Ahoj.
Chtěl bych si pořídit první RC motorku. Předtím sem měl heli a letadla no a tohle odvětví bych taky rád vyzkoušel
Docela se mi zamlouvá motorka z HK :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... y_to_Go.hK
K tomu bych si vzal tu jejich volantovku za 16dolarů. Doma mám DX7s,ale váhám,jestli se to bude dobře řídit
No a v čem je problém : bude to můj první spalovák.. něco málo o tom vím od heli,ale nejsem si jistej,jestli vím vše. Mohl by ste mi někdo dát prosím nějaký základní rady co to obnáší atd..?
PS: k moto teda - baterka,příjmač,volantovka,palivo,hžavení,startér? (místo startéru de prý použít aku vrtačka)
Předem díky
První moto/první spalovák
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
- Jirkacbx
- Cestář
- Kontaktovat uživatele:
Re: První moto/první spalovák
Zdary.
Předem si dopln bydliště,pomáhá to.
Píšeš,že to je první spalovák,ale zároven od heli něco o tom víš.Záleží,kolik moc.
Pokud umíš naladit motor v heli,tohle je vcelku stejný.
Startování akuvrtačkou nebo startboxem záleží na tom,jaký převod je použitý na motoru.
Vrtačku můžeš zkusit,pokud bude málo otáček,bude potřeba startbox.
A jedna základní rada zní,pokud jsi ještě nitro motor nešteloval,najdi si v okolí někoho,kdo ti v začátku pomůže a poradí.
Jinak motorku vezmeš a hodíš vzteky do kopřiv.
Předem si dopln bydliště,pomáhá to.
Píšeš,že to je první spalovák,ale zároven od heli něco o tom víš.Záleží,kolik moc.
Pokud umíš naladit motor v heli,tohle je vcelku stejný.
Startování akuvrtačkou nebo startboxem záleží na tom,jaký převod je použitý na motoru.
Vrtačku můžeš zkusit,pokud bude málo otáček,bude potřeba startbox.
A jedna základní rada zní,pokud jsi ještě nitro motor nešteloval,najdi si v okolí někoho,kdo ti v začátku pomůže a poradí.
Jinak motorku vezmeš a hodíš vzteky do kopřiv.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
O motorech v heli sem jenom četl,+ - vím něco o druzích paliva.O tom ,že při prvním startu se má nechat motor vycucat celou jednu nádrž na zábeh. No a asi ještě pár maličkostí,víc nic.. to s vrtačkou vyzkouším,když tak dokoupím start box.
Tak že to není ,,zas takk lehké" ?
Tak že to není ,,zas takk lehké" ?
Pokud chces vic jezdit kup to v elektrice.
Elektriky už sem si užil dost jestli jde jen o trpělivost a věnování tomu trochu více péče,tak mi to nedělá problém. SPíš jestli jsem chopen to zvládnout,nebo to chce vysokou školu
Stačí mi jenom nějaký stručný rady,popř. postup
Stačí mi jenom nějaký stručný rady,popř. postup
-
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
no, když na to tak koukám - rozmysli si nákup.
Motor je dost utopený, bez většího přístupu vzduchu přes žebra = problémy, problémy a další problémy.... Jeden nitromotor jsem měl v 1/8 buggy přesně s ideami jako Ty... no vyjezdil jsem cca 2 litry paliva a šlo to z domu.... Zlatý elektro...
Motor je dost utopený, bez většího přístupu vzduchu přes žebra = problémy, problémy a další problémy.... Jeden nitromotor jsem měl v 1/8 buggy přesně s ideami jako Ty... no vyjezdil jsem cca 2 litry paliva a šlo to z domu.... Zlatý elektro...
Oficiálně jsem s modelařinou skončil, proto jsem si koupil stavebnici MB Actros
Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....
Čeština je sice freeware, ale není opensource !!!
Svoje názory nemění jen blbec a mrtvola....