TGS-R neběží v nízkých otáčkách

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Dodík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: TGS-R neběží v nízkých otáčkách

Příspěvek od Dodík »

Krásně nafocený :clap:
Tak tvar svíčky je O.K. ale stejně na tak malý obsah bych doporučil R3 třeba Nosram
Kam vede ta hadička z tlumiče, na foto to není vidět. Mněla by jít do nádrže nahoru nad hladinu. Je to tak? Další hadička do karbce, to je jasný a jinak žádná další díra do nádrže nesmí být aby se tam održoval přetlak z výfuku. Je fakt že ta pumpička může být zdroj problému tím že netěsní. Zkus zavřít hlavní jehlu, vyndej hadičku z výfuku a trochu do ní foukni (palivo nepij je jedovaté :naughty: ). Musíš cítit odpor a vzduch nesmí z nádrže hned uniknout.
Je taky možné že pokud v nádrži zůstalo palivo a to vyschlo, tak zbytky oleje zalepily filtr v nádrži (pokud ho tam máš)
Ta komrese musí být cítit když táhneš a to i bez paliva, pokud není, tak nic nepomůže...
Mně jadnou dost potrápil prasklý "O"kroužek v karbci, chovalo se to chvíli dobře pak zas jinak a než jsem na to přišel...
Taky bacha na žhavítko jestli je správně nabité a neztrácí třeba kontakt.
Když to shrnu tak radím svíčku R3, palivo Tornado 16-20%, kontrolu těsnosti nádrže. Správně seřídit karbec. Jinak jsem ti asi moc nepomohl, ale takhle na dálku je to problém. Zkus někoho se zkušenostmi v okolí ať ti na to mrkne.
Pozn. že auto do poslední chvíle jezdilo nic neznamená, pokud bylo špatně uložené tak mohl vyreznout motor
petan1966
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petan1966 »

podle toho co se tady popisuje tvrdim,ze je ten motor po smrti.Je to maly obsah,jestli je to stare,ten motor je puvodni,tak je to vic nez jiste.Takovymu malymu obsahu staci trosicka prachu nebo jednou prehrat a je po nem.Mezi nama,tamyia motory nejsou ani nikdy nebyly zadny terno.Mel jsem dva tnx s 5,2ccm a taky to bylo trapeni.Je to proste udel nitro motoru.Nic neni na veky. :wink:
FG evo 12 a 1 historická osmina
http://b-b-motorsport.webnode.cz/
kenycz
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od kenycz »

OK, díky všem za odpovědi. Osobně si také myslím, že ten motor už je v háji. Teď ještě poslední otázka. Když koupím novou vložku a píst, bude to zase jezdit? Má to cenu?
Koukal jsem se po novém motoru, ale tak nějak nevím zda to tam vůbec bude pasovat. To chce pak nový setrvačník, novou spojku, nový výfuk a co já vím co ještě... Všechny ty motory, na které jsem se na internetu koukal, třeba tento:
http://www.rcpark.cz/cs/auta/38767-gm-r ... m-255.html
mají jinou hřídelku a asi i jinou přírubu na výfuk. A na výfuku taky záleží, nebo ne?
Nechci s tím závodit, jen si občas se synem zajezdit.
petan1966
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petan1966 »

nevim,jestli se to vyplati repasovat.Dily vyjdou celkem draze.Podival bych se po nejakym jetym motoru od nekoho po zavodech.Je po sezone,bude toho dost.Cestacke desetiny jezdi ty obsahy.Zalezi na tobe,jak se rozhodnes.Dopasovat jde kazdy motor. :wink:Zkusim se zeptat kluku,jestli nejaky neni za par kacek.Odkud jsi?
FG evo 12 a 1 historická osmina
http://b-b-motorsport.webnode.cz/
kenycz
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od kenycz »

Bydlím kousek od Domažlic. Po závodech bude ten motor zase už dost jetý, nebo ne?
Nová vložka a píst by mě vyšla asi na 1600kč. Nevím, jestli by koupě jiného motoru a následné napasování ostatních dílů vyšlo levněji.
Dá se dokonce ještě sehnat úplně ten samý motor FS-12SS v Německu, ale vyjde asi na 2700,-.
Klidně bych tu vložku s pístem koupil, mám jenom strach, aby to můj problém vyřešilo. Abych nevystřelil 1600 a ono to stejně nejelo.
Už mě i napadlo, to co mám celé prodat jak to je a koupit auto úplně nové. Nějaký hobby model se dá koupit za něco málo přes 5 tis.
Dodík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dodík »

Nový motor je až to poslední, jestli chceš tak ti do s.z. pošlu telefon a ještě to proberem, bude to lepší než datlovat do kláves.
kenycz
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od kenycz »

Ok, pošli prosím. Zavolám. Díky
kenycz
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od kenycz »

Tak jsem zkusil sundat hlavu a asi je to jasný. Vložka vypadá dost opotřebovaně. Myslím, že nová vložka a píst je jediná možnost jak to oživit. Ta komprese mi připadá vážně malá, i když nemám zkušenost s jiným motorem.
Nový motor s mi kupovat nechce, znamenalo by to spoustu dalších investic s jeho napasováním.
Co vy na to?
Přílohy
vložka
vložka
Dodík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dodík »

Tak to je jasný, má to za sebou.
Výbrus nekupuj to se nevyplatí. Koupíš výbrus, pak zjistíš je je špatná ojnice nebo ložiska, karbec už bude třeba taky vyběhaný a bude si přisávat a ve finále to je dražší než komplení motor.
Navíc jak už někdo psal Tamiya a nitro :naughty:
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

kenycz : Jestli tohle do poslední chvíle jezdilo,byl prodávající slušný prasátko.
Zástavbově i rozměrově by měla být stejná i 2.5ka,ale pak bude podvozek víc trpět.
Takže radši válec+píst,jelikož vložka by měla být součástí válce a počkat,jak dlouho to bude jezdit.
Karbec by měl být ok.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“