Ve hře byly podvozky od HB D8T, Xray XT8, LRP S8 TX Team a Losina, která mi byla nejvíce sympatická (hooodně odolná). Jen to obnášelo koupi palcového nářadí. Dostal jsem pěknou nabídku s hromadou ND a kompletním osazením, tak nebylo co řešit.
Elektro konverzi mám originál od Losi, druhá možná alternativa je konverze od Tekna k níž jsou potřeba long pinion pastorky. O pohon se stará senzorový Tekin T8 1700 kV a regl Foxy 120 A (už druhej, první mi jen tak po zapnutí zadoutnal - ANO, polarita byla v pořádku). Baterie používám pětičlánkovou lipolku, pro truggy je to lepší, motor není tak znásilňovanej (prej). Kamarád má ve stejnym autě 4s a 1900kV a nepřijde mi ten motor nějak utrápený. O zatáčení se stará 22 kg silný Savöx SC-1232SG, což je slušná rezerva. Co jsem se dočetl, chce to alespoň 18 kg pro truggy. Savöxy jsou vyhlášený žrouti, takže vzhledem k levnýmu réglu, jsem musel dát kondenzátor do přijímače, aby se mi nevypínal Foxy.
Trochu mě mrzí, že na autě byla hromada stržených šroubů, které postupně měním. Na šasi jsou tunnigové vzpěry, držení přední nápravy a kompletní uložení kol, což pro původního majitele nebyla zrovna mála investice (skoro polovina ceny nového podvozku). Byl to zřejmě střelec a velký skokan. Pro "normální"
Robustnost célého auta budí respekt viz. foto - porovnání ramena SC10 2wd a 8IGHT.
Vyměnil jsem tyče pístu na tlumičích, původní byly už dost zrakvené a kompletní těsnění tlumičů, aby holka byla 100% ready na sezonu. Rozhodně se nevyplatí šetřit na pastorku, v osmině a ještě k tomu v truggy dostává pořádnou nakládačku. Na tom co byl v autě, se zřejmě vadou materiálu vylomily zuby, ale nesjížděl se. Ty co mi pujčil kamarád vydžely 3 rozjížďky (pro změnu se sjely - měkký matroš). Co jsem se dočetl tak výborné jsou od NOVAKu a Robinson Racing (ten jsem objednal, snad mě nezradí), dále mi byly ješte doporučeny od Assa.
Obuté mám Pro-Line Bow Tie a zdají se mi v pohodě, ještě bych chtěl koupit jemnější piny, na horkou, letní vyprahlou hlínu.
Závěrem bych chtěl napsat, že to jede jako svině a všude