec postavený na hranu 
EDIT: Má tvůj přijímač kontrolku že je zaplý ?? Pokud ano tak asi svití ??
EDIT: Má tvůj přijímač kontrolku že je zaplý ?? Pokud ano tak asi svití ??
Naposledy upravil(a) 06D dne ned lis 09, 2014 9:08 pm, celkem upraveno 1 x.
A nemohlo by to být přijmačem nebo rc soupravou ?
Přijmač nemá žádnou kontrolku.
Přijmač nemá žádnou kontrolku.
Naposledy upravil(a) toman93 dne ned lis 09, 2014 9:11 pm, celkem upraveno 1 x.
- 06D
- Finanční podpora fóra

- Kontaktovat uživatele:
dokážeš zapojit přijímač na externí napajení ?? max 6V a odpoj kabel od reglu, pokud bude točit servo tak jak má tak napiš ...
Tak sem připojil servo a přijmač na starej regulátor tamiya a servo funguje jak má takže mi nejspíš odešel regulator ?
- 06D
- Finanční podpora fóra

- Kontaktovat uživatele:
tenhle regl neznám , ale mám SPIN Super a ten má problém s přijimačem FUTABA. Prostě sice do něj jde šťáva ale přijímač nezapne. Šlo to obejít tím že se regl uvedl do programovacího modu ( ty máš automat tak to nejde
) a pak přijimač zapnul. A nebo upgrade software z LRP stránek.
Osobně bych ten regl reklamoval že nefunguje s tvou RC soupravou a vybral něco jiného !!
Můžeš to otestovat takhle :
s konektoru od reglu vyndej červený drát , tím odpojíš napájení přijímače.
pak napoj do přijímače externí napájení ( 4x AA baterka, atd. max 6V )
no a pak to zapni a dám na to 98% že to pojede .....
Tenhle regl je mooc podobný SPINU a myslím s že má stejný software ....
Osobně bych ten regl reklamoval že nefunguje s tvou RC soupravou a vybral něco jiného !!
Můžeš to otestovat takhle :
s konektoru od reglu vyndej červený drát , tím odpojíš napájení přijímače.
pak napoj do přijímače externí napájení ( 4x AA baterka, atd. max 6V )
no a pak to zapni a dám na to 98% že to pojede .....
Tenhle regl je mooc podobný SPINU a myslím s že má stejný software ....
No já už ten regulátor mám cca 6 let
a do teď fungoval akorat mi starej uhlikovaj motor odešel popravdě sem ho spálil nejspíš. Asi velky odpor od uhlíků a roztekl se zadní plastoví kryt. Tak že když sem dal plyn tak motor jen bzučel ale ani se nehnul tak sem to odpojil objednal noví motor a ejhle nejede to.
Tak sem se nasral a rozkuchal regulátor a co se nestalo on funguje
Proste sem ho vypáčil z krytu trošku násilím a zkusil zapojit a najednou to funguje
tak vůbec nemám ponětí čím to mohlo být ?