Po zkompletování svého truck trialového MB jsem s nevolí pozoroval jak se mi při jízdě z kopce podvalijí pneumatiky, při nájezdu na hranu překážky jdou až na ráfek. Je to větší vahou auta - vycházel jsem na počátku z Tamiye TL-01B a ta i s baterkou vážila 1800gramů.
Jenže váha se houpla až k pěti kilům a co s tím??? Dofoukat??? Crowler gumy dobré, ale moc měkké, vložky jak by smet. Po dlouhém laborování s molitany, vložkami a kdečím co šlo, co jsem našel a pokusil se tam nacpat se jako ideální ukázal obyčejný mirelon na obalování topenářských a vodovodních trubek.
Na váhu auta 4-5kg, tak aby i při převážení jen na jedno kolo nešel náraz do ráfku se ukázal vhodný mirelon 49/20.
jako základ - tedy přímo na ráfek přišla 1 cm vrstva mirelonu - aby se vyplnil zbývající prostor mezi mirelonovou vložkou a ráfkem. Tuto jsem kvůli klouzání přilepil v ploše pěnovou oboustrankou. Vložka samotná je říznutá z izolace nikoli jako kulatý plátek, ale podýl, aby se jednak využilo profilu jež dokonale vyplní a vytvaruje pneumatiku a jednak proto že je takto rozřízlý mnohem snáze zmáčknutelný - není kolo potom tak tvrdé. K základu přilepenou vložku jsem ještě omotal pruhem elektrikářské izolačky aby se posichroval spoj po celém obvodu a to je vše...
Nízký tlak v pneumatikách???
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
- poschlmartin
- Neaktivní uživatel

Nízký tlak v pneumatikách???
- Přílohy
-
- DSC06019.JPG
- (52.54 KiB) Staženo 112 x
-
- DSC06028.JPG
- (57.24 KiB) Staženo 112 x
-
- DSC06029.JPG
- (63.51 KiB) Staženo 112 x
-
- DSC06030.JPG
- (56.81 KiB) Staženo 112 x
-
- DSC06031.JPG
- (54.27 KiB) Staženo 112 x
-
- DSC06032.JPG
- (67.43 KiB) Staženo 112 x
-
- DSC06034actros.JPG
- (47.44 KiB) Staženo 112 x
Re: Nízký tlak v pneumatikách???
http://www.gmade.net/bbs/zboard.php?id= ... c5699cc7ab tohle je profi systé¨m dokušťování pneu , ale jde to zbastlit i doma .