tronico Cosmo Speed 24/15350 POMOC PROSÍM!

Začínáš s RC auty, nevíš si rady ? Tady je sekce pro tebe.

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx

Odpovědět
Dingo
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

tronico Cosmo Speed 24/15350 POMOC PROSÍM!

Příspěvek od Dingo »

Zdravím vás přátelé rc modelů.
Jsem tu absolutním nováčkem tak mě prosím hned nezařízněte. Mám takovej problémeček. Nedávno sem na komoře vyhrabal rc model poloteréní buginy z mého dětství s označením "tronico - Cosmo Speed 24/15350 s tříkanálovým ovládáním" rok výroby 1992 a chtěl sem ho oživit. Ale ouha. Auto pracovalo s 8mi tužkovejma bateriema (což sem už vyřešil NiMh akumulátorem), ovládání na "devítivoltovku" kterou sem "vložil" ale co se děje? Auto reaguje na řízení doprava a doleva a na "až" druhou rychlost dopředu. Normální rychlost dopředu a couvání je bez odezvy. Najde se tu prosím někdo kdo bude mít semnou trpělivost a pomůže mi tohle "vozítko" zprovoznit? Tenhle model je pro mě srdeční záležitost a nerad bych dostal odpověď: Zahoď to. Díky. (mimochodem není to žádná bakelitová retro šlupka ;) )
rotruck
Moderátor
Moderátor

Re: tronico Cosmo Speed 24/15350 POMOC PROSÍM!

Příspěvek od rotruck »

Tronico byla odnož Nikka ,Cosmo bylo ve víc provedeních Cosmo (Venus) 2 až 5 , Turbo Cosmos , bude to chtít fotky auta , fotky podvozku zespoda a foto auta bez kastle je li to možné.
Mohlo by to být jen kouslé řazení , nebo servo řazení v čudu je li to verze se servem a řazením přes vysílačku .......
V první řadě hledej čudlík řazení, vzadu zespoda na podvozku , nebo přepínací čudlík 50 % na vysílačce u antény a napiš které máš ............

Obrázek

Tohle je třeba Cosmo 2 ..... Obrázek a tohle Turbo Cosmos .... Obrázek
Dingo
Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel

Příspěvek od Dingo »

Takže vkládám obrázky a přidávám další informace.
Dálkové ovládání je naprosto jednoduché, bez jakéhokoli vypínání (při nepoužívání se vypne samo).
Na spodní straně modelu je pouze štelování řízení pro jízdu rovně.
Z vrcní strany "odkapotovaného" modelu je vypínač a na zadku přepínač rychlé/pomalé jízdy. Nic jiného.
Přílohy
2260010.JPG
Vrchní strana. Přepínač ON/OFF a na zádi přepínač rychlá jízda/pomalá jízda.
Vrchní strana. Přepínač ON/OFF a na zádi přepínač rychlá jízda/pomalá jízda.
Spodek modelu. Zde je pouze seřizování řízení aby model jezdil rovně.
Spodek modelu. Zde je pouze seřizování řízení aby model jezdil rovně.
Ovladač otevřený.
Ovladač otevřený.
Dálkové ovládání: 2 rychlosti dopředu, 1 zpětná a ovládání směru jízdy. Jiná tlačítka ovladač nemá.
Dálkové ovládání: 2 rychlosti dopředu, 1 zpětná a ovládání směru jízdy. Jiná tlačítka ovladač nemá.
Heršpitz
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Heršpitz »

V každým případě to bude v elektronice a pravděpodobně v autě. Pokud se ti neozve nějakej elektromechanik, co dělá rád zadarmo, tak ti nezbude než tam dát střeva z jinýho podobnýho auta. Na Aukru se prodávají kolem 100,-Kč komplet podobné modely.
Nebo druhá možnost, nacpat tam standardní modelářský materiál. (FM RC, přijímač, regl) To se ale dostaneš cenou jinam a stejně se brzy vysypou další komponenty.
Himoto Z-3 OnRoad; XRay T3 12´; XRay T4; Ansmann X4 Pro, TeamC T4 Competition
http://rcautaliberec.webnode.cz/
ZORES
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od ZORES »

Vysílačku i s přijímačem a obyč regulátor bych ti přenechal za pár korun.Mám nový originál brouky od Tamiya a budu tam dávat lepší.Stačilo by ti nějaký obyč servo za 2 kila a jezdíš.Ale musel by ses stavit na Praze 7.Na poštu fakt nepoběžim. :D
AXIAL, TAMIYA, VATERRA, LOSI, vintage Traxxas , new & vintage KYOSHO, new & vintage ASSO.
Odpovědět

Zpět na „SEKCE PRO NOVÁČKY !!!“