[Aktualizováno]Dotazy, rady, vylepšení

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

06D
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: [Dotaz]Jak na ventilátor - Nyní spousta dalších dotazů

Příspěvek od 06D »

v pohodě :) sice po lopatě ale ptáš se a odpověď jsi dostal již od Heršpitze
Heršpitz píše:Zkus mrknout sem, http://rcautaliberec.webnode.cz/technic ... ce-pohonu/
je tam cosi o kabelech, konektorech. Snad Ti to pár věcí osvětlí...
Pokud použiješ nezáměné konektory tak jsou to ty na obrázku ST 2, 4 ( 4 jsou lepší) a musíš je dát na baterku červená, + samička // černá, - sameček. A od reglu na červený + samečka // a na černý, - samičku. Pak to nejde zapojit špatně/naopak :think: no i sice i v přírodě existuje varianta sameček sameček a samička samička ale nic z toho není takže i tady zkrat hrozí pokud by jsi to rval naopak, ale malinkatej :dance:
No a pokud to uděláš na samičku (dutinku) tak ty na baterii na + i - a na regl samečky (kolíky) no ale tady ti hrozí smrt reglu pokud to zapojíš naopak. A hlavně musíš koupit konektory co jsou na obrázku GOLD 4 . Počet čeho je takhle : Baterka 2x dutinka, regl 2x kolík, nabíječka 2x kolík takže prvotní investice :
Varianta ST 4 3x komplet konektor ( obsahuje dutinku, kolík a obal po 1ks)
Varinat GOLD 4 3x dutinka, 3x sameček nebo 3x pár ( dutinka+kolík většinou výhodnější cena )
ToKro
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Re: [Dotaz]Jak na ventilátor - Nyní se řeší konektory

Příspěvek od ToKro »

Tak jsem celej den hloubal, a nakonec jsem se rozhodl asi pro tuto variantu:
Obrázek
Zkrátka ty Traxxas mají podobné parametry a podobnou cenu jako trubičky, a pro mě, naprostého amatéra a hobby jezdce budou asi jednodušší a lepší. Ty dvě smršťovačky přihodím především k tomu že dám na vaše rady a asi zkrátim kabely mezi motorem a reglem, a navíc zruším konektor a spájím je dohromady. Takže ten spoj pak zaizoluju tímto. Ještě mě teda napadlo že bych i mezi tyto dvě součástky dal traxxas konektor, ale asi je to blbost. Když budu měnit motor tak je asi jedno jestli přepájím konektor nebo rovnou dva kabely k sobě.

//EDIT: Tak zítra by měli konektory přijít, uvidíme jak si poradím s pájením :o , pak hodím foto.
Maverick StradaMT (Himoto emxt-1)
ToKro
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Re: [Dotaz]Jak na ventilátor - Nyní se řeší konektory

Příspěvek od ToKro »

Takže se znovu po dlouhé době hlásím zde na fóru! Dokopal jsem se napájet ty konektory, a kupodivu mi to i celkem šlo ;). Zde je pár fotek. Btw nezrušil jsem ten konektor mezi reglem a motorem, protože ty stahovací bužírky co sem si koupil maj moc velkej průměr a neměl bych to čím zaizolovat. Nevéte jestli se daj koupit i v kamenném obchodě typu železářstvo-elektro?
Jinak tady jsou dvě fotky výsledné práce, můžete si všimnout že jsem napojení větráčku zabudoval rovnou do konektoru k baterce, není tedy potřeba žádný mezikus a tím se krásně šetří odpor a místo :) .
Obrázek
Obrázek
Maverick StradaMT (Himoto emxt-1)
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“