Jak odlepit pneu?
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
- Jirkacbx
- Cestář

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak odlepit pneu?
Pokud Aceton,tak občas dělají v drogerii problém,že to nevedou a nemůžou prodat díky fetkám.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
-
tjjack
- Finanční podpora fóra

Už i aceton? Vím že tohle bylo s toluenem...
Jinak aceton ti rozleptá kola, který jsou z ABS plastu, tak bacha na to...
Jinak aceton ti rozleptá kola, který jsou z ABS plastu, tak bacha na to...
:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
TLR 22SCT (Team Novak Havoc Pro SC + Ballistic 13,5t)
Mex-I D90 → Plísňák Cabrio (DSYS 54A + Big Block Special)
HAJZLTEAM
HAJZLTEAM
V momentě, kdy nepotřebuji gumy, jelikož jsou sjeté nebo jinak poškozené, vypreparuji vložku a hodím disky do plechovky s acetonem. Zpravidla do čtyř hodin se lepidlo rozpustí a disky jsou čisté bez lepidla. Tento způsob používám na závodní disky (já jiné nemám), samozřejmě je nutné si někde vyzkoušet, jestli to materiál disků vydrží. Lze ponořit i celá kola, gumy to sice přežijí, ale mají pak tendenci se scvrknout :--) :--) :--)
Další způsob, odzkoušený, je dát kola do trouby nahřátou na 160-170°C, vteřiňák povolí a gumy jdou sundat, ale chce to rukavice a rychlou akci, ale i zde je riziko, že to disky nepřežijí nebo se zkroutí.
Práce s odlepovačem je na hodně dlouhou dobu a jsou-li gumy na disku pečlivě přilepeny, i o nervy :--) :--) :--)
Další způsob, odzkoušený, je dát kola do trouby nahřátou na 160-170°C, vteřiňák povolí a gumy jdou sundat, ale chce to rukavice a rychlou akci, ale i zde je riziko, že to disky nepřežijí nebo se zkroutí.
Práce s odlepovačem je na hodně dlouhou dobu a jsou-li gumy na disku pečlivě přilepeny, i o nervy :--) :--) :--)
Děkuju moc za rady. Ještě k tomu acetonu, dají se tím umít ruce? Nepoleptá mi je to? Jsem nemehlo a vždycky nejlíp slepenej jsem já 
Losi XXX-S Graphite
Slash 4x4
Slash 4x4
-
tjjack
- Finanční podpora fóra

Acetonem ruce? proč ne... akorát bacha na vysušování, možná si je budeš muset máznout indulonou
:tamiya: TRF416we (Team Novak Pulse + Ballistic 8,5t)
HAJZLTEAM
HAJZLTEAM
- jara.donald
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Pokud někdo by chtěl změkčit gumy mám jeden trik ze servisu. Vemte konkor 101 a nastříkejte jednu nebo více vrstev a nechat odstát přes noc. Na zimních kolech to fungovalo úžasně. A pokud jde o sjeté kola. S kamarádem sme si ze zníčených kol, orezali vzorek a vteřinovým lepidlem podlepily po bokách. Ale na tvrdost sme nikdy nehledili. V terénu byl potřeba grip.
Pokud někdo by chtěl změkčit gumy mám jeden trik ze servisu. Vemte konkor 101 a nastříkejte jednu nebo více vrstev a nechat odstát přes noc. Na zimních kolech to fungovalo úžasně. A pokud jde o sjeté kola. S kamarádem sme si ze zníčených kol, orezali vzorek a vteřinovým lepidlem podlepily po bokách. Ale na tvrdost sme nikdy nehledili. V terénu byl potřeba grip.