Zdravím,
budu začínat provozovat nitro teréní model auta, dostalo se ke mě, že motor se má po každém, byť sebekratším nastartování propláchnou nějakou odmašťující látkou, protože se do nitro paliva přidává něco, co může způsobovat vnitřní korozi...ale já se chci zeptat jak to je s vnější ochranou, nemůže začít korodovat povrch motoru když se na jeho povrch dostane vlhkost, mokrá hlína... motorky nejsou přece pochromované, řeší se to snad jen namazáním vazelínou nebo něčím takovým?
Napadlo mě, zda by nebylo možné ho nastříkat nějakou speciální látkou, našel jsem počítám dle videí co tam mají asi hodně kvalitní věc, odolné to je do +149C a je to na všechno, sice krapet víc dražší ale dá se to použít na víc věcí...tady máte odkaz http://www.nanotechshop.cz/
Co si o tom myslíte??
antikorozní ochrana motoru
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
Re: antikorozní ochrana motoru
Zvenku není potřeba nic řešit. Nejlepší je vyjet palivo do mrtě a pak protočit motor s after run olejem a máš vystaráno.Někdo používá WDčko,ale to vysychá.
AXIAL, TAMIYA, VATERRA, LOSI, vintage Traxxas , new & vintage KYOSHO, new & vintage ASSO.
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Hynku,Vlasto,Viléme 
Sorry,nějak mi to nedalo 8)
To bude tvůj první model? Pokud ano a ještě jsi ho nezaplatil,tak to zruš.
Základy provozu nitro motoru se k tobě dostaly zjevně dobře zkreslené.
Nic korozivního se do paliva nepřidává,samotný základ paliva,metylalkohol,ve své podstatě přitahuje vzdušnou vlhkost a tim absorbuje při delším skladování a dalším provozu motoru se i s nějakým množstvím vody v palivu musí počítat.
Někdo na propláchnutí motoru po jízdě či nastartování,což se moc řešit zas tak nemusí,podle podmínek skladování modelu,používá WD40,lépe však něco se silikonovým/či jiným obyč. olejem,který je ale potřeba před dalším startem z motoru úspěšně a dobře vypláchnout delším startováním bez žhavení.Pouze palivem.
Vnější ochrana motoru neni potřeba.
Sice jsou venkovní části z hliníku či nějakých slitin,ale rozhodně to neřeš.
Venek motoru se musí chladit a pokud máš v oblasti svíčky cca až 180 stupnů a účinná látka je do 150ti,udělá to co?
Látka se spálí,oloupe a motor dál bude fungovat,tak jak má.
A jinak.
Nevymejšlej blbosti,co ničemu neprospějou a jsou jen drahý
Nitro motory bez jakýkoliv vnější ochrany ,jen v základu,fungují už X let a pořád v poho
Sorry,nějak mi to nedalo 8)
To bude tvůj první model? Pokud ano a ještě jsi ho nezaplatil,tak to zruš.
Základy provozu nitro motoru se k tobě dostaly zjevně dobře zkreslené.
Nic korozivního se do paliva nepřidává,samotný základ paliva,metylalkohol,ve své podstatě přitahuje vzdušnou vlhkost a tim absorbuje při delším skladování a dalším provozu motoru se i s nějakým množstvím vody v palivu musí počítat.
Někdo na propláchnutí motoru po jízdě či nastartování,což se moc řešit zas tak nemusí,podle podmínek skladování modelu,používá WD40,lépe však něco se silikonovým/či jiným obyč. olejem,který je ale potřeba před dalším startem z motoru úspěšně a dobře vypláchnout delším startováním bez žhavení.Pouze palivem.
Vnější ochrana motoru neni potřeba.
Sice jsou venkovní části z hliníku či nějakých slitin,ale rozhodně to neřeš.
Venek motoru se musí chladit a pokud máš v oblasti svíčky cca až 180 stupnů a účinná látka je do 150ti,udělá to co?
Látka se spálí,oloupe a motor dál bude fungovat,tak jak má.
A jinak.
Nevymejšlej blbosti,co ničemu neprospějou a jsou jen drahý
Nitro motory bez jakýkoliv vnější ochrany ,jen v základu,fungují už X let a pořád v poho
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
nene, já už pár modelů udělal, tohle je ale můj první nitrák, u elektriky je jesné že to musí být dobře utěsněné proti vodě, ale tady kde nebudu motor uzavírat do nějakého pouzdra jsem si prostě nebyl jen jistý, jak to s tou korozí je...přece jen měnit elektromotor je něco jiného než měnit motor spalovací
A model zaplacený jako celek není, já si ho dělám sám
A model zaplacený jako celek není, já si ho dělám sám