mám takový problém s mým modelem, když je odemě vzdálen víc než cca 10 metrů, tak přestane reagovat na pokyny od radia a začne si dělat co chce. Zřejmě se stratí z dosahu, ale 10 metrů není moc. Přijímač mám základní od Tamiya TRU-02, vysílačku mám také základní TTU-03, obě s krystalem č.4. Celá sestava je stará od vánoc. Docela mě tato vada štve, protože mi pěkně zničila karoserii
Špatný signál
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, Jirkacbx
- pcproblem
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Špatný signál
Dobrý den,
mám takový problém s mým modelem, když je odemě vzdálen víc než cca 10 metrů, tak přestane reagovat na pokyny od radia a začne si dělat co chce. Zřejmě se stratí z dosahu, ale 10 metrů není moc. Přijímač mám základní od Tamiya TRU-02, vysílačku mám také základní TTU-03, obě s krystalem č.4. Celá sestava je stará od vánoc. Docela mě tato vada štve, protože mi pěkně zničila karoserii
a několikrát si odjelo na silnici.. Nevíte čím to bude? Špatný přijímač...?
Chassis: TT-01 už je fit and TA-01 (rozvor cca 280mm)
Engines: Maburchi 540 and Mig 500 TR
Regulators: 2x Teu101Bk
Tuning : zatím jen Carbon Vzpěra TT-01
Automobile Body: Mercedes Benz E190, 2x Porsche Cayenne Transsyberia 2007
Re: Špatný signál
Pořádně ho vysuš a koukni se, jestli nemáž zlomenou anténu
- Vrakouš
- EXPERT na rady

- Kontaktovat uživatele:
Dále zkontroluj i anténu přijímače, zda není poškozená.Na vině mohou být i vybité baterie jak pohonné, tak vysílačkové, indikaci na Tamiya vysílačce moc nevěř.
Anténu přijímače se snaž mít co nejdál od motoru a silových kabelů.Vysuň jí ven, uvnitř kastle má slabší příjem.Zkontroluj, zda jsou dobře zasunuty krystaly, a jestli nemají zoxidované kontakty.
A jak už psal I.c.mann, zkus ho vysušit.Kdyby nic nepomohlo, tak jedině opravna.V přijímači jsou zapečetěné trimy na doladění příjmu a ránou nebo velkými otřesy se mohou samovolně rozladit.Nestává se to často, ale už jsem se s tím setkal u Nikka.Sám se to nesnaž ladit, dopadlo by to asi špatně.
Anténu přijímače se snaž mít co nejdál od motoru a silových kabelů.Vysuň jí ven, uvnitř kastle má slabší příjem.Zkontroluj, zda jsou dobře zasunuty krystaly, a jestli nemají zoxidované kontakty.
A jak už psal I.c.mann, zkus ho vysušit.Kdyby nic nepomohlo, tak jedině opravna.V přijímači jsou zapečetěné trimy na doladění příjmu a ránou nebo velkými otřesy se mohou samovolně rozladit.Nestává se to často, ale už jsem se s tím setkal u Nikka.Sám se to nesnaž ladit, dopadlo by to asi špatně.
CHASSIS: X-ray T1R
, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
, TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba MegatechMOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
Když mi na tamiya vysílačce začala blikat dioda, že je vybitá, tak jsem (se spalovákem) ještě jezdil asi 7min. a docela daleko od sebe, takže bych řekl, že to tím nebude - jestli to samosřejmě není rozbité
- pcproblem
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jdu na to. Přijímač i anténu nafotim. Ve vysílači jsou nové baterie, tak ve vysílači zřejmě chyba nebude.
Chassis: TT-01 už je fit and TA-01 (rozvor cca 280mm)